YoungCollectorsCircle

Podcast 3: Gunifort Uwambaga

Gunifort Uwambaga is mede-eigenaar van Mendo en geeft boeken uit, waaronder het boek New Renaissance over kunstenaars van nu. We spraken Gunifort over kunst, boeken en verzamelen: "Verzamelen is voor mij een manier van nadenken." Hieronder vind je de aflevering én meer informatie over de kunstenaars die voorbij komen. Klik op de afbeeldingen voor de bijbehorende websites.

1.new-renaissance

New Renaissance

New Renaissance is uitgegeven in een editie van 99 exemplaren door Mendo en Avant Art. Het boek toont 15 internationale kunstenaars in hun ateliers en laat een nieuwe koers binnen de kunstwereld zien.

2.de-rrusie

De Rrusie

De Rrusie (Frankrijk, 1993) is de eerste Artist in Residence bij Hotel De L'Europe. Zijn schilderijen doen denken aan een zonsondergang of een ochtenddauw en komen voort uit de kunstenaars ultieme passie voor de lucht en haar schoonheid.

3.raquel-van-haver

Raquel van Haver

Raquel van Haver (Colombia, 1989) portretteert op sympathieke wijze mensen aan de rand van de samenleving. Raquel is de tweede artist in resident bij Hotel De l'Europe en één van de kunstenaars in New Renaissance.

4.patrick-van-riemsdijk

Patrick van Riemsdijk

Patrick van Riemsdijk (Nederland, 1986) is de zoon van twee kunstenaars. Binnen zijn stijl experimenteert hij met kleuren, materialen en vormen. Zijn werk begint met kleur, niet met vorm; het mengen van kleuren kan een project op zich zijn.

5.beeple

Beeple

Beeple AKA Mike Winkelmann (USA, 1981), van huis grafisch ontwerper, plaatste ruim tien jaar lang ononderbroken elke dag een foto online. Dit werk werd in zijn geheel als NFT verkocht voor het recordbedrag van $69 miljoen.

6.koets

Amsterdam Museum

De tentoonstelling "De Gouden Koets"vertelt het verhaal van de Gouden Koets zowel middels cultuurhistorische objecten als door de werken van 6 hedendaagse kunstenaars uit verschillende generaties en met diverse culturele achtergronden.

ga

Over Gunifort

Gunifort Uwambaga (Rwanda, 1991) is uitgever en mede-eigenaar van Mendo, gevestigd in de Nieuwe Doelenstaat in Hotel De L'Europe. Als uitgever publiceerde Gunifort onder meer het boek New Renaissance in samenwerking met Avant Arte. In Hotel De L'Europe richtte hij een residentieplek in, waaraan als eerste de Franse kunstenaar De Rrusie deelnam. Zijn werk is permanent te zien in Hotel De L'Europe.

In 2021 is Raquel van Haver artist in resident in het hotel. Zij zal boven in het hotel het komende jaar portretten schilderen van kunstliefhebbers en -verzamelaars, waarbij elke deelnemer ook een portret koopt voor en van iemand die niet eerder op deze manier met kunst in aanraking is gekomen. Volg Gunifort op Instagram en loop vooral binnen bij Hotel De L'Europe voor MENDO en de residentie!

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief