YoungCollectorsCircle

Edities

We zijn ontzettend trots op onze allereerste reeks kunstedities, samengesteld door ons team. Voor deze edities hebben we veelzijdige en veelbelovende, opkomende kunstenaars geselecteerd die we eerder in ons programma hebben gepresenteerd. Het uitbrengen van deze special editions sluit goed aan bij onze ambitie om kunstenaars direct te ondersteunen en het verzamelen van kunst laagdrempeliger te maken. Onze eerste drie edities zijn gemaakt door Tian Teng, Verena Blok en Bas Oussoren. De feestelijke lancering van de edities vindt plaats op woensdag 1 februari, tussen 18.00 en 20.00u op de Hazenstraat 18 in Amsterdam. Bierbrouwer Oedipus sponsort onze opening met een scala aan bijzondere, kleurrijke biertjes.

painting-1

Tian Teng, The Shape of Unseen — Rotterdam Cool (2022)

painting-2

Tian Teng, The Shape of Unseen — Utrecht afternoon (2022)

TIAN TENG

Tian Teng (1996) is geboren in Shanghai (China). Ze studeerde eerst statistiek aan de universiteit van Shanghai voordat ze haar talent voor kunst ontdekte. Daarna verhuisde ze naar Nederland om beeldende kunst te studeren aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar ze nu woont en werkt als kunstenaar. In haar recente schilderijenserie 'The Shape of Unseen', richt ze zich voornamelijk op de dagelijkse scenes die zich afspelen in ramen in verschillende Nederlandse steden, die gemakkelijk over het hoofd gezien en genegeerd zouden kunnen worden door de lokale bevolking. Hierbij benadrukt ze de details van het dagelijks leven, gezien door haar ogen als buitenstaander.

Je vindt hier een uitgebreid interview met Tian over deze werken en haar praktijk.

Koop Tian Teng's edition "The Shape of Unseen - Rotterdam Cool" hier.

Koop Tian Teng's edition "The Shape of Unseen - Utrecht Afternoon" hier.

Na het printen heeft Tian elke print individueel bewerkt met oliepastelkrijt- en potlood. Hierdoor is elk werk in deze oplage uniek.

schermafbeelding-2023-01-05-om-17.53.54

Verena Blok, Sava and Blagoje, 2019, Trebišnjica River, Bosnia and Herzegovina

VERENA BLOK

Verena Blok (1990) heeft een grote belangstelling voor persoonlijke geschiedenissen en het vertellen van verhalen. Geïntrigeerd door de manier waarop culturele en politieke factoren iemands leven beïnvloeden, gebruikt ze haar lens-based praktijk om licht te werpen op het innerlijke leven en de dagelijkse 'realiteit' van haar protagonisten. Als Nederlands-Pools staatsburger is Blok zich sterk bewust van haar positionering tussen Oost en West. Ook verwijst haar werk vaak naar de manieren waarop gender van invloed is op hoe we ons presenteren. Ontmoetingen met haar onderwerpen vinden plaats in intieme settings, die de kern van en de brandstof voor haar werk vormen. Verena heeft een MA Fotografie van AKV St. Joost in Breda (NL) en een BA Fotografie van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag (NL). Onlangs rondde ze haar artist residency aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam af (2020-2022).

Je vindt hier een uitgebreid interview met Verena over dit werk en haar praktijk.

Koop Verena Blok's editie hier.

ycc-press-2

Bas Oussoren, Tell a dream, lose a reader (2022)

ycc-press-3

Bass Oussoren, Tell a dream, lose a reader (2022) (detail)

BAS OUSSOREN

Bas Oussoren (1993) is een in Utrecht gevestigde kunstenaar die locatiegebonden installaties maakt in combinatie met kleinere werken. Veel van Oussorens werken komen voort uit zijn fascinatie voor het vervreemden van iets herkenbaars, het speels balanceren tussen betekenis, materiaal en gebruik. De kunstenaar maakt zijn eigen wereld met interne logica en humor als bouwstenen. Maar hoewel de humor in eerste instantie persoonlijk lijkt, vereist het ook ons collectieve begrip om grappig te zijn. Voor Oussoren vindt het cruciale deel van zijn werk plaats in de omzetting van object naar kunst: het vermogen om die dingen te herinterpreteren die zo vanzelfsprekend zijn dat we er niet eens naar willen kijken, maar die zo prachtig zijn dat ze geen enkele transformatie nodig hebben.

Je leest hier een interview met Bas over dit werk en zijn praktijk.

Koop Bas Oussoren's editie hier.

OVER ONS

Wij geloven dat hedendaagse kunst reflecteert op onze huidige maatschappij: kunst is meer dan een mooi plaatje, het idee erachter - het onderzoek, de boodschap, de reflectie - is waardevol. Kunstenaars van nu, van je eigen generatie, houden zich bezig met thema's die op dit moment relevant zijn. Het zijn deze stemmen die wij willen versterken in onze gecureerde collectie van edities.

Wij geloven daarnaast dat kunst verzamelen meer is dan het vullen van de lege muur boven je bank. Door kunst te kopen investeer je niet alleen in (jonge) kunstenaars, maar genereer je ook aandacht voor nieuwe kunstenaars en nieuwe kunstvormen. Verzamelaars spelen dus een cruciale rol in het 'ecosysteem' van de kunst en steunen kunstenaars vaak lang voordat de grote instellingen ze ontdekken. Onze missie: saving the art world, one artwork at a time - dus start jouw collectie vandaag nog!

Wij delen de inkomsten van onze edities eerlijk met de deelnemende kunstenaars en gebruiken ons eigen aandeel om ons programma voort te zetten en zo elke dag meer kunstenaars aan een nieuw publiek voor te stellen.

ONZE PARTNER

De edities van Tian Teng en Verena Blok worden geproduceerd (en indien van toepassing, ingelijst) door onze partner Frame Products. Gedreven door een bijzondere passie voor kunst en het vakmanschap van het inlijsten groeide Frame Products uitgegroeid tot een veelzijdige groothandel en uitgever van kunst, met een ruim assortiment lijsten (hout en aluminium), een bijzondere kunstcollectie, hoogwaardig passe-partout- en museumkarton, ophangsystemen en andere materialen voor de lijstenmaker, galerie, kunsthandel, kunstuitleen en verzamelaar. Klik hier voor meer informatie over Frame Products.

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief