YoungCollectorsCircle

Wenen

Van 23 t/m 25 maart bezoeken we de bruisende kunststad Wenen, met als highlight de hippe, nieuwe kunstbeurs SPARK. Ontdek samen met andere kunstliefhebbers hét talent van de toekomst op Spark, dat plaatsvindt in een karakteristieke, oude markthal. We bezoeken de VIPpreview van de beurs en sluiten onze eerste dag af met een invite-only feest waar kunstenaars, galeriehouder en verzamelaars elkaar op de dansvloer treffen voor een drankje. Ook zijn we te gast in het huis van een Weense privéverzamelaar, kijken we binnen in de studio van een opkomende kunstenaar en dineren we met ons reisgezelschap op een bijzondere locatie.

schermafbeelding-2022-12-29-om-10.25.51

Programma (onder voorbehoud)

Donderdag 23 maart
Donderdag is de aankomstdag, waarbij in de middag voor de liefhebber tijd is om op eigen gelegenheid de diverse musea in de stad te bezoeken.

16:00u VIP preview SPARK
We starten met een bezoek aan SPARK, waar ruim 80 internationale galeries aan deelnemen. Anders dan op andere beurzen is hier aandacht voor verdieping: elke galerie toont slechts werk van één kunstenaar. Het resultaat is een fijne, goed gecureerde beurs waar je met aandacht nieuwe kunstenaars kunt ontdekken.

20:00 VIP Party
Na afloop van de beurs zijn we te gast bij de befaamde SPARK-afterparty, waar galeriehouders, kunstenaars en verzamelaars na de aftrap van de beurs elkaar treffen op de dansvloer met een glas champagne.

Vrijdag 24 maart
Vrijdag staat in het teken van de stad; we ontdekken samen het Weense ecosysteem van de kunsten en kijken binnen bij galeries, verzamelaars en kunstenaars.

11:00u Gallery Tour
Deze dag duiken we de Weense galeriescene in, waarbij we zowel jonge galeries als gevestigde namen bezoeken. Niet alleen ontdek je zo de locale kunstwereld, maar zien we ook een deel van de prachtige architectuur van de stad.

14:30u Studio Visit bij een opkomende kunstenaar
Wenen is een steeds populairdere woon- en werkplek onder kunstenaars, deze ochtend bezoeken we een opkomende kunstenaar in diens studio en krijgen we een inkijkje in het maak- en denkproces.

16:00 Collectie Bezoek bij een privéverzamelaar
Aan verzamelaars geen gebrek in de Oostenrijkse hoofdstad. We sluiten onze middag af met een bezoek aan een Weense privéverzamelaar, die diens collectie speciaal voor ons openstelt. Persoonlijke verhalen en anekdotes zijn niet alleen een inspiratie voor je eigen verzamel-avontuur maar geven ook inzicht in de lokale kunstscene: wat is favoriet onder de Weense collectioneurs?

19:00 Diner
’S avonds treffen we elkaar voor een sfeervol diner en een goed glas wijn.

Zaterdag 25 maart
We sluiten onze reis af met een bezoek aan twee van de meest vooraanstaande instellingen voor hedendaagse kunst in de stad.

11:00 Heidi Horten Collection
Dit gloednieuwe privémuseum herbergt de collectie van de Oostenrijkse mega-verzamelaar Heidi Goëss-Horten (1941 - 2022). De verzameling bestaat uit topstukken uit de 20e en 21e eeuw, van Niki de Saint Phalle tot Jean-Michel Basquiat.

13:00u Kunsthalle Wien
Kunsthalle Wien staat bekend om de vooruitstrevende en experimentele programmering. Tijdens ons bezoek bekijken we samen een van de tentoonstellingen en is er vervolgens tijd om op eigen gelegenheid de rest van de kunsthal te ontdekken.

Kosten

De gehele reis kost €450 voor leden, €600 voor niet-leden. Hier is bij inbegrepen: 1x cocktail/champagne op donderdagavond, 1x diner op vrijdagavond en deelname aan het hele programma incl. entree, tours en toegangskaarten. Niet inbegrepen is hotel, vlieg/treinticket, vervoer binnen Wenen en van en naar treinstation/vliegveld, reis- en annuleringsverzekering en alle maaltijden die niet genoemd worden in het programma.

Voorwaarden

Let op: het boeken van deze reis is op eigen risico. Mocht de reis door de dan geldende corona-maatregelen niet door kunnen gaan, dan krijg je 50% van jouw inschrijfgeld retour. We annuleren de reis als de events in het programma (kunstbeurzen, museums, galeries, collecties) niet doorgaan of gesloten zijn of als er ten tijde van de reis een inreisverbod of quarantaineplicht geldt voor de betreffende bestemming. Indien het tonen van een negatieve test-uitslag of vaccinatiebewijs verplicht is, dien je hier zelf voor te zorgen. Mocht je ondanks de annulering van de georganiseerde reis op eigen gelegenheid naar bestemming gaan, dan voorzien wij je - indien mogelijk - alsnog van tickets voor de beurzen, musea of collecties.

Reis & verblijf

Het boeken van je reis en hotel en het afsluiten van eventuele verzekeringen dien je zelf te doen. We kunnen je advies geven qua vervoer en accommodatie. Wij raden het reizen met de trein of het vliegtuig aan, voor beide opties is er een directe reis van Amsterdam naar Wenen. Als je heen (23 maart) vlucht KL1845 van 09:45u vanaf Schiphol boekt en retour (25 maart) vlucht KL1848 van 16:55u vanaf Wenen boekt dan kun je alle onderdelen van het programma bijwonen. In Wenen is er ruime keuze uit hotels en appartmenten, voor elk budget. Indien gewenst kunenn we je een suggestie voor een hotel geven. Boeken van reis en accomodatie is op eigen risico en gelegenheid.

Inschrijven

Aanmeldingen dienen voor 15 februari 2023 binnen te zijn via travel@youngcollectorscircle.nl, op deze datum hoor je van ons of de reis door kan gaan en er voldoende inschrijvingen zijn. Defintieve deelname geschiedt op volgorde van betaling. Als je je inschrijft voor de reis ontvang je van ons een betaalverzoek. Zodra dit voldaan is, krijg je van ons de bevestiging van je deelname en sturen we je regelmatig updates over de reis en het programma.

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief