YoungCollectorsCircle

Circle+

Your Personal Art Guide

Circle+ is de nieuwste circle van Young Collectors Circle. Naast alle voordelen van een regulier Young Collectors Circle abonnement heb je als Circle+ lid ook exclusieve toegang tot de internationale kunstwereld, ontvang je persoonlijk advies bij het opbouwen van je kunstcollectie, kun je gebruik maken van onze kunstconciërge service, deelnemen aan exclusieve programma’s op unieke locaties en krijg je VIP-toegang tot kunstbeurzen en openingen. Ook ontvangen Circle+ leden vier keer per jaar een update over trends en ontwikkelingen op de kunstmarkt. Als lid van Circle+ draag je last but not least bij aan een gezonde kunstwereld: alle inkomsten uit Circle+ komen ten goede aan de ontwikkeling van nieuwe publieksprogramma’s. Zo bouwen we samen aan jouw collectie én een bloeiende kunstwereld!

_mg_7323-kopie-1

Circle+ leden krijgen persoonlijk advies van onze kunstexperts

Circle+: Your Personal Art Guide

Circle+ richt zich op (beginnende) verzamelaars die hun collectie een stap verder willen brengen. Circle+ is niet aan leeftijd gebonden maar toegankelijk voor iedereen voor wie kunst en verzamelen onderdeel uitmaakt van hun leven.

Sluit je vandaag nog aan: neem vrijblijvend contact op met Nadine voor een intake gesprek via nadine@youngcollectorscircle.nl.

De kunstexperts voelen feilloos aan welke kunstenaars veelbelovend zijn. Eva, lid sinds 2019

1. Persoonlijk advies
De kunstexperts van Circle+ brengen jouw wensen in kaart en denken mee bij het opbouwen en uitbreiden van je kunstcollectie. Bij het lidmaatschap van Circle+ is persoonlijk advies inbegrepen. Aan de hand van jouw wensen en interesses maken wij een op maat gemaakt plan voor je, waarbij we je voorstellen aan galeries en we (opkomende) kunstenaars bij je introduceren. Dit is geen concreet aankoopadvies, maar een overzicht van opties die passen bij (de toekomst van) jouw collectie. De keuze voor een daadwerkelijke aankoop is aan jou. Zo blijven wij als adviseur onafhankelijk, wat ten goede komt aan de kwaliteit en transparantie van het kunstadvies. Ook kunnen we je informeren over trends op kunstmarkt en advies geven over inlijsten en kunstverzekeringen. Leden van Circle+ kunnen twee keer per jaar een adviesgesprek inplannen met onze experts.

2. Kunst concierge
Circle+ biedt toegang tot (inter)nationale kunstbeurzen en exclusive VIP-programma’s. Reis je naar het buitenland? Dan stellen wij een actuele lijst met niet te missen tentoonstellingen en kunstevents voor je samen en delen we onze insider tips met verborgen kunstparels op jouw bestemming.

3. Exclusieve events achter de schermen van de kunstwereld
Twee keer per jaar nodigen we Circle+ uit voor een exclusief programma achter de schermen van de kunstwereld. Op een unieke locatie krijg je inzicht in de werkingen en mechanismen waar de kunstwereld op draait en wissel je ervaring uit met andere leden van Circle+ tijdens een invite only Collectors Lunch. Zo zijn we bijvoorbeeld op bezoek bij een gerenommeerd veilinghuis waar een restaurator toelicht hoe een te veilen top-stuk is onderzocht op echtheid, of zijn we te gast bij een beroemde kunstenaar die de deuren van het atelier speciaal voor jou opent.

4. Driemaandelijkse nieuwsbrief over de laatste ontwikkelingen op de kunstmarkt
Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen via onze Circle+ nieuwsbrief met een gecureerde selectie van interessant nieuws over de nationale en internationale kunstmarkt.

Het lidmaatschap heeft voor mij veel deuren geopend: ik had echt geen idee wat er allemaal te zien was Charlotte, lid sinds 2018

5. Unlimited toegang tot alle programma’s van Young Collectors Circle
Elke maand organiseert Young Collectors Circle 4-6 activiteiten in Nederland en België. Je kunt je hier ongelimiteerd en kosteloos voor aanmelden. Ook heb je toegang tot het reisprogramma.

Interesse in Circle+?

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met Nadine via nadine@youngcollectorscircle.nl.

Lid worden

Leden van Circle+ betalen €750 per jaar.

Dit bedrag is aftrekbaar van de belasting: jouw steun levert dus fiscaal voordeel op! Sinds 1 januari 2012 biedt de overheid een extra stimulans bij de aftrek inkomstenbelasting met betrekking tot giften en de vennootschapsbelasting voor giften aan Culturele ANBI’s (Algemeen Nut Beogende Instellingen). Stichting Art Projects, de stichting achter Young Collectors Circle en Circle +, heeft deze culturele ANBI status. Als je jouw bijdrage voor minimaal vijf jaar vastlegt levert dat nog meer fiscaal voordeel op. Jouw periodieke schenking is dan 125% aftrekbaar van je belastbare inkomen.

Rekenvoorbeeld bij een jaarlijkse bijdrage van €750 per jaar:
*€750 x 40,8% = €306 is het netto bedrag dat aftrekbaar is van de belasting
€750 - €306 = €444 is het netto bedrag dat je betaalt over jouw bijdrage

Rekenvoorbeeld bij een periodieke bijdrage (minimaal vijf jaar) van €750 per jaar:
€750 x 125% = €937,50
€937,50 x 40,8% = €382,50 is het netto bedrag dat aftrekbaar is van de belasting
€750 - €382,50 = €367,50 is het netto bedrag dat je betaalt over jouw bijdrage

Vind je onze missie om de kunstwereld te ondersteunen belangrijk? Je kunt ons uiteraard ook met een hoger bedrag steunen. De inkomsten uit Circle + gebruiken we om voor ons publieksprogramma, waarbij we jaarlijks meer dan 300 kunstenaars aan een groot publiek van meer dan 25.000 kunstliefhebbers introduceren.

Meer weten over Circle+?

Wil je hier meer over weten of meer informatie over Circle +? Neem contact op met Nadine via nadine@youngcollectorscircle.nl.

_22a1446-1200x800
dscf4926-kopie
img_2578

Afbeeldingen van onze exclusieve events bij onder meer Sotheby's, met werken van onder andere Mark Rothko en Takashi Murakami

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief