YoungCollectorsCircle

Brussel

Van 20 t/m 22 april bezoeken we de Europese hoofdstad Brussel. De stad staat bekend om haar veelzijdige en internationale kunstscene en biedt op kunstgebied alles van blue chip gallery tot experimentele broedplaats. Samen met andere kunstliefhebbers ontdekken we de stad tijdens Art Brussels, de hedendaagse kunstbeurs waar 150 internationale galeries het werk van jong talent en gvestigde kunstenaars presenteren. We bezoeken de exclusieve VIP Preview, ontdekken opkomend talent in hun studio en bezoeken we het gloednieuwe Fondation Blan, opgericht door een Brusselse verzamelaar. Scroll verder voor het voorlopige programma.

1-brussel

Programma (onder voorbehoud)

Donderdag 20 april

Deze dag staat in het teken van de kunstbeurs Art Brussels. Samen bezoeken we de exclusieve invite-only VIP Preview.

15:00u Tour en bezoek VIP Preview Art Brussels
De kunstbeurs, opgericht in 1968, geldt al jaren als een van de meest gerennomeerde Europese kunstbeurzen en is een van de must-see's van de internationale kunstkalender. Op deze dag komen museumdirecteuren, curatoren en verzamelaars naar de beurs om te netwerken en vooral ook kunst te kopen. Op de drie secties van de beurs Prime, Discovery en Rediscovery zie je het werk van gevestigde kunstenaars maar ontdek je ook nieuw werk van jong talent en vergeten of ondergewaardeerde kunstenaars. Wij leiden je langs het uitgebreide aanbod en delen onze kijk- en kooptips zodat jij meer uit je beursbezoek kunt halen. s' Avonds leren we elkaar beter kennen tijdens een bijzonder diner op een unieke locatie.

18:00u Drinks
Onder het genot van een heerlijk glas champagne leren we elkaar beter kennen. Na afloop is er nog voldoende gelegenheid om deze omvangrijke beurs zelf te verkennen.

Vrijdag 21 april

Deze ochtend brengen we een bezoek aan het atelier van een opkomende kunstenaar. Tijdens dit unieke inkijkje komen we meer te weten over het denk- en maakproces van deze maker. 's Middags bezoeken we het gloednieuwe Fondation Blan. Deze nieuwe culturele hotspot, opgericht door een Brusselse priveverzamelaar, is een plek voor verbeelding en creatie en biedt naast tentoonstellingen ook een residentie aan voor veelbelovende kunstenaars. We bezoeken deze middag de eerste tentoonstelling en horen meer over de achtergrond van dit spannende, nieuwe initiatief. We sluiten de dag af met een exclusief bezoek aan een van de vele hedendaagse kunst-instellingen die deze dag rijk is.

Zaterdag 22 april

We starten de dag met een bezoek aan de exclusieve members-only club The Merode. Gevestigd in een prachtig historisch pand, hartje Brussel, programmeert de club er verrassende en eigentijdse tentoonstellingen. 's Middags zijn we te gast bij de residentie en tentoonstellingsruimte van een gepassioneerd verzamelaarskoppel. Zij nemen ons mee in hun bijzondere verzamelverhaal en hun wens om niet alleen maar kunst te bezitten maar vooral ook bij te dragen aan de creatie en ontwikkeling van de kunst. Tot slot heb je nog tijd om op eigen gelegenheid de stad verder te verkennen.

Begin maart vullen we het programma verder en vind je ook de exacte indeling per dag.

KOSTEN
De gehele reis kost € 375,- voor leden, € 450,- voor niet-leden. Hier is bij inbegrepen: 1x diner en 1x cocktail en deelname aan het hele programma incl. entree, tours en toegangskaarten. Niet inbegrepen is hotel, vlieg/treinticket, vervoer binnen de stad en van en naar treinstation/vliegveld, reis- en annuleringsverzekering en alle maaltijden die niet genoemd worden in het programma.

VOORWAARDEN
Let op: het boeken van deze reis is op eigen risico. Mocht de reis door de dan geldende corona-maatregelen niet door kunnen gaan, dan krijg je 50% van jouw inschrijfgeld retour. We annuleren de reis als de events in het programma (kunstbeurzen, museums, galeries, collecties) niet doorgaan of gesloten zijn of als er ten tijde van de reis een inreisverbod of quarantaineplicht geldt voor de betreffende bestemming. Indien het tonen van een negatieve test-uitslag of vaccinatiebewijs verplicht is, dien je hier zelf voor te zorgen. Mocht je ondanks de annulering van de georganiseerde reis op eigen gelegenheid naar bestemming gaan, dan voorzien wij je - indien mogelijk - alsnog van tickets voor de beurzen, musea of collecties.

REIS & VERBLIJF
Het boeken van je reis en hotel en het afsluiten van eventuele verzekeringen dien je zelf te doen. We kunnen je advies geven qua vervoer en accommodatie. In Brussel is er ruime keuze uit hotels en appartementen, voor elk budget. Indien gewenst kunenn we je een suggestie voor een hotel en trein geven. Boeken van reis en accomodatie is op eigen risico en gelegenheid.

INSCHRIJVEN
Aanmeldingen dienen uiterlijk 20 maart 2023 binnen te zijn via travel@youngcollectorscircle.nl, op deze datum hoor je van ons of de reis door kan gaan en er voldoende inschrijvingen zijn. We raden je aan om pas dan je reis en verblijf te boeken. Defintieve deelname geschiedt op volgorde van betaling. Als je je inschrijft voor de reis ontvang je van ons een betaalverzoek. Zodra dit voldaan is, krijg je van ons de bevestiging van je deelname en sturen we je regelmatig updates over de reis en het programma.

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief