YoungCollectorsCircle

Travel

Young Collectors Travel organiseert reizen naar gerenommeerde buitenlandse kunstbeurzen en -bestemmingen. Tijdens deze 3- tot 5-daagse reizen ontdek je de kunstscene van de desbetreffende stad niet alleen door rondleidingen op de beurzen, maar ook middels collectiebezoeken, gallery tours, studio visits en museumbezoeken, én leer je je reisgenoten beter kennen tijdens cocktails en een diner. Het travel programma voor de eerste helft van 2022 is bekend: New York, Berlijn en Basel staan op de planning! Bekijk hieronder meer informatie over de reizen en meld je alvast aan!

d73ec651-0296-4768-8a15-084211ef6d5f

Programma 2022

Berlin Gallery Weekend (29 april t/m 1 mei 2022)

Berlijn is niet voor niets een geliefde stad onder kunstenaars én verzamelaars. Hier vindt je cutting-edge galeries, spraakmakende tentoonstellingen en opkomend talent. Tijdens het Berlin Gallery Weekend bezoek je feestelijke VIP-openingen in hippe galeries, krijg je een inkijkje in de studio’s van jonge kunstenaars en openen Berlijnse collectors de deuren van hun verzameling voor jou. We brengen je in contact met andere kunstliefhebbers en geven je exclusieve toegang tot de meest bijzondere verzamelingen die de stad rijk is.

Berlin Gallery Weekend

Art Basel Week (17 - 19 juni 2022)

Voor veel verzamelaars is het vaste prik in juni: een bezoek aan de toonaangevende kunstbeurzen Art Basel en LISTE. Op Art Basel vind je de top van de internationale kunstwereld, waar bovendien naast werk van meer dan 4000 kunstenaars ook ruimte is voor grootschalige museale installaties. Tegelijkertijd met Art Basel vindt ook LISTE plaats: dé beurs die een platform biedt aan nieuw talent. Tijdens deze reis bezoek je bovendien het spectaculaire museum Fondation Beyeler en een bijzondere privé-collectie. Cocktails en een diner zijn inbegrepen!

Art Basel Week

Biënnale van Venetië (1 - 3 juli 2022)

Van 1 t/m 3 juli reizen we af naar de wereldberoemde Biënnale van Venetië! We brengen een bezoek aan hoofdtentoonstelling ‘’The Milk of Dreams’’ in de Arsenale en de landenpaviljoens in de Giardini, waarbij elk land de top of the bill van haar kunstenaars toont. Ook staat een bezoek aan de collectie van Francois Pinault in Punta della Dogana op het programma en kijken we binnen bij de Peggy Guggenheim Collection in het Palazzo Venier dei Leoni. We sluiten af met de nieuwste generatie hedendaagse kunstenaars, die geselecteerd zijn voor de Future Generation Art Prize. Cocktails en een diner zijn inbegrepen!

Biënnale van Venetië

New York (data worden binnenkort bekend gemaakt)

Ontdek de New Yorkse kunstscene met Young Collectors Circle! Leer in vijf dagen dé leukste kunstplekken van de stad kennen. Je bezoekt opkomende galeries in Tribeca, kijkt je ogen uit bij de Blue Chip Galleries in Chelsea en bekijkt de beste museumtentoonstellingen. Ook nemen we je mee naar bijzondere privécollecties van New Yorkse verzamelaars en kijken we binnen in kunstenaarsstudio’s. Tijdens ons bezoek krijg je een exclusief kijkje achter de schermen van één van de grote veilinghuizen en bekijk je de stad met andere ogen tijdens een public art tour. Cocktails, een diner en een brunch zijn inbegrepen!

Voor vragen en aanmeldingen kun je terecht bij travel@youngcollectorscircle.nl. Let op: je aanmelding is pas definitief als er voldoende deelnemers zijn en je betaling verwerkt is.

Voorgaande reizen

In 2017 werden Basel Art Week (CH) en Copenhagen Art Week (DK) bezocht. In 2018 gingen we naar Armory Week in New York (USA), Basel Art Week (CH), Frieze Week London (UK) en Miami Art Week (USA). In 2019 bezochten we Frieze Week New York (USA), Art Basel (CH), de Biënnale van Venetië (IT), FIAC Parijs (FR) en Artissima Turijn (IT). In 2020 bezochten we Armory Week in New York (USA) en in 2021 Art Basel Week (CH) en Parijs (FR) ter gelegenheid van het tijdelijke kunstwerk 'Arc de Triomphe, Wrapped' van Christo & Jeanne-Claude.

1

Gallery Tour Lower East Side, NY

_mg_5754_2

Exploring the NY art scene

dscf3443_2

Armory Party, MoMA, NY

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief