YoungCollectorsCircle

Meet the team

Benieuwd naar wie de gezichten achter Young Collectors Circle zijn? Wie bedenkt de programma’s, maakt de masterclasses en zorgt dat alle grote lijnen uitgezet worden? Graag stellen we je voor aan de leden van ons team!

image001

Nadine van den Bosch

Ik ben medeoprichter en directeur van Young Collectors Circle en werk daarnaast als curator, columnist en tekstschrijver. Ik heb een master kunstgeschiedenis en verzamel zelf ook hedendaagse kunst, waarbij ik me vooral richt op opkomende kunstenaars. Mijn - zeer bescheiden - collectie bevat werk van o.a. Isabelle Andriessen, Noor Nuyten, Afra Eisma, Jay Miriam, Mickey Yang, Khaled Jarrar en Katja Mater.

Kunst

Ik ben geïnteresseerd in kunstenaars die de grenzen verleggen van de mediums waarin ze werken en die onderwerpen en kwesties aansnijden die relevant zijn voor onze huidige tijd. Als geld (en vierkante meters!) geen probleem was, zou ik graag een installatie van Félix González-Torres kopen, uit de Candy Spill serie - ook bekend als 'Untitled: Portrait of Ross in L.A.’. Telkens wanneer ik een van deze kwetsbare sculpturen tegenkom, word ik geraakt door de breekbaarheid en tederheid die ze oproepen. Mensen worden uitgenodigd om een snoepje te pakken van een grote stapel zuurtjes, die in glanzende, gekleurde wikkels zijn verpakt. Na verloop van tijd slinkt deze stapel snoep tot er uiteindelijk niets meer over is. Het gewicht van het snoep komt overeen met het gewicht van González-Torres' geliefde Ross Layrock toen hij nog gezond was, voordat hij in 1991 aan AIDS overleed. Het werk is een interactief en allegorisch portret dat niet alleen de aandacht vestigt op maatschappelijk probleem (de AIDS-crisis), maar het is ook een intiem en liefdevol eerbetoon van González-Torres’ aan zijn partner.

Tips voor 2022

Ik kijk erg uit naar de tentoonstelling van dit jaar in de Giardini van de Biënnale van Venetië, die een bijna volledig vrouwelijke en non-binaire line-up van kunstenaars laat zien. Hoog tijd dat deze kunstenaars - die traditioneel over het hoofd worden gezien en ondervertegenwoordigd zijn op prestigieuze kunstmanifestaties als de Biënnale - centraal staan in de editie van dit jaar. Op de Biënnale van Venetië ontdek je kunstenaars die je de jaren daarna in alle grote musea en op alle kunstbeurzen zult zien, een geweldige manier om nieuw en aanstormend talent te ontdekken!

Weetje

Naast kunst houd ik heel veel van uitgebreid koken en het geven van dinner parties voor vrienden. Als ik niet in een galerie of een museum ben, dan vind je me in de kookboeken sectie van de boekwinkel of op de markt om inkopen te doen voor een groots diner.

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief