YoungCollectorsCircle

Masterclasses

Speciaal voor leden organiseert Young Collectors Circle online masterclasses over uiteenlopende onderwerpen: van street art en videokunst tot het presenteren van kunst in je eigen huis. Elke maand worden er nieuwe onderwerpen toegevoegd. Masterclass gemist? Geen nood: de masterclasses worden geregeld opnieuw aangeboden. Je volgt de masterclasses via Zoom en hebt volop gelegenheid om vragen te stellen of met andere deelnemers in gesprek te gaan.

dscf4307

Soorten masterclasses

Op dit moment verzorgt Young Collectors Circle online masterclasses over de volgende onderwerpen:

How art is made

In deze masterclass nemen we je mee in de wereld van het kunst maken en leer je alles over materialen en maakprocessen. Heb jij altijd al willen weten waar verf nu eigenlijk uit bestaat of hoe een metalen beeld wordt gegoten? Ben jij benieuwd hoe een wandkleed wordt gewoven of hoe neon letters worden gemaakt? In 45 minuten introduceren we een aantal veelvoorkomende materialen zoals verf, metaal, hout, textiel en plastic. Je leert hoe deze materialen worden gebruikt en hoe ze gerestaureerd worden als ze beschadigd raken.

Moderne Meesterwerken

Aan de hand van 10 iconische kunstwerken krijg je meer inzicht in moderne en hedendaagse kunst. Leer meer over het vantablack van Anish Kapoor, de performances van Marina Abramovic en de activistische kunst van Ai Weiwei. Je komt alles te weten over het totstandkomen van deze spraakmakende kunstwerken én over de ophef die ontstond over deze meesterwerken. Moderne Meesterwerken is een reeks masterclasses, waarvan maandelijks een nieuw deel uitkomt.

How to curate

Van museumglas tot passe-partouts, van een salonopstelling tot een grid en van white cube tot woonkamer: In deze 45 minuten durende masterclass kom je alles te weten over hoe je kunst in je eigen huis kunt ophangen. Aan de hand van concrete voorbeelden krijg je praktische tips over het conserveren, presenteren en conserveren van je collectie.

Fotografie

Hoe is de ontwikkeling van fotografie tot kunstvorm verlopen? Van de allereerste foto via straatfotografie tot de positie van fotografie als hedendaagse kunstvorm: in 45 minuten leer je meer over dit medium. Naast de geschiedenis en huidige ontwikkelingen leer je ook over de verschillende vormen en technieken, hoe oplages en edities werken en hoe je foto's thuis het best kunt presenteren én behouden.

Video Art

In 45 minuten leer je de ins en outs van dit relatief nieuwe medium, gepresenteerd door kunsthistoricus Nadine van den Bosch. Zij neemt je in vogelvlucht mee door de geschiedenis van de videokunst, van de jaren ’60 tot nu, en geeft je handige tips over het verzamelen en presenteren van videokunst in je eigen huis.

Street Art

Van de eerste graffiti tags door Cornbread tot de unieke positie van kunstenaars als JR en Banksy vandaag de dag: in deze masterclass duiken we in het heden en verleden van street art! Waarom en hoe begon street art? En welke positie heeft het vandaag de dag in de kunstwereld en op de markt? En hoe verzamel je street art thuis? In 45 minuten leer je de ins en outs van deze kunstvorm.

Public Art

Tijdens deze 45 minuten durende masterclass leer je meer over iconische kunstwerken in de openbare ruimte in Nederland en het buitenland, de verschillende soorten kunst die in het publieke domein kunt tegenkomen (van sculpturen tot videowerken tot landart) en gaan we dieper in op de functie van kunst in openbare ruimte.

Aanmelden

Voor meer informatie over data en om je aan te melden, ga je naar de kalender op onze homepage.

Schrijf je in

Join the circle!

Wil jij profiteren van het aanbod van Young Collectors Circle, waaronder deze masterclasses, én de kunstwereld supporten? Klik hier voor meer informatie en het inschrijfformulier.

Word lid

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief