YoungCollectorsCircle

Berlijn

Berlijn is niet voor niets een geliefde stad onder kunstenaars én verzamelaars. Hier vindt je cutting-edge galeries, spraakmakende tentoonstellingen en opkomend talent. Tijdens het Berlin Gallery Weekend (29 april t/m 1 mei) bezoek je feestelijke VIP-openingen in hippe galeries, krijg je een inkijkje in de studio’s van jonge kunstenaars en openen Berlijnse collectors de deuren van hun verzameling voor jou. We brengen je in contact met andere kunstliefhebbers en geven je toegang tot de meest bijzondere verzamelingen die de stad rijk is.

schermafbeelding-2022-01-28-om-15.47.43

Programma (onder voorbehoud)

Vrijdag 29 april
Vrijdag is de aankomstdag, waarbij in de middag voor de liefhebber tijd is om op eigen gelegenheid de diverse musea in de stad te bezoeken

16:00 Preview Galleries
We dompelen ons gelijk onder in de levendige Berlijnse galeriewereld. Gezamenlijk bezoeken we de VIP-preview van een aantal grote tentoonstellingen die de dag erna open gaan voor het publiek.

20:30 Cocktails & kennismaking
's Avonds leren we elkaar beter kennen tijdens een cocktail in een hippe Berlijnse bar.

Zaterdag 30 april
11:00 Gallery Tour
Deze ochtend nemen we je mee naar een diverse opkomende Berlijnse galeries, die tijdens dit weekend hun meest vooruitstrevende kunstenaars tonen.

13:30 Studio Visits
We bezoeken de studio’s van Berlijnse kunstenaars, waarbij je een uniek inkijkje krijgt in het denk- en maakproces.

16:00 Sammlung Boros
In een kolossale bovengrondse bunker in hartje Berlijn huist de indrukwekkende privécollectie van Christian en Karen Boros. Dit verzamelaarsechtpaar heeft een ernome collectie hedendaagse kunst, die in een wisselende samenstelling in het gebouw te zien is. We krijgen een rondleiding in deze semi-openbare collectie, waarbij we ook ingaan op de geschiedenis van het gebouw en de stad.

19:00 Diner
We sluiten de dag gezamenlijk af met een diner en een goed glas wijn.

Zondag 1 mei
11:00 Gallery Tour
Zondagochtend bezoeken we enkele indrukwekkende tentoonstellingen in de grote blue chip galleries van Berlijn.

12:30 Privécollectie
In de middag bezoeken we een privé-collectie van Berlijnse verzamelaars. De geselecteerde collectie wordt voor de reis bekend gemaakt aan de deelnemers.

Kosten

De gehele reis kost €400 voor leden, €550 voor niet-leden. Hier is bij inbegrepen: 1x cocktails, 1x diner en deelname aan het hele programma incl. entree, tours en toegangskaarten. Niet inbegrepen is hotel, vlieg/treinticket, vervoer binnen Basel en van en naar treinstation/vliegveld, reis- en annuleringsverzekering en alle maaltijden die niet genoemd worden in het programma.

Voorwaarden

Let op: het boeken van deze reis is op eigen risico. Mocht de reis door de dan geldende corona-maatregelen niet door kunnen gaan, dan krijg je 50% van jouw inschrijfgeld retour. We annuleren de reis als de events in het programma (kunstbeurzen, museums, galeries, collecties) niet doorgaan of gesloten zijn of als er ten tijde van de reis een inreisverbod of quarantaineplicht geldt voor de betreffende bestemming. Indien het tonen van een negatieve test-uitslag of vaccinatiebewijs verplicht is, dien je hier zelf voor te zorgen. Mocht je ondanks de annulering van de georganiseerde reis op eigen gelegenheid naar bestemming gaan, dan voorzien wij je - indien mogelijk - alsnog van tickets voor de beurzen, musea of collecties.

Reis & verblijf

Het boeken van je reis en hotel en het afsluiten van eventuele verzekeringen dien je zelf te doen. We kunnen je advies geven qua vervoer en accommodatie. Wij raden het reizen met NS International aan, die een directe reis van Amsterdam naar Berlijn aanbiedt. Als je heen (29 april) de trein van 08.08u vanaf Amsterdam Centraal boekt en retour (1 mei) de trein van 16.47u vanaf Berlin Hauptbahnhof dan kun je alle onderdelen van het programma bijwonen. In Berlijn is er ruime keuze uit hotels en appartmenten, voor elk budget. Indien gewenst kunenn we je een suggestie voor een hotel geven. Boeken van reis en accomodatie is op eigen risico en gelegenheid.

Inschrijven

Aanmeldingen dienen voor 15 februari 2022 binnen te zijn via travel@youngcollectorscircle.nl. Defintieve deelname geschiedt op volgorde van betaling. Als je je inschrijft voor de reis ontvang je van ons een betaalverzoek. Zodra dit voldaan is, krijg je van ons de bevestiging van je deelname en sturen we je regelmatig updates over de reis en het programma.

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief