YoungCollectorsCircle

Lisbon Art Weekend

Tijdens het Lisbon Art Weekend staat de almaar groeiende hedendaagse kunstscene van de Portugese hoofdstad centraal. Bijna wekelijks openen er nieuwe galeries, residenties en andere platforms voor eigentijdse kunst. De stad kent een grote groep lokale kunstenaars, maar trekt ook meer en meer makers aan uit de rest van Europa. Samen verkennen we de galeries in deze dynamische en florerende stad. Lissabon is de plek om nieuwe kunstenaars te ontdekken, en vooral ook om (nog) betaalbare kunst te kopen. Mis het niet!

lisbon

Programma (onder voorbehoud)

VRIJDAG 11 NOVEMBER

19:00 Aankomst (voor vluchtinformatie zie onder)
21:00 Late Dinner en kennismaking

Na aankomst in Lissabon leer je je mede-reizigers beter kennen tijdens een diner in één van Lissabon's heerlijke restaurants.

ZATERDAG 12 NOVEMBER

10:00 Ontbijt en Talk
We starten de dag met een gezamenlijk ontbijt bij Casa Dell’Arte met een talk over de Portugese kunstscene en over de Büyükkuşoğlu collectie, die hier te zien is.

11:00 Gallery Tour
De gallery-scene in Lissabon is booming! We bezoeken een divers aanbod aan lokale galeries die tijdens het Lisbon Art Weekend spannende, nieuwe tentoonstellingen openen.

14:00 Lunch (op eigen gelegenheid)

15:00 Studio bezoek
In de middag krijg je een indruk van de hedendaagse kunstscene in Lissabon tijdens ons bezoek aan diverse kunstenaarsstudio's.

19:00 Cocktails en Artist Talks
We sluiten de dag af met cocktails en Artist Talks bij Casa Dell’Arte.

20:30 Diner (op eigen gelegenheid)

ZONDAG 13 NOVEMBER

11:00 Berardo Collection
In de ochtend nemen we je mee naar de bijzondere privé collectie van Museum Berardo. Het museum presenteert naast de eigen collectie ook spannende, wisselende tentoonstellingen op het gebied van moderne en hedendaagse kunst.

12:30 Lunch (op eigen gelegenheid)

14:00 Studio bezoek
's Middags bezoeken we tentoonstellingen en kunstenaarsstudio’s in Barreiro, hét up and coming kunstdistrict van Lissabon.

19:30 Vertrek (voor vluchtinformatie zie onder)

Kosten

De gehele reis kost €400 voor leden, €550 voor niet-leden. Hier is bij inbegrepen: 1x ontbijt, 1x cocktails, 1x diner en deelname aan het hele programma incl. entree, tours en toegangskaarten. Niet inbegrepen is hotel, vlieg/treinticket, vervoer binnen Lissabon en van en naar treinstation/vliegveld, reis- en annuleringsverzekering en alle maaltijden die niet genoemd worden in het programma.

VIP Package

Speciaal voor Young Collectors Circle-leden en -ambassadeurs stelt Casa Dell’Arte haar hele gebouw, één van de mooiste betegelde gebouwen van Lissabon uit 1860, ter beschikking. Casa Dell’Arte heeft drie spectaculaire suites, alledrie met een fantastisch uitzicht en voorzien van karakteristieke blauwe tegels. En niet alleen dat maakt een verblijf bij Casa Dell’Arte bijzonder, Casa Dell’Arte huisvest ook nog eens het Portugese deel van de gerenommeerde Turkse Büyükkuşoğlu-collectie. Alsof je bij een verzamelaar thuis verblijft! Een deel van het programma zal plaatsvinden in de gemeenschappelijke ruimtes van Casa Dell’Arte. Op zaterdag vindt van zonsopgang tot zonsondergang de bekende markt Feira da Ladra plaats voor de deur van het hotel: deze markt bestaat al sinds de 12e eeuw en is een labyrint aan kraampjes met antiek, ambachtsproducten, boeken, kleding en nog veel meer.

De VIP-package met deelname aan het programma inclusief verblijf bij Casa Dell’Arte kost €850 (speciaal tarief van €225/kamer/nacht). Er zijn twee suites beschikbaar. Aanmeldingen voor de VIP-package worden op volgorde van aanmelding behandeld.

Voorwaarden

Let op: het boeken van deze reis is op eigen risico. Mocht de reis door de dan geldende corona-maatregelen niet door kunnen gaan, dan krijg je 50% van jouw inschrijfgeld retour. We annuleren de reis als de events in het programma (kunstbeurzen, museums, galeries, collecties) niet doorgaan of gesloten zijn of als er ten tijde van de reis een inreisverbod of quarantaineplicht geldt voor de betreffende bestemming. Indien het tonen van een negatieve test-uitslag of vaccinatiebewijs verplicht is, dien je hier zelf voor te zorgen. Mocht je ondanks de annulering van de georganiseerde reis op eigen gelegenheid naar bestemming gaan, dan voorzien wij je - indien mogelijk - alsnog van tickets voor de beurzen, musea of collecties.

Reis & Verblijf

Het boeken van je reis en hotel en het afsluiten van eventuele verzekeringen dien je zelf te doen. We kunnen je advies geven qua vervoer en accommodatie. Wij raden de volgende vluchten aan met Transavia:

  • Vrijdag 11 november: vertrek Amsterdam 16:55u, aankomst Lissabon 18:55u
  • Zondag 13 november: vertrek Lissabon19:30u, aankomst Amsterdam 23:35u

Meld je aan!

Aanmeldingen dienen voor 1 november 2022 binnen te zijn via marelise@youngcollectorscircle.nl. Defintieve deelname geschiedt op volgorde van betaling. Als je je inschrijft voor de reis ontvang je van ons een betaalverzoek. Zodra dit voldaan is, krijg je van ons de bevestiging van je deelname en sturen we je regelmatig updates over de reis en het programma.

256161623-1200x737
296161538-1200x740

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief