Young Collectors Circle

Over Young
Collectors Circle

Young Collectors Circle is een platform voor startende kunstverzamelaars. Het doel van Young Collectors Circle is het inspireren van een nieuwe generatie kunstverzamelaars; niet alleen om hun eigen leven te verrijken, maar ook om de kunstsector te ondersteunen.

Art is for you

Hoe start je nou eigenlijk een verzameling? Hoe kom je er achter waar jouw hart sneller van gaat kloppen? Hoe ontdek je meer over een kunstenaar en zijn oeuvre? Wat voor soort kunst is er allemaal (te koop)? En hoe worden prijzen nu eigenlijk bepaald?

Young Collectors Circle is er om deze vragen -en meer- te beantwoorden, op een informele, laagdrempelige manier met een groep gelijkgestemde liefhebbers die met dezelfde vragen zitten. De antwoorden vind je tijdens onze salons waarbij we in gesprek gaan met jonge verzamelaars, kunstenaars en dealers en tijdens onze events waarbij we op bezoek gaan bij plekken waar kunst wordt gemaakt, getoond en verkocht.

© saffronpape.nl

Saving the artworld, one artwork at a time

Het verzamelen van kunst gaat verder dan het vullen van de lege muur boven je bank. Door het kopen van kunst investeer je niet alleen in (jonge) kunstenaars, maar genereer je ook aandacht voor nieuwe kunstenaars en nieuwe kunstvormen. Verzamelaars spelen daarmee een cruciale rol in het 'ecosysteem' van de kunsten en ondersteunen kunstenaars vaak lang voordat de grote instituten hen ontdekken.

In de media

Lees meer over Young Collectors Circle in de media:

Exclusive partner

Powered by

Preferred Partners

Partner worden?

Wij werken graag samen met bedrijven die net als wij gepassioneerd zijn over kunst en cultuur en waarde hechten aan een gezonde kunstsector. Er zijn diverse mogelijkheden om partner te worden van Young Collectors Circle, variërend van preferred partnerships tot partnerships op maat gemaakt.

Meer informatie over partnerships met Young Collectors Circle vindt u hier.