YoungCollectorsCircle

Meet the team

Benieuwd naar wie de gezichten achter Young Collectors Circle zijn? Wie bedenkt de programma’s, maakt de masterclasses en zorgt dat alle grote lijnen uitgezet worden? Graag stellen we je voor aan de leden van ons team!

schermafbeelding-2022-02-25-om-13.33.51

Marélise Pollard

Ik ben Community Manager bij Young Collectors Circle. Daarnaast ben ik ook kunsthistoricus met een specialisatie in de kunstmarkt en de technische aspecten van kunst zoals materiaal en techniek. Ik was op de middelbare school een echte bèta maar ging kunstgeschiedenis studeren omdat ik graag schilderijenrestaurator wilde worden. Na een tijdje kwam ik erachter dat ik juist het onderzoek naar techniek en materiaal in kunst ontzettend interessant vond en begon ik de master Technical Art History. Omdat alles rondom authenticiteit me zo fascineerde, heb ik me daarnaast gespecialiseerd in de kunstmarkt. Zo kwam ik in 2020 dan ook bij Young Collectors Circle terecht, eerst als stagiair en daarna als Community Manager. (Jonge) mensen voor kunst enthousiasmeren is voor mij een echte passie, daarom ben ik sinds januari 2022 ook verantwoordelijk voor alle masterclasses van Young Collectors Circle.

Kunst

Ik ben inmiddels zelf ook begonnen met verzamelen en zou in mijn collectie graag een lijn willen aanbrengen die gaat over natuur, klimaat, behoud en duurzaamheid. Ik heb nu voornamelijk fotografie en keramiek verzameld en zou binnenkort graag mijn eerste schilderij kopen. Ik hou van kunst die met oog voor detail en techniek gemaakt is. Zowel esthetiek als het idee achter een kunstwerk is voor mij belangrijk. Dat zorgt ervoor dat je er langer met plezier naar kijkt.

Tips voor 2022

Ik ben enorm fan van Charlotte Dumas, haar tentoonstelling is nu nog te zien in Huis Marseille. Ook de Botanische Revolutie in het Centraal Museum Utrecht en de Alphonse Mucha tentoonstelling in den Haag kan ik heel erg aanraden.

Weetje

Naast mijn werk in de beeldende kunst speel ik ook cello. Elke dinsdagavond voer ik de superleuke groep cellisten van het CREA-Orkest in Amsterdam aan.

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief