YoungCollectorsCircle

Podcast 4: Tristan Spits

Tristan, CEO van Oedipus, begon zijn collectie toen hij bij Sotheby's enkele stukken terugkocht uit de Peter Stuyvesant collectie, de bedrijfscollectie die zijn opa in 1960 startte. Inmiddels verzamelt hij én werkt hij samen met hedendaagse kunstenaars: "Ik voel me thuis bij kunstenaars die een andere blik op de wereld hebben." Hieronder vind je de aflevering én meer informatie over de kunstenaars die voorbij komen. Klik op de afbeeldingen voor de website van de kunstenaars. NB: de afbeeldingen zijn niet afkomstig uit de collectie van Tristan Spits.

1-patrick-heron

Patrick Heron

Patrick Heron (UK, 1920-1999) was een abstract en figuratief kunstenaar, criticus en schrijver en één van de belangrijkste schilders van zijn generatie. Heron's kunstwerken zijn het meest bekend om zijn gebruik van kleur en licht.

carlo-battaglia

Carlo Battaglia

Carlo Battaglia (Italië, 1933 -2005) onderzoekt in zijn schilderijen de structuur van landschappen. Daarbij wil hij de wereld niet exact weergeven, maar juist een parallel beeld laten zien. Thema's als de zee, wolken, regel en hagel keren terug in zijn werk.

kevin-bray

Kévin Bray

Kévin Bray (Frankrijk, 1989) werkt in verschillende media: video, grafisch ontwerp en geluidsontwerp. In combinatie met kunsthistorische referenties en apocalyptische beelden bevraagt hij het bestaan van het beeld en zijn productiewijzen.

1-frank-ammerlaan

Frank Ammerlaan

Frank Ammerlaan (NL, 1979) onderzoekt in zijn werk transformaties van materie en energie. Dit is niet alleen terug te vinden in de ruwe materialen die hij gebruikt, maar ook in hun complexe structuren.

floor-van-het-nederend

Floor van het Nederend

Floor van het Nederend (NL, 1987) maakt illustraties en schilderijen geïnspireerd door comics, punk cultuur en pop art. Zijn werken gaan vaak over de natuur.

rik-smits

Rik Smits

Rik Smits (NL, 1982) maakt gedetailleerde potloodtekeningen van imaginaire werelden. Zijn inspiratie haalt hij uit grootse, ambitieuze architectuur.

dave-mcdermott

Dave McDermott

Dave McDermott (US, 1974) zoekt in zijn werk de grenzen van de schilderkunst op. Zijn schilderijen worden gekenmerkt door zijn gebruik van opvallende materialen, zoals bladgoud en garen.

navid-nuur

Navid Nuur

Navid Nuur (Iran, 1976) maakt in zijn conceptuele werk de toeschouwer deelgenoot van zijn prikkelende wereld. Vorm staat daarbij niet centraal, maar eerder thema's als licht, energie, lucht of rust.

rr2

Rafael Roozendaal

Rafael Roozendaal (NL, 1980) gebruikt het internet als zijn inspiratiebron én canvas: zijn kunstwerken hebben de vorm van websites. Hij maakt ook installaties, wandtapijten (afgebeeld) en NFT’s.

1.return-reverse

Return Reverse

Klik op de afbeelding om het werk Return Reverse uit de collectie van Tristan Spits te ervaren. Deze site wordt aangestuurd door algoritmen, waardoor steeds nieuwe beelden gegenereerd worden.

daniel-mullen

Daniel Mullen

Daniel Mullen (Schotland, 1985) is een abstracte schilder, die zich laat inspireren door architectuur. In zijn werk onderzoekt hij begrippen als vorm, ruimte en leegte.

thijs-zweers

Thijs Zweers

Thijs Zweers (NL, 1986) heeft een hele eigen beeldtaal ontwikkeld, waarin hij het digitale vertaalt naar gedetailleerde grafiettekeningen, waarbinnen hij zich eigen werkelijkheid creëert.

20200510_tristan_spits_266

Over Tristan

Tristan Spits (1981) is de CEO van Oedipus Brewing. Deze kleurrijke Amsterdamse bierbrouwerij werd in 2012 opgericht door vijf vrienden. De kleurrijke gebottelde bieren van Oedipus vind je in veel speciaalbierbars in Amsterdam, maar voor de volledige Oedipus-ervaring ga je naar één van de taplokalen van de brouwerij in Amsterdam Noord en Oost, waar je een tapbiertje kunt proeven en meer te weten kunt komen over het brouwproces. Studio Oedipus is het creatieve hart van de brouwerij: een speeltuin waar brouwers, chefs en kunstenaars bij elkaar komen om te experimenteren met nieuwe smaken en waar kunst en cultuur eeuwige inspiratie zijn.

Lees hier meer over Oedipus!

Met dank aan...

Deze aflevering werd mede mogelijk gemaakt door Apresa. Apresa biedt taxaties op maat van zowel oude als moderne en hedendaagse kunst, maar ook meubilair, tapijten, klokken, porselein, beelden, design, Aziatica, zilver en juwelen. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Apresa terecht voor een onafhankelijke taxatie voor bijvoorbeeld verzekerings- of verkoopdoeleinden. Kijk hier meer informatie!

logo-apresa-transparant

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief