YoungCollectorsCircle

Young Collectors Festival Utrecht

Op zaterdag 11 december vind de vierde en laatste editie van het Young Collectors Festival Utrecht festival online plaats. Het thema van deze editie is: Shaping the Future, waarin we samen kijken naar de toekomst van de kunstwereld. We onderzoeken nieuwe kunstvormen, de uitbreiding van het digitale domein en buigen ons over nieuwe structuren binnen de kunstwereld zelf. In deze afsluitende editie van het Young Collectors Festival Utrecht blikken we vooruit in een online panel, leer in je een masterclass alles over toonaangevende kunstwerken die een link hebben met Utrecht en kijken we binnen in de studio’s van opkomende kunstenaars. Scroll naar beneden voor het programma en de links om digitaal deel te nemen!

_1nrehac

Programma

Het festival bestaat uit drie onderdelen, die je online kunt bijwonen. Neem deel aan een masterclass, stel je vragen aan kunstexperts tijdens het panel of neem een digitaal kijkje in de studio's van Utrechtse kunstenaars. De masterclass en het panel vinden plaats via Zoom, noteer direct de links in je agenda!

MASTERCLASS: LOOKING FORWARD

In deze masterclass duiken we dieper in vijf Utrechtse kunstwerken, die - bijvoorbeeld door thematiek, materiaalgebruik of locatie - vooruitblikken op de toekomst. De aan de hand van vijf kunstwerken kijken we naar vijf tendensen die we in de kunstwereld ontwaren, en waarin de visie van de kunstenaar op een bepaald onderwerp naar voren komt. We gaan o.a. in op het digitale domein, duurzaamheid, de relatie tussen mens en natuur en ongelijkheid in de samenleving. Alle werken zijn opgenomen in Utrechtse collecties, te zien in de openbare ruimte van de stad of gemaakt door alumni van de HKU.

Neem van 11.00 - 11.45u deel via deze link.

PANEL: SHAPING THE FUTURE

In de afsluitende editie van het Young Collectors Festival Utrecht blikken we vooruit in een online panel. We nodigen vooruitstrevende kunstenaars, galeriehouders, verzamelaars en instellingen uit die hun visie op de toekomst delen. Natuurlijk zijn jullie, de verzamelaars van de toekomst, ook van harte welkom om je vragen te stellen aan de experts en jullie inzichten te delen. Hoe ziet de toekomst van de kunst eruit? Welke kunstvormen nemen een vlucht en wat voor gevolgen heeft dat bijvoorbeeld voor het conserveren van je collectie? Wat voor invloed heeft de razendsnelle digitalisering op de kunstmarkt en wat betekent dit voor de rol van de kunstbeurs? We praten over deze prangende kwesties met kunstenaars, curatoren en galeriehouders. Na afloop van deze discussie nodigen we uitdrukkelijk het publiek uit om deel te nemen aan het gesprek en van gedachten te wisselen met elkaar en de gasten. Sprekers zijn o.a. Elisah van den Bergh (curator NN Group Collectie), Frederique Jonker (kunstenaar) en Oscar Larik (galeriehouder).

Neem van 13.00 - 14.30u deel via deze link.

STUDIO VISITS

We blikken terug op de studio bezoeken die we dit jaar met Utrechtse kunstenaars hebben gedaan. Kijk vanuit je huis binnen in de ateliers van Jaya Pelupessy, Satijn Panyigay, Anouk van Zwieten, Matea Bakula, Eva Spierenburg, Caz Egelie en Cecilia Rebergen.

Your way in

Young Collectors Circle is al sinds 2016 dé leukste manier om de kunstscene te ontdekken. Het hele jaar door organiseren wij door heel Nederland bijzondere events voor kunstliefhebbers en startende verzamelaars. Tijdens onze online en offline programma's nemen je mee behind the scenes, waar je kunstenaars, professionals en verzamelaars ontmoet, inspiratie en kennis opdoet en de kunstwereld beter leert kennen! Ben je nog geen lid maar heb je wel interesse lid te worden voor €10 per maand en gratis deel te nemen aan al onze programma's? Klik dan hier.

Festival

Het Young Collectors Circle Festival is verdeeld over vier momenten in het jaar, waarbij per event gekozen is voor een andere focus. De edities duren elk één dag en worden verspreid over diverse locaties binnen Utrecht. Met een breed aanbod aan lezingen, artist talks, tentoonstellingen, studio- en collectiebezoeken laten we je de kunstwereld op een nieuwe manier zien. De agelopen data en thema's in 2021 waren:

  • 26 juni: Fresh Talent
  • 28 augustus: Art is Everywhere
  • 9 oktober: Art is for Everyone
  • 11 december: Shaping the Future

Met dank aan

Het Young Collectors Festival wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het K.F. Hein Fonds. Voor het festival wordt samengewerkt met Art Utrecht en We Are Public.

Young Collectors Circle werkt ook samen met het International Welcome Centre. Het Welcome Centre helpt internationals die in de regio Utrecht komen wonen, werken of studeren. Bij het Welcome Centre handelen ze eenvoudig en kosteloos de formaliteiten af en ontvangen ze informatie en persoonlijk advies over het leven in de regio Utrecht. Je vindt hier meer informatie.

iwcur_logo_cmyk

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief