YoungCollectorsCircle

Travel

Young Collectors Travel organiseert reizen naar gerenommeerde buitenlandse kunstbeurzen en -bestemmingen. Tijdens deze 3- tot 5-daagse reizen ontdek je de kunstscene van de desbetreffende stad niet alleen door rondleidingen op de beurzen, maar ook middels collectiebezoeken, gallery tours, studio visits en museumbezoeken, én leer je je reisgenoten beter kennen tijdens cocktails en een diner. In 2024 bezoeken we de gerenommeerde kunstbeurs ARCO in het bruisende Madrid, de niet te missen Biënnale van Venetië, het zonnige zuiden van Frankrijk voor Art-o-rama in Marseille en het spectaculaire Château La Coste, en last but not least bezoeken we Oslo Art Weekend. Lees hieronder meer over de verschillende reizen!

clc

Château La Coste, onderdeel van de reis naar Marseille in augustus 2024

Reisprogramma 2024-2025

ARCOmadrid

Voor veel verzamelaars is het vaste prik in maart: een bezoek aan kunstbeurs ARCO in het culturele hart van Spanje, Madrid. Van 8 tot en met 10 maart bezoeken we deze de toonaangevende beurs voor hedendaagse kunst. Tijdens deze editie van ARCOmadrid staat het Caribisch gebied centraal, met op het programma kunstenaars en galeries uit de regio, geselecteerd door de curatoren Sara Hermann en Carla Acevedo-Yates. We nemen deel aan enkele onderdelen van het VIP programma van ARCOmadrid en bezoeken daarnaast natuurlijk ook kunstenaarsstudio's en een privécollectie in deze dynamische stad.

Deadline voor aanmelding: 15 januari.
Meer informatie over reis, verblijf en kosten vind je hieronder.

Biënnale van Venetië

Van 24 tot en met 26 mei reizen we af naar de wereldberoemde Biënnale van Venetië! We brengen een bezoek aan de hoofdtentoonstelling in de Arsenale, gecureerd door de Braziliaanse curator Adriano Pedrosa, en de landenpaviljoens in de Giardini, waarbij elk land de top van haar kunstenaars toont. Ook staat een bezoek aan de collectie van Francois Pinault in Punta della Dogana op het programma en kijken we binnen bij de Peggy Guggenheim Collection in het Palazzo Venier dei Leoni. We sluiten af met de nieuwste generatie hedendaagse kunstenaars, die geselecteerd zijn voor de Future Generation Art Prize.

Deadline voor aanmelding: 1 maart.
Meer informatie over reis, verblijf en kosten vind je hieronder.

Art-o-rama Marseille/Zuid Frankrijk

Van 30 augustus tot en met 1 september bezoeken we de levendige havenstad Marseille, waar kunstbeurs Art-o-rama plaatsvindt. Deze beurs staat bekend om haar hot & happening karakter, waar jonge galeries van over de hele wereld komen om hun kunstenaars te presenteren. Het zuiden van Frankrijk staat natuurlijk ook bekend om de vele 'fondations d'art', en wij brengen de dag door op misschien wel de meest spectaculaire: Château La Coste, waar we niet alleen het kunstcentrum en de sculpturentuin bezoeken, maar ook met elkaar dineren.

Deadline voor aanmelding: 1 juni.
Meer informatie over reis, verblijf en kosten vind je hieronder.

Oslo Art Weekend

Van 13 t/m 15 september (data onder voorbehoud) reizen we naar Noorwegen, waar we een bezoek brengen aan Oslo Art Week. Ontdek samen met andere kunstliefhebbers de Nordic art scene en dompel je onder in de hedendaagse kunst van Oslo. Deze stijlvolle stad staat bekend om haar interessante musea en opkomende galeries. Tijdens Oslo Art Week kijken we binnen in de studio’s van jonge kunstenaars, organiseren we een galerietour en zijn we te gast bij bijzondere privécollecties.

Deadline voor aanmelding: 15 juni.
Meer informatie over reis, verblijf en kosten vind je hieronder.

Investec Art Fair, Kaapstad

Het dynamische Kaapstad in Zuid-Afrika vormt de thuisbasis van Investec Cape Town Art Fair. Deze kunstbeurs brengt de internationale kunstwereld samen in Afrika: meer dan 100 toonaangevende galeries presenteren meer dan 500 kunstenaars uit vier continenten, en is vooral een fantastische plek om veel galeries van het Afrikaanse continent te ontdekken. Tijdens ons vierdaagse programma bezoeken we onder meer ook het Zeitz Museum of Contemporary Art Africa (Zeitz Mocaa), het grootste museum van het Afrikaanse contintent, diverse in Kaapstad gevestigde kunstenaars en organiseren we een wijnproeverij en art tour op de Spier Wine Farm in Stellenbosch, ongeveer 30 minuten buiten Kaapstad. De Spier Collection is de grootste collectie van hedendaagse kunst uit Zuid-Afrika. Deze reis vindt plaats van 13 tot en met 16 februari 2025 (data onder voorbehoud).

Deadline voor aanmelding: 15 oktober 2024.
Meer informatie over reis, verblijf en kosten vind je hieronder.

KOSTEN

De reizen naar Madrid, Venetië, Marseille en Oslo kosten €450 voor leden, €600 voor niet-leden. De reis naar Kaapstad kost €750 voor leden, €950 voor niet leden. Hier is bij inbegrepen: 1x cocktails, 1x diner en deelname aan het hele programma incl. entree, tours en toegangskaarten. Niet inbegrepen is hotel, vlieg/treinticket, vervoer tussen de verschillende locaties en van en naar treinstation/vliegveld, reis- en annuleringsverzekering en alle maaltijden die niet genoemd worden in het programma.

REIS & VERBLIJF
Het boeken van je reis en hotel en het afsluiten van eventuele verzekeringen dien je zelf te doen. We kunnen je uiteraard van advies voorzien qua vervoer en accommodatie.

INSCHRIJVEN
We ontvangen je aanmelding graag via travel@youngcollectorscircle.nl uiterlijk 3 maanden voor aanvang van de reis (binnen Europa) of 4 maanden voor aanvang (intercontinentaal). Dat is ook het moment waarop je van ons hoort of de reis door kan gaan en er voldoende inschrijvingen zijn. We raden je aan om pas dan je reis en verblijf te boeken. Defintieve deelname geschiedt op volgorde van betaling. Als je je inschrijft voor de reis ontvang je van ons een betaalverzoek. Zodra dit voldaan is, krijg je van ons de bevestiging van je deelname en sturen we je regelmatig updates van het programma.

VOORWAARDEN
Let op: het boeken van deze reis is op eigen risico. Mocht de reis door de dan geldende corona-maatregelen niet door kunnen gaan, dan krijg je 50% van jouw inschrijfgeld retour. We annuleren de reis als de events in het programma (kunstbeurzen, museums, galeries, collecties) niet doorgaan of gesloten zijn of als er ten tijde van de reis een inreisverbod of quarantaineplicht geldt voor de betreffende bestemming. Indien het tonen van een negatieve test-uitslag of vaccinatiebewijs verplicht is, dien je hier zelf voor te zorgen. Mocht je ondanks de annulering van de georganiseerde reis op eigen gelegenheid naar bestemming gaan, dan voorzien wij je - indien mogelijk - alsnog van tickets voor de beurzen, musea of collecties.

Voorgaande reizen

2017

 • Basel Art Week (CH)
 • Copenhagen Art Week (DK)

2018

 • Armory Week New York (USA)
 • Basel Art Week (CH)
 • Frieze Week London (UK)
 • Miami Art Week (USA)

2019:

 • Frieze Week New York (USA)
 • Art Basel Week (CH)
 • Biënnale van Venetië (IT)
 • FIAC Parijs (FR)
 • Artissima Turijn (IT)

2020:

 • Armory Week in New York (USA)

2021:

 • Art Basel Week (CH)
 • Parijs (FR) (on the occasion of 'Arc de Triomphe, Wrapped' van Christo & Jeanne-Claude)

2022:

 • Berlin Art Weekend (DE)
 • Art Basel Week (CH)
 • Biënnale van Venetië (IT)
 • Brussels Gallery Weekend (BE)
 • Lisbon Art Weekend (PT)

2023:

 • Wenen (AT)
 • Stockholm Art Week (SE)
 • New York (US)
1

Gallery Tour Lower East Side, NY

_mg_5754_2

Exploring the NY art scene

dscf3443_2

Armory Party, MoMA, NY

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief