YoungCollectorsCircle

Meet the Circle: Lyanne Schotanus

Lyanne werd in 2019 lid van Young Collectors Circle Circle: "Iedereen is welkom in de community van Young Collectors Circle, van kunstverzamelaars tot beginners. Niemand veroordeelt elkaar en iedereen wil gesprekken aangaan met gelijkgestemden. Hierdoor is de community een fijne en veilige omgeving om te leren en kennis te delen, en een mooie kans om met mensen in aanraking te komen die al jaren in de kunstwereld zijn gevestigd."

Meer weten?

Wil jij je verdiepen in de kunstwereld?

Kunst ingewikkeld of alleen voor de happy few? Welnee! Het lidmaatschap van Young Collectors Circle brengt je achter de schermen van de kunstwereld en opent deuren die meestal gesloten blijven. Het hele jaar door presenteren wij online en offline events exclusief voor onze community van kunstliefhebbers. Word nu lid en profiteer voor maar €10 per maand van al onze events!

Word lid Meer info

Young Collectors Circle Podcast

Welke kunst bevindt zich achter de voordeuren van Amsterdam? Van grachtenpand tot drie hoog achter: in onze podcast ontmoeten we Amsterdamse kunstverzamelaars. Wat zijn hun beweegredenen om kunst te kopen en welk werk nemen zij bij brand als allereerste mee? Aan de hand van grappige en soms ontroerende anekdotes openen zij hun privécollecties voor jou. De eerste gasten zijn bekend: actrice en schrijver Maike Meijer, book publisher Gunifort Uwambaga, student Bob Scholte, diplomaat Arthur Kibbelaar, Sonsbeek Biënnale directeur Steven van Teeseling en Oedipus CEO Tristan Spits. More coming soon!

Nieuws

Masterclass Kunst in de openbare ruimte

Mis jij je dagelijkse portie kunst ook zo? Ontdek tijdens deze masterclass hoe je ook buiten de muren van het museum kunst kunt ervaren.

Lees meer
Vier redenen voor hedendaagse kunst

Waarom is het voor beginnende verzamelaars interessant om kunst te kopen die door hun tijdgenoten is gemaakt? We delen vier redenen!

Lees meer
Verzamelen binnen jouw budget

Het is een veelvoorkomend misverstand dat kunstkopen alleen is voorbehouden aan de rijken der aarde.

Lees meer
10 mrt

Masterclass: Moderne Meesterwerken - deel 2

Wo 19:00 · Online · Masterclass ·

Aan de hand van 10 iconische kunstwerken krijg je meer inzicht in moderne en hedendaagse kunst.

Leer meer over o.a. de suikersculpturen van Kara Walker, de lichtinstallaties van James Turrell en de mortuarium foto’s van Andres Serrano. Je leert meer over het totstandkomen van deze spraakmakende kunstwerken én over de ophef die ontstond over deze meesterwerken. Dit is het tweede deel in de reeks Moderne Meesterwerken, we zullen de komende maanden meerdere delen van deze masterclass-reeks aanbieden, zowel in het Engels als Nederlands.

afb. James Turrell, Skyspace in MoMA PS1.

11 mrt

Online Studio Visit: Bas Kosters

Do 19:00 · Online · Studio Visit ·

Ben jij benieuwd hoe kunstenaar en modeontwerper Bas Kosters te werk gaat in zijn studio? Tijdens dit digitale studiobezoek krijg je een bijzonder inkijkje in zijn atelier.

Bas Kosters is een modeontwerper en beeldend kunstenaar die dol is op textiel en grafisch ontwerp, maar zijn werk strekt zich ook uit tot installaties, performance art en geëngageerde protesten. Op discipline overstijgende wijze benadert Kosters moeilijke emoties als eenzaamheid op een meelevende en geanimeerde manier. Zijn stripfiguren en kleurrijke prints in combinatie met humoristische teksten en erotische afbeeldingen creëren een eigen wereld die kan helpen het leven om ons heen te heroverwegen. Momenteel is zijn werk te zien in het Amsterdam Museum, als onderdeel van de tentoonstelling REFRESH.

Afb. Bas Kosters in zijn studio

17 mrt

Intro into Art Collecting - English

Wo 19:00 · Online · Masterclass · ·

In deze mini masterclass 'Intro into Art Collecting' nemen we je mee naar het hoe en waarom van kunstkopen, aan de hand van concrete voorbeelden: van Mondriaan tot de Meesterwerken van nu.

En kun je kunstverzamelen als je geen vette bankrekening hebt? Is het erg als je geen kennis hebt van kunstgeschiedenis?
We gaan dieper in op de neurologische reden waarom we van mooie plaatjes houden en lichten toe waarom hedendaagse kunst ons anders naar de wereld laat kijken. Deze mini masterclass bieden we tweewekelijks aan, afwisselend in het Nederlands en in het Engels. Let op: De voertaal van deze masterclass is Engels.

AANMELDEN
Deze mini masterclass is speciaal voor niet-leden en duurt 30 minuten. Na aanmelding via de 'deelnemen' knop ontvang je van ons een bevestigingsmail met de inlogcode en het wachtwoord om deel te nemen.

Afb. Piet Mondriaan

23 mrt

Digital Pioneers: Masters of Art - Gast Masterclass door Catawiki

Di 19:00 · Online · Gast Masterclass · ·

Wil jij ook meer leren over de online kunstmarkt? In deze gast masterclass leggen de experts van online platform Catawiki aan de hand van concrete voorbeelden uit hoe jij kan schatzoeken in het enorme aanbod.

Online kunst kopen brengt nieuwe uitdagingen én mogelijkheden met zich mee. De tendens om kunst online te bekijken en te kopen is in de loop der jaren toegenomen en is de afgelopen maanden door huidige covid-19-crisis flink gestegen.

De opkomst van online kunstplatforms werkt voor veel kunstkopers drempelverlagend. De prijstransparantie, het grote aanbod en efficiëntie zoekmachines zijn handige voordelen die je kunt gebruiken bij het online kopen van kunst. Catawiki organiseert wekelijks een groot aanbod aan uiteenlopende veilingen in diverse categorieën: Van 17e eeuwse schilderijen tot street art. In deze masterclass leer je meer over de online kunstmarkt en krijg je handige tips en tricks voor het online kopen van kunst.

*Deze masterclass is onderdeel van een betaald partnership tussen Young Collectors Circle en Catawiki.

Afb. Gully (detail), onderdeel van de veiling Cursieve tekstMasters of ArtCursieve tekst van Catawiki.

24 mrt

Crash Course Collecting (ENG)

Wo 19:00 · Online · Crash Course Collecting · ·

Op woensdagavond 24 maart kun je deelnemen aan de digitale editie van de Crash Course Collecting die in het Engels wordt gegeven. Tijdens deze exclusieve, drie uur durende stoomcursus vol praktische en inhoudelijke informatie leer je onder meer over kunstgeschiedenis, de kunstmarkt, materialen en technieken en het presenteren van kunst in huis.

Wat gaat er behandeld worden?

+Je gaat in razend tempo door de kunstgeschiedenis heen: van de grotschilderingen in Lascaux via Rubens, Monet en Van Gogh naar de moderne kunst met haar pop-art, abstract-expressionisme en het urinoir van Marcel Duchamp - helemaal tot aan het nu, de hedendaagse kunst; 

+Je leert over verschillende materialen en technieken (zoals het verschil tussen olieverf en acryl, wat een gouache nu eigenlijk is, hoe fotografie een kunstvorm werd en over typische kunstvormen van deze tijd, zoals internet- en videokunst); 

+Je komt alles te weten over de primaire en secundaire markt, welke actoren er op de markt zijn en prijzen bepaald worden; 

+Je krijgt handige tips en tricks voor het presenteren van kunst je eigen huis. 

AANMELDEN

De Crash Course Collecting is onderdeel van het Young Collectors Circle lidmaatschap en vindt plaats via Zoom. Het event is exclusief voor leden die nog niet eerder aan de stoomcursus hebben meegedaan. Ben je lid en heb je nog niet eerder aan de stoomcursus meegedaan? Meld je dan nu aan via de deelnemen-button! Je krijgt dan van ons een mail met de inloggegevens.

7 apr

Museum Talk: TextielMuseum

Wo 19:00 · Online · Museum Talk ·

Ben jij ook zo benieuwd hoe musea hun collectie opbouwen? Leer in de serie Museum Talks meer over het verzamelbeleid van toonaangevende musea. In deze editie zoomen we in op het TextielMuseum.

Conservator Adelheid Smit vertelt tijdens deze 30 minuten durende talk over het verzamelbeleid van het TextielMuseum in Tilburg. Recentelijk verwierf het museum een groep werken van Mercedes Azpilicueta, waaronder een performance. Deze aankoop past goed in de interdisciplinaire verzamelstrategie die het museum hanteert.

Mercedes Azpilicueta brengt in haar werk persoonlijke emoties over die voor velen herkenbaar zijn. Door middel van taal, het lichaam en geluid onderzoekt ze hoe dingen met een persoonlijke betekenis tegelijkertijd ook mensen met elkaar verbindt. In haar werk brengt ze verschillende personages uit het verleden samen, die als stemmen, vormen, teksten, sporen en herinneringen overgebracht worden in haar gelaagde kunstwerken. Azpilicueta vervaardigt regelmatig werk in het TextielLab, een werkplaats en kenniscentrum voor kunstenaars dat onderdeel is van het TextielMuseum.

afb. Sample uit maakproces van Mercedes Azpilicueta in het TextielLab, foto TextielMuseum.

14 apr

Masterclass: Kunst in de openbare ruimte

Wo 19:00 · Online · Masterclass

Mis jij je dagelijkse portie kunst ook zo, nu veel culturele instellingen (deels) gesloten zijn? Ontdek tijdens deze masterclass hoe je ook buiten de muren van het museum kunst kunt ervaren.

Tijdens deze 45 minuten durende masterclass leer je meer over iconische kunstwerken in de openbare ruimte in Nederland en het buitenland, de verschillende soorten kunst die in het publieke domein kunt tegenkomen (van sculpturen tot videowerken tot landart) en gaan we dieper in op de functie van kunst in openbare ruimte.

afb. Anthony Gormley, 'Exposure', onderdeel van LandArt Flevoland.

22 apr

Studio Visit: Zoro Feigl

Do 19:00 · Online · Studio Visit ·

Wil jij een kijkje achter de schermen nemen in het atelier van kunstenaar Zoro Feigl? Kom tijdens dit online studio bezoek meer te weten over het maakproces van deze innovatieve kunstenaar.

De installaties van Zoro Feigl lijken te leven. Zijn materialen dansen en draaien. Bij elkaar geplaatst in een ruimte worden de afzonderlijke werken één: groot en zwaarwichtig op sommige plaatsen, nerveus of gracieus elders.

De vormen van Feigl veranderen voortdurend, soms langzaam, soms snel. De tentoonstellingsruimte wordt een vergrote microscoop: eencellige wezens, primitieve organismen kronkelen, kreunen en stuiptrekken. Zonder begin of einde lijken de objecten in zichzelf opgesloten te zitten. Als toeschouwer raak je verstrikt in hun bewegingen: ze omarmen en verwonderen je, maar jagen je soms ook angst aan.

Afb. Zoro Feigl, Cursieve tekstConveyor SeriesCursieve tekst, detail.

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief