YoungCollectorsCircle

Young Collectors Festival

Op zaterdag 9 oktober vindt de derde editie van het Young Collectors Circle festival plaats, met als thema: Art is for everyone! Ontdek samen met andere kunstliefhebbers kunstwerken uit Utrechtse collecties: hoe zijn deze collecties tot stand gekomen en wat staat er nog op het verlanglijstje? Verzamelaars en musea openen de deuren van hun verzameling voor jou. Daarnaast leer je tijdens masterclasses en studio visits alles over kunst kijken én kopen. Scroll naar beneden voor het programma en ticketlink!

ycc_festival21_ig_post_1

Programma

Het festival bestaat uit 8 routes, die je naar verschillende plekken in de stad brengen. Kies jouw favoriete combinatie en neem deel aan een masterclass, bezoek de studio van een opkomende kunstenaar, krijg in inkijkje in een museale of privécollectie en sluit af met een gezamenlijke borrel en artist talks. Let op: Wil je samen met iemand anders het festival bezoeken? Zorg dan dat je dezelfde route boekt. Tip: We adviseren je om een (OV)fiets mee te nemen, zodat je je gemakkelijk tussen de verschillende locaties kunt verplaatsen.

Bestel je tickets nu!

Let op: de kaartverkoop loopt tot vrijdag 8 oktober, 18:00u!

MASTERCLASS

Tijdens deze masterclass Kunst kopen on a budget hoor je alle ins en outs van kunst verzamelen voor elke portemonnee. Je krijgt handige tips voor het kopen van kunst met een klein budget en leert hoe je toch dat felbegeerde werk dat buiten je bereik ligt toch aan je collectie kunt toevoegen. Aan de hand van concrete voorbeelden en anekdotes van doorgewinterde verzamelaars leer jij hoe je jouw verzameling slim uitbreidt. De masterclasses vinden plaats bij Galerie SANAA (galerie voor Afrikaanse en Nederlandse kunstenaars), waar momenteel de tentoonstelling Fluidity van Maarten Dekker, Florette Dijkstra en Annabelle Binnerts te zien is.

STUDIO VISITS

Ook tijdens deze editie van het festival openen opkomende Utrechtse kunstenaars de deuren van hun studio’s. Zij vertellen over het proces dat voorafgaat aan het binnenhalen van een grote opdracht voor een kunstwerk dat in de publieke ruimte komt te staan en welke uitdagingen dit met zich brengt. Ook vertellen ze over hun inspiratiebronnen en maakproces. Deelnemende kunstenaars: Anouk van Zwieten, Lennart de Neef, Sander van Noort en Matea Bakula.

COLLECTION VISITS

Ontdek samen met andere kunstliefhebbers Utrechtse collecties. Je bent te gast bij een bijzondere privécollectie, het Centraal Museum of Museum Catharijneconvent. Dit laatste museum staat bekend om de bijzondere en vooruitstrevende manier van verzamelen door de eeuwen heen; het zogenaamde transitorische collectioneren. Bij het Centraal Museum duik je in de bekroonde tentoonstelling De Botanische Revolutie en leer je meer over het ontstaan van de collectie. Liever het verhaal van een privéverzamelaar horen? Schrijf je dan in voor de route waarin verzamelaar en Young Collectors Circle Ambassadeur Katja Weitering de deuren van haar collectie opent.

ARTIST TALKS & DRINKS

We sluiten deze festivaldag gezamenlijk af met een artist talks en een borrel bij Kunstliefde, waar momenteel de tentoonstelling De Belofte #16 te zien is. Hier tonen 9 kunstenaars die in 2020 afstudeerden hun werk, dat is vormgegeven als een doolhof. Drie jonge kunstenaars vertellen over hun werk en leiden je door de tentoonstelling. Tot slot kun je samen met de andere deelnemers aan het festival én de kunstenaars een drankje drinken en je ervaringen uitwisselen.

Tickets & Info

In verband met beperkte capaciteit en het naleven van de corona-maatregelen kies jij als deelnemer een tailor-made dagprogramma: een route verspreid over de hele stad die je tussen 13:30 en 18:00 uur samen met andere kunstliefhebbers kunt afleggen. Een los ticket voor de hele middag kost €15. Ben je al lid van Young Collectors Circle? Dan kun je gratis deelnemen. Klik op deelnemen in de kalender op de homepage om de code in je inbox te ontvangen.

Bestel je tickets nu!

*Let op: de kaartverkoop loopt tot vrijdag 8 oktober, 18:00u!

_22a4442

Shimon Kamada, Nijverheid

_91a4252

Jochem Mestriner, HKU

_91a4275

Claire Holper, HKU

_91a4289

Tian Teng, HKU

_91a4400

Luke McCowan, HKU

_91a4442

Elise van Staveren, HKU

Your way in

Young Collectors Circle is al sinds 2016 dé leukste manier om de kunstscene te ontdekken. Het hele jaar door organiseren wij door heel Nederland bijzondere events voor kunstliefhebbers en startende verzamelaars. Tijdens onze online en offline programma's nemen je mee behind the scenes, waar je kunstenaars, professionals en verzamelaars ontmoet, inspiratie en kennis opdoet en de kunstwereld beter leert kennen! Ben je nog geen lid maar heb je wel interesse lid te worden voor €10 per maand en gratis deel te nemen aan dit programma? Klik dan hier.

Festival

Het Young Collectors Circle Festival is verdeeld over vier momenten in het jaar, waarbij per event gekozen is voor een andere focus. De edities duren elk één dag en worden verspreid over diverse locaties binnen Utrecht. Met een breed aanbod aan lezingen, artist talks, tentoonstellingen, studio- en collectiebezoeken laten we je de kunstwereld op een nieuwe manier zien. De aankomende data en thema's in 2021 zijn:

  • 9 oktober: Art is for Everyone
  • 11 december: Shaping the Future

Heb je de eerste (Fresh Talent) en/of de tweede editie (Art is everywhere) moeten missen? We maakten voor de thuisblijvers online studiobezoeken bij Satijn Panyigay, Jaya Pelupessy, Caz Egelie, Cecilia Rebergen en Eva Spierenburg. Je vindt ze via ons Instagram- en Youtube-kanaal.

_22a4481

Nadine van Veldhuizen's studio, De Nijverheid

_22a4483

Werk van Nadine van Veldhuizen, Kunsthal Kloof (De Nijverheid)

_91a4298

Jochem Mestriner, HKU

_91a4345

Emma van Amerongen, HKU

_91a4391

Luke McCowan, HKU

_91a4432

Marloes Roeper, HKU

Met dank aan

Het Young Collectors Festival wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het K.F. Hein Fonds. Voor het festival wordt samengewerkt met Art Utrecht en We Are Public.

Young Collectors Circle werkt ook samen met het International Welcome Centre. Het Welcome Centre helpt internationals die in de regio Utrecht komen wonen, werken of studeren. Bij het Welcome Centre handelen ze eenvoudig en kosteloos de formaliteiten af en ontvangen ze informatie en persoonlijk advies over het leven in de regio Utrecht. Je vindt hier meer informatie.

iwcur_logo_cmyk

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief