Young Collectors Circle

Masterclasses

Speciaal voor leden organiseert Young Collectors Circle online masterclasses over uiteenlopende onderwerpen: van street art en videokunst tot het presenteren van kunst in je eigen huis. Elke maand worden er nieuwe onderwerpen toegevoegd. Masterclass gemist? Geen nood: de masterclasses worden geregeld opnieuw aangeboden. Je volgt de masterclasses via Zoom en hebt volop gelegenheid om vragen te stellen of met andere deelnemers in gesprek te gaan.

Masterclass Cureer je collectie

Van museumglas tot passe-partouts, van een salonopstelling tot een grid en van white cube tot woonkamer: In deze 45 minuten durende masterclass kom je alles te weten over hoe je kunst in je eigen huis kunt ophangen. Aan de hand van concrete voorbeelden krijg je praktische tips over het conserveren, presenteren en conserveren van je collectie.

Masterclass Video Art

In 45 minuten leer je de ins en outs van dit relatief nieuwe medium, gepresenteerd door kunsthistoricus Nadine van den Bosch. Zij neemt je in vogelvlucht mee door de geschiedenis van de videokunst, van de jaren ’60 tot nu, en geeft je handige tips over het verzamelen en presenteren van videokunst in je eigen huis.

Masterclass Street Art

Van de eerste graffiti tags door Cornbread tot de unieke positie van kunstenaars als JR en Banksy vandaag de dag: in deze masterclass duiken we in het heden en verleden van street art! Waarom en hoe begon street art? En welke positie heeft het vandaag de dag in de kunstwereld en op de markt? En hoe verzamel je street art thuis? In 45 minuten leer je de ins en outs van deze kunstvorm.

Masterclass Fotografie

Hoe is de ontwikkeling van fotografie tot kunstvorm verlopen? Van de allereerste foto via straatfotografie tot de positie van fotografie als hedendaagse kunstvorm: in 45 minuten leer je meer over dit medium. Naast de geschiedenis en huidige ontwikkelingen leer je ook over de verschillende vormen en technieken, hoe oplages en edities werken en hoe je foto's thuis het best kunt presenteren én behouden.

Aanmelden
Voor meer informatie over data en om je aan te melden, ga je naar de kalender op onze homepage.

Join the circle!

Wil jij profiteren van het online aanbod van Young Collectors Circle én de kunstwereld -juist nu- supporten? Als je nu lid wordt, gaat je jaarlidmaatschap pas officieel in op het moment dat we weer live events organiseren, zodat je nu vast kosteloos kunt profiteren van ons online aanbod. Je vindt hier meer informatie en het inschrijfformulier.