Young Collectors Circle

Travel

Ben je geïnteresseerd in het bezoeken van een buitenlandse beurs? Young Collectors Travel organiseert ongeveer 4 keer per jaar reizen naar gerenommeerde buitenlandse beurzen. Tijdens deze 3- tot 5-daagse reizen ontdek je de kunstscene van de desbetreffende stad niet alleen door rondleidingen op de beurzen, maar ook middels collectiebezoeken, gallery tours, studio visits en museumbezoeken, én leer je je reisgenoten beter kennen tijdens een diner.

Armory Week, New York

Van 4 t/m 8 maart 2020 gaan we naar New York! Op woensdagavond zijn we te gast bij de VIP opening van The Armory Show en heb je de mogelijkheid het befaamde benefietfeest 'The Armory Party' in het MoMA bij te wonen. Donderdag nemen we je mee op een gallery tour door de Lower East Side, bezoeken we het New Museum, DIA Art Foundation en Independent Art Fair en eindigen we met een gezamenlijk diner. 

"The trips give you more of a 360 degree understanding of the art world. It's a very immersive and educational experience."
Young Collectors Circle member, November 2019

Op vrijdag starten we met SPRING/BREAK Art Show, gevolgd door een tour van het  beroemde galeriedistrict Chelsea én zijn we te gast bij een bijzondere privécollectie. Zaterdag is de laatste dag met een vol programma. We starten met een studiobezoek bij een kunstenaar, bezoeken MoMA PS1 en sluiten de dag af met cocktails bij The Wythe Hotel. Op zondagochtend zien we elkaar voor een brunch en geven we je kunsttips om je vrije middag mee in te vullen. 

Het volledige programma in New York boek je al vanaf €700. Actuele prijzen, incl. vlucht en hotel, kun je opvragen via travel@youngcollectorscircle.nl. In de kalender op de homepage van deze website vind je het actuele programma.

Friend of a Friend, Warschau

Van 3 t/m 5 april 2020 reizen we naar Warschau en starten we met een Gallery Tour in samenwerking met  Friend Of A Friend. We bekijken de imposante collectie van Hotel Europejski en drinken daarna cocktails in de lobby van het hotel. De volgende dag bezoeken we een privécollectie, diverse hedendaagse galeries en de studio van een jonge Poolse kunstenaar. 's Avonds zullen we samen dineren, waarna we onze mengen in de Warschause kunstscene bij de VIP borrel georganiseerd door Friend of a Friend.

"I would highly recommend anyone to join a trip. As collector Sylvian Lévy says, 'Collecting art makes an ordinary person have an extraordinary life'. I subscribe to that!" Young Collectors Circle member, October 2019

Op de laatste dag gaan we langs de volledig intact gebleven studio van een van de belangrijkste kunstenaars die Polen gekend heeft, Edward Krasińsky en krijg je daarna tijd om zelf de stad te verkennen. Zondagavond vertrekken we weer richting Nederland. 

Je ontdekt Warschau door de ogen van een verzamelaar al vanaf €400. Actuele prijzen, incl. vlucht en hotel, kun je opvragen via travel@youngcollectorscircle.nl. In de kalender op de homepage van deze website vind je het actuele programma.

Art Basel

Van 19 tot en met 21 juni bezoeken we Art Basel Week in Basel! Voor veel verzamelaars is het vaste prik in juni: een bezoek aan de toonaangevende kunstbeurzen Art Basel en LISTE. Op Art Basel vind je de top van de internationale kunstwereld vindt, waar naast werk van meer dan 4,000 kunstenaars ook ruimte is voor grootschalige museale installaties. Tegelijkertijd met Art Basel vindt ook LISTE plaats: dé beurs die een platform biedt aan nieuw talent. Hier worden jonge, vernieuwende galeries aangemoedigd om werk van opkomende kunstenaars te tonen.

Op vrijdag 19 juni komen we aan in Basel en drinken we - met uitzicht op het door Herzog & de Meuron ontworpen beursgebouw waar Art Basel plaatsvindt - een cocktail in rooftop bar Bar Rouge. Zaterdag trappen we af - na een bezoek aan de outdoor tentoonstelling Art Basel Parcours of de museale tentoonstelling van Art Basel Unlimited - met een introductie en rondleiding van Art Basel. In de middag bezoeken we Liste, waarna we gezamenlijk eten bij Volkshaus en in de avond welkom zijn op het VIP-feest van Liste bij Goldener Sternen. Op zondag begonnen we de dag met een bezoek aan het prachtige museum Fondation Beyeler, en we sluiten onze 48 uur in Basel af met een bezoek aan een privé-collectie.

Je gaat al mee op deze bijzondere reis naar Basel vanaf €400. Actuele prijzen, incl. vlucht en hotel, kun je opvragen via travel@youngcollectorscircle.nl. In de kalender op de homepage van deze website vind je het actuele programma. Vol is vol!

Vooruitblik najaar 2020

FRIEZE LONDON (UK) - 9-11 OKTOBER
Frieze London presenteert meer dan 160 van ‘s werelds toonaangevende galeries voor hedendaagse kunst. Op Frieze Masters vind je meer dan 130 moderne en historische galeries, met onder meer kunst uit de oudheid en oude meesters. Young Collectors Circle maakt je niet alleen wegwijs op beide beurzen, maar we bezoeken ook een hedendaagse en moderne kunstveiling en een kunstenaarsstudio. We verblijven in de wijk Shoreditch, die bekend staat om zijn street art, eettentjes en markten.

ART BASEL MIAMI BEACH (USA) - 2-6 DECEMBER
Art Basel Miami Beach presenteert toonaangevende galeries met een focus op Noord Amerika en Latijns Amerika - een unieke kans om kunstenaars uit met name de laatste te ontdekken. Naast bezoeken aan Art Basel Miami Beach bezoeken we ook de beurzen UNTITLED -op het strand van Miami Beach- en NADA, diverse privé- en museale collecties en en organiseren we een art deco architectuur tour. We verblijven op Miami Beach en leren elkaar beter kennen tijdens cocktails op de eerste avond en een diner op de laatste.

Voorgaande reizen

In 2017 werden Basel Art Week (CH) en Copenhagen Art Week (DK) bezocht. In 2018 gingen we naar Armory Week in New York (USA), Basel Art Week (CH), Frieze Week London (UK) en Miami Art Week (USA). In 2019 bezochten we Frieze Week New York (USA), Art Basel (CH), de Biënnale van Venetië (IT), FIAC Parijs (FR) en Artissima Turijn (IT).