YoungCollectorsCircle

Young Collectors Festival

Op zaterdag 9 oktober vindt de derde editie van het Young Collectors Circle festival plaats, met als thema: Art is for everyone! Ontdek samen met andere kunstliefhebbers kunstwerken uit Utrechtse collecties: hoe zijn deze collecties tot stand gekomen en wat staat er nog op het verlanglijstje? Verzamelaars en musea openen de deuren van hun verzameling voor jou. Daarnaast leer je tijdens masterclasses en studio visits alles over kunst kijken én kopen. Meer informatie en routes worden binnenkort bekend gemaakt. En noteer vast in je agenda: van 11-14 november vindt het eerste Young Collectors Festival Amsterdam plaats vanuit ons eigen festival HQ midden in de bruisende galeriescene in de Jordaan!

_22a4442

Shimon Kamada, Nijverheid

_91a4252

Jochem Mestriner, HKU

_91a4275

Claire Holper, HKU

_91a4289

Tian Teng, HKU

_91a4400

Luke McCowan, HKU

_91a4442

Elise van Staveren, HKU

Young Collectors Festival

Het Young Collectors Circle Festival is verdeeld over vier momenten in het jaar, waarbij per event gekozen is voor een andere focus. De edities duren elk één dag en worden verspreid over diverse locaties binnen Utrecht. Met een breed aanbod aan lezingen, artist talks, tentoonstellingen, studio- en collectiebezoeken laten we je de kunstwereld op een nieuwe manier zien. De aankomende data en thema's in 2021 zijn:

  • 9 oktober: Art is for Everyone
  • 11 december: Shaping the Future

Heb je de eerste (Fresh Talent) en/of de tweede editie (Art is everywhere) moeten missen? We maakten voor de thuisblijvers online studiobezoeken bij Satijn Panyigay, Jaya Pelupessy, Caz Egelie, Cecilia Rebergen en Eva Spierenburg. Je vindt ze via ons Instagram- en Youtube-kanaal.

_22a4481

Nadine van Veldhuizen's studio, De Nijverheid

_22a4483

Werk van Nadine van Veldhuizen, Kunsthal Kloof (De Nijverheid)

_91a4298

Jochem Mestriner, HKU

_91a4345

Emma van Amerongen, HKU

_91a4391

Luke McCowan, HKU

_91a4432

Marloes Roeper, HKU

Met dank aan

Het Young Collectors Festival wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het K.F. Hein Fonds. Voor het festival wordt samengewerkt met Art Utrecht en We Are Public.

Young Collectors Circle werkt ook samen met het International Welcome Centre. Het Welcome Centre helpt internationals die in de regio Utrecht komen wonen, werken of studeren. Bij het Welcome Centre handelen ze eenvoudig en kosteloos de formaliteiten af en ontvangen ze informatie en persoonlijk advies over het leven in de regio Utrecht. Je vindt hier meer informatie.

iwcur_logo_cmyk

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief