Young Collectors Circle

Ambassadors Circle

De Ambassadors Circle brengt sleutelfiguren uit het verzamellandschap samen om elkaar te ontmoeten én hun kennis en ervaring over te dragen aan een nieuwe generatie. Onze selecte groep ambassadeurs draagt Young Collectors Circle niet alleen een warm hart toe, ook zijn het gepassioneerde kunstverzamelaars van niveau. De Ambassadors Circle bestaat uit inspirerende persoonlijkheden met een waardevol netwerk binnen onder meer de kunst- en creatieve sector.

Saving the art world, one artwork at a time

Het verzamelen van kunst gaat verder dan het vullen van de lege muur boven de bank. Door het kopen van kunst investeren verzamelaars niet alleen financieel in kunstenaars, maar genereren zij ook aandacht voor nieuwe kunstenaars en nieuwe kunstvormen. Verzamelaars spelen daarmee een cruciale rol in het 'ecosysteem' van de kunsten en ondersteunen kunstenaars vaak lang voordat de grote instituten hen ontdekken. Young Collectors Circle zorgt voor een nieuwe generatie gemotiveerde en geïnformeerde verzamelaars om de kunstsector duurzaam en bottom-up te ondersteunen.

Wij zijn ambassadeurs geworden omdat wij graag helpen om een nieuwe generatie te interesseren in het verzamelen van kunst. Martijn en Jeannette Sanders, Ambassadeurs sinds 2020

Privileges

Speciaal voor ambassadeurs organiseren we jaarlijks (minimaal) vier events, waaronder een ambassadeursdiner op een bijzondere locatie, een lunch ten tijde van Amsterdam Art of Gallery Weekend en een inspirerende bijeenkomst tijdens Art Rotterdam. Ambassadeurs mogen (tot 4) introducés meenemen.

Perks

Als ambassadeur krijg je naast vier exclusieve Ambassadors-bijeenkomsten onbeperkt en met priority toegang tot alle wekelijkse evenementen van Young Collectors Circle, waaronder studiobezoeken bij Luc Tuymans, Laure Prouvost e.v.a. Daarnaast hebben ambassadeurs toegang tot Young Collectors Circle Travel, Socials en Academy activiteiten, zoals bijvoorbeeld kunstreizen naar New York, Turijn, Warschau en Parijs.

Commitments

  • Je draagt Young Collectors Circle een warm hart toe en doet op jaarbasis een bijdrage van minimaal €250 (<50 jaar) of minimaal €500 (>50 jaar);
  • Als ambassadeur ben je bereid om af en toe een talk of tour voor je rekening te nemen op de grote kunstbeurzen. Niets werkt immers beter dan het delen van persoonlijke herinneringen, ervaringen, tips & tricks om anderen te enthousiasmeren;
  • Jouw netwerk is waardevol! Daarom help je Young collectors Circle met het werven van leden, partners en andere ambassadeurs uit jouw omgeving.

Optioneel

  • We organiseren een collectiebezoek voor onze leden bij jou thuis.
  • Je wordt vermeld op de website van Young Collectors Circle.

NB: Eventuele kosten voor lunch, diners, socials, academy en travel zijn exclusief.

Join the Ambassadors Circle!

Interesse? Neem contact op met Nienke van der Wal, founding director, voor meer informatie via nienke@youngcollectorscircle.nl.