YoungCollectorsCircle

Podcast

Welkom bij de Young Collectors Podcast! In deze podcast nemen we je mee naar 10 bijzondere collecties van 10 hele normale verzamelaars. Elke twee weken wordt een nieuwe aflevering uitgebracht. Je luistert én abonneert je via onder meer Spotify, Apple Podcasts en Anchor. Luister hieronder naar de trailer en klik op de afbeeldingen om de afleveringen te beluisteren!

maike meijer actrice kunst verzamelen kunstverzamelen podcast young collectors circle kunst kopen

Aflevering 1: Maike Meijer

Maike is actrice en schrijver, bekend van onder meer het satirische tv-programma Toren C en het boek 'Wen er maar aan'. We spraken haar over humor, leven met kunst en de sprong wagen:" En dan koop je het, en dan zit je als twee blije kinderen: we hebben het gedaan! Het is iets stouts, iets nieuws in je leven."

Klik op de foto voor de aflevering en shownotes.

Bob Scholte kunst verzamelen kunstverzamelen podcast young collectors circle kunst kopen

Aflevering 2: Bob Scholte

Bob is een 22-jarige student met oog voor bijzondere werken: zo haalde hij de krant toen hij op Marktplaats een werk ontdekte van de Franse kubist André Lhote: "Het is echt een soort mythe dat kunst altijd duur is. Juist op veilingen kun je van gerenommeerde kunstenaars prachtig werk kopen voor nog geen honderd euro."

Klik op de foto voor de aflevering en shownotes.

Gunifort Uwambaga Mendo Books boeken uitgever kunst verzamelen kunstverzamelen podcast young collectors circle kunst kopen

Aflevering 3: Gunifort Uwambaga

Gunifort is mede-eigenaar van Mendo Books en geeft boeken uit, waaronder het boek New Renaissance over kunstenaars van nu. We spraken Gunifort over kunst, boeken en verzamelen: "Verzamelen is voor mij een manier van nadenken."

Deze aflevering staat op 19 juli online! Klik op de foto om te luisteren.

Tristan Spits Oedipus brouwer kunst verzamelen kunstverzamelen podcast young collectors circle kunst kopen

Aflevering 4: Tristan Spits

Tristan, CEO van Oedipus, begon zijn collectie toen hij bij Sotheby's enkele stukken terugkocht uit de Peter Stuyvesant collectie, de bedrijfscollectie die zijn opa in 1960 startte. Inmiddels verzamelt hij én werkt hij samen met hedendaagse kunstenaars: "Ik voel me thuis bij kunstenaars die een andere blik op de wereld hebben."

Coming soon!

Pierre Karsten Steven van Teeseling Sonsbeek Biennale kunst verzamelen kunstverzamelen podcast young collectors circle kunst kopen

Aflevering 5: Steven van Teeseling & Pierre Karsten

Dit vriendenduo verzamelt al 15 jaar samen kunst. De één met een achtergrond in de kunst, de ander juist zonder voorkennis: "Het gaat om zelfvertrouwen - het moet je geen kloot kunnen schelen wat een ander vindt."

Coming soon!

Merel van Helsdingen NXT museum digitale kunst NFT nieuwe media kunst verzamelen kunstverzamelen podcast young collectors circle kunst kopen

Aflevering 6: Merel van Helsdingen

Merel werkte in de tech wereld in Londen, maar kwam terug naar Nederland om een privaat museum, NXT museum, op te richten voor haar favoriete kunstvorm: nieuwe mediakunst. We spreken met haar over nieuwe manieren van het verzamelen van kunst - zonder het te bezitten.

Coming soon!

kunst verzamelen kunstverzamelen podcast young collectors circle kunst kopen Arthur Kibbelaar diplomaat

Aflevering 7: Arthur Kibbelaar

Arthur's collectie, of zoals hij het zelf noemt, persoonlijk geografisch testament, bevat veel werk van Afrikaanse kunstenaars. Dit komt doordat hij voor zijn werk als diplomaat in diverse Afrikaanse landen heeft gewoond.

Coming soon!

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief