YoungCollectorsCircle

Young Collectors Festival Utrecht

Ontdek samen met andere kunstliefhebbers de kunsttalenten van nu! Wat voor soort werk maken zij? En waar gaat dat werk eigenlijk over? Wij nemen je mee naar kunstenaarsstudio’s en -presentaties door heel Utrecht. Daarnaast praten we tijdens talkshows en masterclasses over kunst: over de lol maar ook de waarde ervan, over de neurologische reden waarom we zo van mooie dingen houden én over wat kunst ons vertelt over belangrijke onderwerpen van nu. Ga mee op kunstavontuur in Utrecht!

Young Collectors Circle Festival Utrecht Fresh Talent Kunst kopen kijken ontdekken verzamelen

Fresh Talent

Het thema van de eerste editie van het Young Collectors Festival op zaterdag 26 juni is opkomend talent. Hedendaagse kunstenaars reflecteren vaak op onderwerpen die hun leven hier en nu raken, bijvoorbeeld racisme, de pandemie, klimaatverandering, #metoo, etc. De eerste festivaldag bestaat uit vier onderdelen: Open Studios, Talkshows, HKU Graduation Tours en Masterclasses.

Bestel je tickets nu!

OPEN STUDIOS - Vijf veelbelovende kunstenaars openen hun studio voor jou en vertellen meer over hun maakproces, inspiratiebronnen en werkwijze. Deelnemende kunstenaars zijn onder meer: Satijn Panyigay, Caz Egelie en Jaya Pelupessy.

TALKSHOWS - De hele dag door zijn er talkshows te bezoeken, waarbij kunstenaars, verzamelaars, galeriehouders, curatoren en experts jou vanuit hun eigen ervaring en expertise wegwijs maken in de kunstwereld.

GUIDED TOURS - We nemen je mee naar de eindexamenshows van de afdelingen Fine Art en Photography van de HKU: een uitstekende gelegenheid om jong talent te ontdekken.

MASTERCLASSES - Tijdens dit eerste deel van het Young Collectors Circle festival besteden we
ook uitgebreid aandacht aan de kunstmarkt. Kun je kunstverzamelen als je geen vette bankrekening hebt of geen flauw benul van kunstgeschiedenis? In deze masterclasses bij Galerie Sanaa leer je waar je op moet letten bij jouw eerste aankoop.

Tickets & Info

In verband met beperkte capaciteit en het naleven van de corona-maatregelen kies jij als deelnemer een tailor-made dagprogramma: een route verspreid over de hele stad die je tussen 12:00 en 18:00 uur samen met andere kunstliefhebbers kunt afleggen. Een los ticket voor de hele middag kost €15. Klik hieronder om je ticket voor jouw route te reserveren: vol is vol!

Ga ook mee op kunstavontuur!

Ben je al lid van Young Collectors Circle? Dan kun je gratis deelnemen. Stuur een mail naar members@youngcollectorscircle.nl voor de code. Ben je nog geen lid maar heb je wel interesse lid te worden voor €10 per maand en gratis deel te nemen aan dit programma? Klik dan hier.

Your way in

Young Collectors Circle is al sinds 2016 dé leukste manier om de kunstscene te ontdekken. Het hele jaar door organiseren wij door heel Nederland bijzondere events voor kunstliefhebbers en startende verzamelaars. Tijdens onze online en offline programma's nemen je mee behind the scenes, waar je kunstenaars, professionals en verzamelaars ontmoet, inspiratie en kennis opdoet en de kunstwereld beter leert kennen!

Festival

Het Young Collectors Circle Festival is verdeeld over vier momenten in het jaar, waarbij per event gekozen is voor een andere focus. De edities duren elk één dag en worden verspreid over diverse locaties binnen Utrecht. Met een breed aanbod aan lezingen, artist talks, tentoonstellingen, studio- en collectiebezoeken laten we je de kunstwereld op een nieuwe manier zien. De data en thema's in 2021 zijn:

  • 26 juni: Fresh Talent
  • 28 augustus: Art is Everywhere
  • 9 oktober: Art is for Everyone
  • 11 december: Shaping the future

Het Young Collectors Festival wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het K.F. Hein Fonds. Voor het festival wordt samengewerkt met Art Utrecht en We Are Public.

Young Collectors Circle Festival Utrecht Kunst kopen kijken ontdekken verzamelen
Young Collectors Circle Festival Utrecht Kunst kopen kijken ontdekken verzamelen

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief