YoungCollectorsCircle

Basel

Voor veel verzamelaars is het vaste prik in juni: een bezoek aan de toonaangevende kunstbeurzen Art Basel en LISTE. Op Art Basel vind je de top van de internationale kunstwereld, waar bovendien naast werk van meer dan 4000 kunstenaars ook ruimte is voor grootschalige museale installaties. Tegelijkertijd met Art Basel vindt ook LISTE plaats: dé beurs die een platform biedt aan nieuw talent. Tijdens deze reis bezoek je bovendien het spectaculaire museum Fondation Beyeler en een bijzondere privé-collectie. Cocktails en een diner zijn inbegrepen!

basel-zelf

Programma (onder voorbehoud)

Vrijdag 24 september
Vrijdag is de aankomstdag, waarbij in de middag voor de liefhebber tijd is om op eigen gelegenheid Museum Schaulager, Museum Tinguely of Kunsthalle Basel te bezoeken.

17:00 Bezoek June Art Fair
In tegenstellig tot de meeste beurzen heeft deze piepjonge beurs geen stands of secties, waardoor het - in de woorden van Artnews - een relaxte tegenhanger vormt van de " high-pressure Basel landscape."

20:30 Cocktails & kennismaking bij Bar Rouge
's Avonds leren we elkaar beter kennen tijdens een cocktail met een grandioos uitzicht over de stad.

Zaterdag 25 september
10:00 Bezoek Art Basel Parcours of Art Basel Unlimited
Voor we de beursvloer betreden is er de mogelijkheid op eigen gelegenheid Art Basel Unlimited te ontdekken: een enorme ruimte vol museale kunstwerken van de grootste namen uit de kunstwereld. Ook zeer de moeite waard is Art Basel Parcours: een route door de stad met kunstwerken in de openbare ruimte.

11:00 Bezoek Art Basel inclusief introductie en rondleiding
Op Art Basel bezoeken we gezamenlijk een aantal stands, waarbij je in aanraking komt met een breed scala aan boeiende kunstwerken en diverse galeriehouders jouw vragen erover zullen beantwoorden. Daarna kun je zelf de beurs ontdekken: er is veel, heel veel te zien! Het is ook mogelijk om op de beurs te lunchen.

16:00 Bezoek Liste inclusief introductie
Aansluitend bezoeken we Liste, die dit jaar op dezelfde locatie plaats vindt als Art Basel. We starten ons bezoek gezamenlijk met een uitgebreide introductie op de beurs van de directeur.

18:00 Bezoek Photo Basel
Op Photo Basel vind je hedendaagse fotografie van kunstenaars over de hele wereld en is daarmee een uitstekende plek om te onderzoeken wat er speelt in de wereld van fotografie anno 2021.

19:00 Gezamenlijk diner bij Volkshaus
We sluiten de dag af met een gezamenlijk diner in het door Herzog & de Meuron ontworpen restaurant Volkshaus.

Zondag 26 september
11:00 Bezoek Fondation Beyeler
Dit prachtige museum, ontstaan uit de privé-collectie van de naamgever ervan, toont tijdens ons bezoek de tentoonstelling Close-Up, waarbij werken van invloedrijke vrouwelijke kunstenaars worden getoond, zoals Frida Kahlo, Alice Neel en Marlene Dumas.

14:00 Privé-collectiebezoek
In Basel woont een flink aantal kunstverzamelaars. De collectie die we dit jaar bezoeken wordt in een later stadium aan de deelnemers bekend gemaakt.

Kosten

De gehele reis kost €400 voor leden, €550 voor niet-leden. Hier is bij inbegrepen: 1x cocktails, 1x diner en deelname aan het hele programma incl. entree, tours en toegangskaarten. Niet inbegrepen is hotel, vlieg/treinticket, vervoer binnen Basel en van en naar treinstation/vliegveld, reis- en annuleringsverzekering en alle maaltijden die niet genoemd worden in het programma.

Voorwaarden

Let op: het boeken van deze reis is op eigen risico. Mocht de reis door de dan geldende corona-maatregelen niet door kunnen gaan, dan krijg je 50% van jouw inschrijfgeld retour. We annuleren de reis als de events in het programma (kunstbeurzen, museums, galeries, collecties) niet doorgaan of gesloten zijn of als er ten tijde van de reis een inreisverbod of quarantaineplicht geldt voor de betreffende bestemming. Indien het tonen van een negatieve test-uitslag verplicht is, dien je hier zelf voor te zorgen. Mocht je ondanks de annulering van de georganiseerde reis op eigen gelegenheid naar bestemming gaan, dan voorzien wij je - indien mogelijk - alsnog van tickets voor de beurzen, musea of collecties.

Reis & verblijf

Het boeken van je reis en hotel en het afsluiten van eventuele verzekeringen dien je zelf te doen. We kunnen je advies geven qua vervoer en accommodatie. In Basel verblijft het team van Young Collectors Circle in de Vision Apartments. Boeken is op eigen risico.

Inschrijven

Aanmeldingen dienen voor 1 juli 2021 binnen te zijn via nadine@youngcollectorscircle.nl.

basel-3

Art Basel

basel2

Art Basel

courbet-exhibition-beyeler-02

Fondation Beyeler

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief