YoungCollectorsCircle

Young Collectors Festival Utrecht

De eerste editie van het Young Collectors Festival zit er op! We bezochten verdeeld over 10 routes en 10 locaties maar liefst ruim 50 kunstenaars en gaven meer dan 10 masterclasses en art talks. Dat smaakt naar meer. Binnenkort lees je hier alles over de tweede editie van het Young Collectors Festival in Utrecht, met als thema: ART IS EVERYWHERE. Stay tuned voor het programma voor zaterdag 28 augustus a.s. en bekijk in de tussentijd enkele foto's van het festival hieronder.

_22a4442

Shimon Kamada, Nijverheid

_91a4252

Jochem Mestriner, HKU

_91a4275

Claire Holper, HKU

_91a4289

Tian Teng, HKU

_91a4400

Luke McCowan, HKU

_91a4442

Elise van Staveren, HKU

Your way in

Young Collectors Circle is al sinds 2016 dé leukste manier om de kunstscene te ontdekken. Het hele jaar door organiseren wij door heel Nederland bijzondere events voor kunstliefhebbers en startende verzamelaars. Tijdens onze online en offline programma's nemen je mee behind the scenes, waar je kunstenaars, professionals en verzamelaars ontmoet, inspiratie en kennis opdoet en de kunstwereld beter leert kennen!

Young Collectors Festival

Het Young Collectors Circle Festival is verdeeld over vier momenten in het jaar, waarbij per event gekozen is voor een andere focus. De edities duren elk één dag en worden verspreid over diverse locaties binnen Utrecht. Met een breed aanbod aan lezingen, artist talks, tentoonstellingen, studio- en collectiebezoeken laten we je de kunstwereld op een nieuwe manier zien. De aankomende data en thema's in 2021 zijn:

  • 28 augustus: Art is Everywhere
  • 9 oktober: Art is for Everyone
  • 11 december: Shaping the future

Online studio visits

Heb je de eerste editie van het festival, met als thema FRESH TALENT, moeten missen? We maakten voor de thuisblijvers een drietal online studiobezoeken bij Satijn Panyigay, Jaya Pelupessy en Caz Egelie. Je vindt ze via ons Instagram- en Youtube-kanaal.

_22a4481

Nadine van Veldhuizen's studio, De Nijverheid

_22a4483

Werk van Nadine van Veldhuizen, Kunsthal Kloof (De Nijverheid)

_91a4298

Jochem Mestriner, HKU

_91a4345

Emma van Amerongen, HKU

_91a4391

Luke McCowan, HKU

_91a4432

Marloes Roeper, HKU

Met dank aan

Het Young Collectors Festival wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het K.F. Hein Fonds. Voor het festival wordt samengewerkt met Art Utrecht en We Are Public.

Young Collectors Circle werkt ook samen met het International Welcome Centre. Het Welcome Centre helpt internationals die in de regio Utrecht komen wonen, werken of studeren. Bij het Welcome Centre handelen ze eenvoudig en kosteloos de formaliteiten af en ontvangen ze informatie en persoonlijk advies over het leven in de regio Utrecht. Je vindt hier meer informatie.

iwcur_logo_cmyk

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief