YoungCollectorsCircle

Young Collectors Festival

Van 11 t/m 14 november vond de eerste Amsterdamse editie van het Young Collectors Festival plaats! Gedurende vier dagen organiseerden we diverse events vanuit ons festivalhart in Hazenstraat, waaronder een bijzondere (verkoop)tentoonstelling samengesteld door onze leden, speed-dates met ervaren verzamelaars, studio- collectie- en galerietours door de stad en een masterclass kunst kijken & kopen.

Check de recap hier!

_22a4156

Young Collectors Podcast

In onze tweede podcast serie duikt schrijver, criticus en curator Hans den Hartog Jager de studio in met kunstenaars, om te ontrafelen wat het kunstenaarschap eigenlijk inhoudt, wat een kunstenaar eigenlijk de hele dag doet en hoe een kunstenaarsstudio er uit ziet. In aflevering 5 hoor je Rafaël Rozendaal over zijn kunstenaarschap: "Ons kijken en denken en voelen wordt gevormd op internet."

Afb. Shintaro Maki

Luister nu!

2018-rafael-rozendaal-by-shintaro-maki

Wil jij je verdiepen in de kunstwereld?

Kunst ingewikkeld of alleen voor de happy few? Welnee! Het lidmaatschap van Young Collectors Circle brengt je achter de schermen van de kunstwereld en opent deuren die meestal gesloten blijven. Het hele jaar door presenteren wij online en offline events exclusief voor onze community van kunstliefhebbers. Word nu lid en profiteer voor maar €10 per maand van al onze events!

Word lid Meer info

_91a4391

Nieuws

Depotbezoek Boijmans van Beuningen

Ga ook mee naar 's werelds eerste openbaar toegankelijke kunstopslag!

Lees meer
Cadeautips voor onder de boom

Ontdek de leukste kunstcadeaus voor de kunstliefhebber in jouw leven!

Lees meer
Looking Forward

Leer in deze masterclass over vijf kunstwerken die zich door hun materiaalkeuze, locatie of thema bezighouden met de toekomst.

Lees meer
schermafbeelding-2021-09-20-om-09.30.14
6 dec

Moderne Meesterwerken: Van Mark Rothko tot Jean-Michel Basquiat

Ma 19:00 · Online · Masterclass ·

Aan de hand van 10 iconische kunstwerken krijg je meer inzicht in moderne en hedendaagse kunst. Je leert meer over hoe en waarom deze meesterwerken een ijkpunt in de kunstgeschiedenis zijn geworden.

Leer meer over o.a. de abstracte schilderijen van Mark Rothko, de krachtige foto’s van Gordon Parks en de rake one-liners van Jenny Holzer. Je leert meer over het totstandkomen van deze spraakmakende kunstwerken én over de ophef die ontstond over deze meesterwerken. Dit is het vierde deel in de reeks Moderne Meesterwerken, we zullen de komende maanden meerdere delen van deze masterclass-reeks aanbieden, zowel in het Engels als Nederlands.

Afb. Jean-Michel Basquiat

schermafbeelding-2021-11-17-om-14.46.49
11 dec

Looking Forward

Za 11:00 · Online · Masterclass · ·

In deze masterclass duiken we dieper in vijf Utrechtse kunstwerken, die - bijvoorbeeld door thematiek, materiaalgebruik of locatie - vooruitblikken op de toekomst.

De aan de hand van vijf kunstwerken kijken we naar vijf tendensen die we in de kunstwereld ontwaren, en waarin de visie van de kunstenaar op een bepaald onderwerp naar voren komt. We gaan o.a. in op het digitale domein, duurzaamheid, de relatie tussen mens en natuur en ongelijkheid in de samenleving. Alle werken zijn opgenomen in Utrechtse collecties, te zien in de openbare ruimte van de stad of gemaakt door alumni van de HKU.

afb. Rafael Rozendaal, notverno, collectie Centraal Museum.

schermafbeelding-2021-11-17-om-14.50.03
11 dec

Shaping the Future

Za 13:00 · Online · Panel discussie · ·

In de afsluitende editie van het Young Collectors Circle Festival Utrecht blikken we vooruit in een online panel. We kijken naar nieuwe kunstvormen, de uitbreiding van het digitale domein en naar nieuwe structuren binnen de kunstwereld zelf.

We nodigen vooruitstrevende kunstenaars, galeriehouders, verzamelaars en instellingen uit die hun visie op de toekomst delen. Natuurlijk zijn jullie, de verzamelaars van de toekomst, ook van harte welkom om je vragen te stellen aan de experts en jullie inzichten te delen. Hoe ziet de toekomst van de kunst eruit? Welke kunstvormen nemen een vlucht en wat voor gevolgen heeft dat bijvoorbeeld voor het conserveren van je collectie? Wat voor invloed heeft de razendsnelle digitalisering op de kunstmarkt en wat betekent dit voor de rol van de kunstbeurs? We praten over deze prangende kwesties met kunstenaars, curatoren en galeriehouders. Na afloop van deze discussie nodigen we uitdrukkelijk het publiek uit om deel te nemen aan het gesprek en van gedachten te wisselen met elkaar en de gasten. Sprekers zijn o.a. Elisah van den Bergh (curator NN Group Collectie) en Oscar Larik (galeriehouder).

Afb. Lily van der Stokker, Celestial Teapot, te zien in de openbare ruimte in Utrecht.

mondriaan
15 dec

Intro into Art Collecting

Wo 19:00 · Online · Masterclass · ·

Van Mondriaan tot de Meesterwerken van nu: in deze mini masterclass 'Intro into Art Collecting' nemen we je mee naar het hoe en waarom van kunstkopen, aan de hand van concrete voorbeelden.

En kun je kunstverzamelen als je geen vette bankrekening hebt? Is het erg als je geen kennis hebt van kunstgeschiedenis?
We gaan dieper in op de neurologische reden waarom we van mooie plaatjes houden en lichten toe waarom hedendaagse kunst ons anders naar de wereld laat kijken. Deze mini masterclass bieden we regelmatig aan, afwisselend in het Nederlands en in het Engels. Let op: De voertaal van deze masterclass is Engels.

AANMELDEN
Deze mini masterclass is speciaal voor niet-leden en duurt 30 minuten. Na aanmelding via de 'deelnemen' knop ontvang je van ons een bevestigingsmail met de inlogcode en het wachtwoord om deel te nemen.

Afb. Piet Mondriaan

unknown
16 dec

Online Helpdesk

Do 12:00 · Online · Helpdesk ·

Als startende verzamelaar kun je tegen een boel zaken aanlopen. Tijdens onze live helpdesk beantwoorden wij, individueel en persoonlijk, jouw verzamelvragen. Ons team helpt je graag!

Wil je bijvoorbeeld meer weten over de Kunstkoopregeling, invoerrechten of het inlijsten van je werk? Of heb je vragen over het conserveren, restaureren, registreren, verzekeren of taxeren van je werk? We helpen je graag verder en als we het antwoord onverhoopt niet weten, koppelen we je aan de juiste experts. Houd er wel rekening mee dat wij als onafhankelijke partij geen concreet aankoopadvies geven. We kunnen je uiteraard wel koppelen aan een kunstadviseur of tips geven als je een bepaald soort kunst zoekt.

AANMELDEN
Meld je aan voor de helpdesk via de 'deelnemen'-knop en wij sturen je informatie en een tijdsslot toe. Natuurlijk kijken we samen met jou naar een pasende datum en tijd voor dit gesprek.

schermafbeelding-2021-11-17-om-10.35.24
9 jan

Depot bezoek: Museum Boijmans van Beuningen

Zo 15:00 · Rotterdam · Depot bezoek ·

Bijna twintig jaar na de eerste plannen is het eindelijk zo ver: we kunnen een bezoek brengen aan het Depot van Boijmans van Beuningen, 's werelds eerste openbaar toegankelijke kunstopslag.

Musea tonen gemiddeld maar 10% van hun collectie (tegelijkertijd), maar in het Depot worden gelijktijdig 151.000 kunstwerken tentoongesteld. Niet gecureerd op basis van thema, periode of kunstenaar, maar op basis van maat en conservatie-vereisten. Dat betekent dat het Depot is ingedeeld in vijf verschillende klimaatruimtes, waarin de collectie in feite democratischer wordt omdat geen enkel werk belangrijker wordt. Het nu al iconische spiegelende gebouw werd ontworpen door MVRDV architects, het designerteam achter o.a. de Markthal in Rotterdam. Op 9 januari brengen we een bezoek aan het Depot en krijgen we een tour door de collectie.

Let op: om deel te nemen aan dit event dien je bij aanvang een geldige QRcode in de CoronaCheck app te kunnen tonen.

Afb. Depot Boijmans van Beuningen, foto: Iris van den Broek

schermafbeelding-2021-11-17-om-10.44.36
16 jan

VIP tour @ EKWC

Zo 11:00 · Oisterwijk · Studio Visits + Guided Tour ·

Op 16 januari brengen we een bezoek aan Sundaymorning@ekwc (het Europees Keramisch Werkcentrum), een internationaal georiënteerd post-academisch residentieprogramma voor makers die werken met keramiek. Al meer dan 50 jaar worden kunstenaars, designers en architecten van over de hele wereld uitgenodigd om hier de grenzen van het medium keramiek op te zoeken

Sundaymorning@ekwc is gevestigd in een voormalige leerfabriek in Oisterwijk en op ieder gegeven moment zijn er ongeveer zeventig makers werkzaam tijdens een drie maanden durende werkperiode. Dat levert bijzondere kunstwerken op, maar het programma fungeert daarnaast ook als laboratorium waar ruimte is voor technische innovatie. De resultaten zijn te zien in musea over de hele wereld: van New York tot Tokyo. Je leert deze ochtend alles over het materiaal keramiek en ontmoet verschillende residents in hun studio.

Let op: om deel te nemen aan dit event dien je bij aanvang een geldige QRcode in de CoronaCheck app te kunnen tonen.

Afb. EKWC

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief