YoungCollectorsCircle

Wenen

Van 23 t/m 25 maart bezoeken we de bruisende kunststad Wenen. Tijdens deze reis ontdek je samen met andere kunstliefhebbers deze verrassende stad en maak je op een unieke en bijzondere manier kennis met de Weense kunstscene. Op het programma staan twee exclusieve collectors-dinners op bijzondere locaties. We ontdekken opkomend talent en gevestigde kunstenaars binnen de Weense gallery scene. Ook zijn we te gast in het huis van een Weense privéverzamelaar, kijken we binnen in de studio van een opkomende kunstenaar en dineren we met ons reisgezelschap op bijzondere locaties. Mis het niet!

schermafbeelding-2022-12-29-om-10.25.51

Programma (onder voorbehoud)

Donderdag 23 maart
Donderdag is de aankomstdag, waarbij in de middag voor de liefhebber tijd is om op eigen gelegenheid de diverse musea in de stad te bezoeken.

16:00u Private Tour Georg Baselitz tentoonstelling Kunsthistorisches Museum
We bezoeken een bijzondere tentoonstelling samengesteld door een van de meest invloedrijke kunstenaars van de 20e eeuw: Georg Baselitz (1938). Speciaal voor deze tentoonstelling plaatste hij eigen schilderijen, waaronder zijn beroemde finger- and upside down paintings, in dialoog met Oude Meesters uit de collectie van het museum.

17:30u Drinks
We leren elkaar beter kennen onder het genot van een goed glas wijn of cocktail in een van Wenen’s hippe bars.

20:00u Collectors Dinner
Samen met andere verzamelaars en curatoren worden we exclusief ontvangen voor een bijzonder diner op een unieke locatie; de artist residency van een van de meest gerenommeerde Weense galeries.

Vrijdag 24 maart
Vrijdag staat in het teken van de stad; we ontdekken samen het Weense ecosysteem van de kunsten en kijken binnen bij galeries, verzamelaars en kunstenaars.

10:00u Collectors Breakfast
Samen genieten we van een heerlijk ontbijtje in een van de Weense galeries.

11:00u Gallery Tour
Deze ochtend duiken we de Weense galeriescene in, waarbij we zowel jonge galeries als gevestigde namen bezoeken. Niet alleen ontdek je zo de lokale kunstwereld, maar zien we ook een deel van de prachtige architectuur van de stad.

14:30u Private tour Heidi Horten Collection
Dit gloednieuwe privémuseum herbergt de collectie van de Oostenrijkse mega-verzamelaar Heidi Goëss-Horten (1941 - 2022). De verzameling bestaat uit topstukken uit de 20e en 21e eeuw, van Niki de Saint Phalle tot Jean-Michel Basquiat.

16:00u Collectie Bezoek bij een privéverzamelaar
Aan verzamelaars geen gebrek in de Oostenrijkse hoofdstad. We bezoeken deze middag een Weense privéverzamelaar, die diens collectie speciaal voor ons openstelt. Persoonlijke verhalen en anekdotes zijn niet alleen een inspiratie voor je eigen verzamel-avontuur maar geven ook inzicht in de lokale kunstscene: wat is favoriet onder de Weense collectioneurs?

18:00u Gallery Exhibition Opening
Deze middag ontmoeten we andere kunstliefhebbers en verzamelaars bij een exclusieve tentoonstellingsopening in een van de Weense top-galeries.

19:30u Collectors Dinner
We sluiten deze dag af met een uniek diner in de studio van een multi-disciplinaire kunstenaar. Hier worden we samen met andere verzamelaars ondergedompeld in de artistieke en experimentele wereld van deze internationale kunstenaar.

Zaterdag 25 maart
Op onze laatste dag verkennen we de stad verder met een bezoek aan een van Wenen’s meest gerenommeerde kunstinstellingen en een bijzonder atelierbezoek even buiten de stad.

11:00h Private Tour MUMOK
MUMOK is het grootste museum voor moderne kunst in midden-Europa en ontdekken we het vernieuwende werk van de internationale en Oostenrijkse avant-garde.

13:00h Studio visit
We sluiten onze reis af met een studio visit bij een jonge, opkomende Oostenrijkse kunstenaar. Haar werk verkent dynamische en kleurrijke composities in verschillende media. We bezoeken haar indrukwekkende studio en komen meer te weten over haar artistieke praktijk en ontdekken de verschillende technieken (van schilderkunst tot aan textiel) die ze gebruikt.

Kosten

De gehele reis kost €450 voor leden, €600 voor niet-leden. Hier is bij inbegrepen: 1x cocktail/champagne op donderdagmiddag, 2x diner, 1 x collectors breakfast en deelname aan het hele programma incl. entree, tours en toegangskaarten. Niet inbegrepen is hotel, vlieg/treinticket, vervoer binnen Wenen en van en naar treinstation/vliegveld, reis- en annuleringsverzekering en alle maaltijden die niet genoemd worden in het programma.

Voorwaarden

Let op: het boeken van deze reis is op eigen risico. Mocht de reis door de dan geldende corona-maatregelen niet door kunnen gaan, dan krijg je 50% van jouw inschrijfgeld retour. We annuleren de reis als de events in het programma (kunstbeurzen, museums, galeries, collecties) niet doorgaan of gesloten zijn of als er ten tijde van de reis een inreisverbod of quarantaineplicht geldt voor de betreffende bestemming. Indien het tonen van een negatieve test-uitslag of vaccinatiebewijs verplicht is, dien je hier zelf voor te zorgen. Mocht je ondanks de annulering van de georganiseerde reis op eigen gelegenheid naar bestemming gaan, dan voorzien wij je - indien mogelijk - alsnog van tickets voor de beurzen, musea of collecties.

Reis & verblijf

Het boeken van je reis en hotel en het afsluiten van eventuele verzekeringen dien je zelf te doen. We kunnen je advies geven qua vervoer en accommodatie. Wij raden het reizen met de trein of het vliegtuig aan, voor beide opties is er een directe reis van Amsterdam naar Wenen. Als je heen (23 maart) vlucht KL1845 van 09:45u vanaf Schiphol boekt en retour (25 maart) vlucht KL1848 van 16:55u vanaf Wenen boekt dan kun je alle onderdelen van het programma bijwonen. In Wenen is er ruime keuze uit hotels en appartmenten, voor elk budget. Indien gewenst kunenn we je een suggestie voor een hotel geven. Boeken van reis en accomodatie is op eigen risico en gelegenheid.

Inschrijven

Aanmeldingen dienen voor 15 februari 2023 binnen te zijn via travel@youngcollectorscircle.nl, op deze datum hoor je van ons of de reis door kan gaan en er voldoende inschrijvingen zijn. Defintieve deelname geschiedt op volgorde van betaling. Als je je inschrijft voor de reis ontvang je van ons een betaalverzoek. Zodra dit voldaan is, krijg je van ons de bevestiging van je deelname en sturen we je regelmatig updates over de reis en het programma.

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief