YoungCollectorsCircle

Young Collectors Travel

Heb jij zin om een nieuwe kunstscene te ontdekken? Meld je dan aan voor het Young Collectors Travel programma. In het najaar van 2022 bezoeken we het bruisende Lissabon tijdens Lisbon Art Weekend! Gedurende dit weekend ontdek je het hele spectrum van hedendaagse Portugese kunst met tentoonstellingen, studiobezoeken, collectiebezoeken, talks en ontmoetingen.

Klik hier voor meer info

lisbon

Young Collectors Podcast

In onze derde podcast serie neemt Nienke van der Wal, oprichter van Young Collectors Circle, je weer mee naar bijzondere collecties van hele normale verzamelaars. In de vijfde en voorlopig laatste aflevering hoor je het verzamelverhaal van Arthur Kibbelaar, die door zijn werkzaamheden als diplomaat over de hele wereld heeft gewoond. Dat zie je goed terug in zijn privé-collectie: "Ik denk wel dat ik aangetrokken wordt door werk dat indirect of direct een bepaalde strijd symboliseert."

Afb. Kani Sissoko

Luister nu!

kani-deff

Wil jij je verdiepen in de kunstwereld?

Kunst ingewikkeld of alleen voor de happy few? Welnee! Het lidmaatschap van Young Collectors Circle brengt je achter de schermen van de kunstwereld en opent deuren die meestal gesloten blijven. Het hele jaar door presenteren wij online en offline events exclusief voor onze community van kunstliefhebbers. Word nu lid en profiteer voor maar €10 per maand van al onze events!

Word lid Meer info

ycc-2019-frieze-edit-flor

Nieuws

Vijf soorten kunstverzamelaars

Ontdek welke type verzamelaar jij bent!

Lees meer
Gratis Masterclass

Nog geen lid maar wel nieuwsgierig? Volg dan onze gratis Intro into Art Collecting masterclass

Lees meer
Members View

Neem een kijkje in de collectie van Community Manager Marélise Pollard

Lees meer
piet-mondriaan
2 okt

Made in Holland bij veilinghuis Christie's

Zo 15:00 · Amsterdam · Walk and Talk ·

Maak een reis door vier eeuwen Nederlandse kunst en vergroot je kennis over kunstveilingen. Deze middag vertelt een specialist van veilinghuis Christie's je meer over dit wereldvermaarde veilinghuis en neemt je mee langs een aantal belangrijke kunstwerken, van oude meester tot hedendaagse kunst, uit de veiling 'Made in Holland'.

Afb. Piet Mondriaan, lot 37

Kunst kopen op een veiling gaat net weer even anders dan het kopen van kunst bij een galerie of kunstenaar. Hoe zat het ook alweer met de provenance? En met welke verborgen kosten moet je rekening houden als je kunst koopt op een veiling? Deze middag worden al jouw vragen beantwoord. En daarnaast bekijken we het werk van zeventiende eeuwse schilders als Aernout Smit tot het werk van hedendaagse kunstenaars als Robert Zandvliet en Studio Job. We sluiten af met een drankje.

sbk-amsterdam_2017_spring-propositions_01
6 okt

Sprouts

Do 17:30 · Amsterdam · Social ·

Met de tentoonstelling Sprouts Young Talents 2022 presenteert het SBK nieuw werk van de 'best graduates' van de Nederlandse kunstacademies. Een mooie kans om samen met andere kunstliefhebbers het werk van de beste geselecteerde talenten uit honderden ‘graduates’ van de 11 meest toonaangevende Nederlandse kunstacademies te bekijken.

We ontvangen jou en jouw gast met een hapje en een drankje in de tentoonstellingsruimte. Tijdens een Q&A leren we aan aantal van deze jonge talenten beter kennen en komen we meer te weten over hun werk en hoe hun werk ontstaan en gemaakt is.

Het belooft een verassende tentoonstelling te worden met werk ik verschillende disciplines. Wie weet in welke musea het werk van deze kunstenaars over tien jaar te zien is. Mis het niet en zorg dat je er bij bent!

lakeside
7 okt

Collection Visit: Lakeside Collection in Depot Boijmans

Vr 16:00 · Rotterdam · Collection Visit ·

De Rotterdamse ondernemer Ali Keles (38) heeft in korte tijd een indrukwekkende kunstcollectie bijeen gebracht: de Lakeside Collectie. Zijn liefde voor kunst en zijn wil om kunst te delen met anderen hebben geleid tot een eigen tentoonstellingsruimte en artist-in-residence in het Depot van Museum Boijmans van Beuningen.

Keles' liefde voor kunst gaat verder dan alleen het willen bezitten van kunstwerken. Met zijn bedrijfscollectie, de tentoonstellingsruimte en een artist-in-residency programma levert Keles een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van jonge kunstenaars. Deze middag vertelt Keles ons meer over zijn drive om kunst te verzamelen en deelt met ons waar zijn drang om te delen met anderen vandaan komt.

Tijdens het bezoek leidt hij ons rond door de tentoonstelling “Harvest 2022" waar het werk te zien is van twee kunstenaars die binnen het programma van de Lakeside Collection een artist-in-residence hebben gevolgd. Door middel van zijn kunst, onderzoekt Tomáš Libertíny voortdurend de schoonheid en intelligentie van de natuur en onderzoekt hij de existentiële vragen van de menselijke geest. Marloes Roeper stimuleert in haar schilderijen op mysterieuze wijze het gevoel van ruimte. Ze kan de wereld in een oogwenk eenvoudig laten lijken en reduceert daarbij herkenbare objecten tot de ware essentie.

Ervoor kun je op eigen gelegenheid het Depot bezoeken (hiervoor worden toegangskaarten beschikbaar gesteld).

schermafbeelding-2021-12-22-om-09.42.11
12 okt

How to... look at art

Wo 19:00 · Online · Mini Masterclass · ·

Veel mensen denken dat je instinctief hoort te weten hoe je naar kunst moet kijken. Of dat je dat alleen kunt leren als je jarenlang kunst hebt bestudeerd aan de universiteit. Maar wist je dat er best een aantal praktische technieken zijn die je kunnen helpen om meer te halen uit je kunstervaring?

In deze mini-masterclass (20 minuten), die ook gratis te volgen is als je nog geen lid bent van Young Collectors Circle, maak je kennis met drie bruikbare technieken, waardoor jij je nooit meer hopeloos verloren voelt als je voor een ogenschijnlijk raadselachtig schilderij of sculptuur staat.

LET OP: Deze masterclass wordt op 21 september in het Nederlands (aanvang 19.00u) én in het Engels (aanvang 19.45u) gegeven. Je ontvangt bij de aanmelding de link voor beide presentaties zodat je zelf je voorkeurstaal kan kiezen.

Afb. Leonardo da Vinci, Mona Lisa (detail), ca. 1503 - 1506.

schermafbeelding-2022-08-18-om-10.51.01
15 okt

Masterclass Rembrandthuis: Kunst verzamelen

Za 14:00 · Rembrandthuis · Masterclass ·

Op 15 oktober geeft Young Collectors Circle in het Rembrandthuis de masterclass 'Kunst verzamelen' over het hoe en waarom van kunst kopen. De masterclass sluit aan bij de tentoonstelling Rembrandt Revival die is ontstaan uit een schenking van kunstverzamelaar Neeke Fraenkel-Schoorl. Zij heeft haar leven lang kunst verzameld en het museum onlangs zo’n 400 kunstwerken geschonken.

Kun je kunst verzamelen als je geen vette bankrekening hebt? Is het erg als je geen kennis hebt van kunstgeschiedenis? Hoe steekt de kunstmarkt in elkaar en hoe worden prijzen bepaald? Aan de hand van concrete voorbeelden krijg je een stoomcursus kunst kopen voor beginners. De masterclass vindt plaats op 15 oktober en duurt ongeveer een uur; voorafgaand of na afloop kun je op eigen gelegenheid de tentoonstelling Rembrandt Revival in Museum Het Rembrandthuis bezoeken.

reyn-vd-lugt
16 okt

Collectiebezoek: Het Collectiehuis, Tilburg

Zo 14:00 · Tilburg · Collection Visit ·

Menig museumdirecteur en curator heeft al met jaloerse ogen rondgelopen in de zalen van het Collectiehuis in Tilburg. In deze enorme nieuwe presentatieruimte, die niet voor het reguliere publiek geopend is, wordt in wisselende tentoonstellingen het werk van drie particuliere verzamelaars en de kunstenaar Guido Geelen getoond. Verzamelaar Reyn van der Lugt en Guido Geelen nemen ons deze middag mee en vertellen meer over hun verzameldrift en het ontstaan van dit nieuwe initiatief.

De collecties van deze drie verzamelaars (naast Reyn van der Lugt zijn dat Hein Jurgens en René Meeuwissen) en het werk van Guido Geelen zijn heel uiteenlopend. Niet gebonden aan de regels en conventies van een museum, worden hier uitdagende en spannende verbanden gelegd tussen de persoonlijke keuzes van deze vier kunstliefhebbers. De tentoonstelling is een speurtocht door de naoorlogse Nederlandse en internationale kunstgeschiedenis.

Tip: bezoek vooraf de tentoonstelling Time Changes Everything met werk van de IJslandse kunstenaar Ragnar Kjartansson (1976) in museum De Pont. Of bezoek het tweejaarlijkse fotofestival Breda Photo.

ycc
18 okt

Soho House: Intro into Art Collecting

Di 19:30 · Amsterdam · Masterclass ·

Van Mondriaan tot de Meesterwerken van nu: in deze masterclass 'Intro into Art Collecting' neemt Young Collectors Circle je mee naar het hoe en waarom van kunst kopen, aan de hand van concrete voorbeelden. Ook nemen we je mee langs enkele recente trends en ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse kunst.

Kun je kunst verzamelen als je geen vette bankrekening hebt? Is het erg als je geen kennis hebt van kunstgeschiedenis? In deze masterclass gaan we dieper in op de neurologische reden waarom we van mooie plaatjes houden en lichten toe waarom hedendaagse kunst ons anders naar de wereld laat kijken.

Deze avond organiseren we in samenwerking met Soho House. Voor beide ledengroepen is er beperkte capaciteit, meld je dus snel aan.

1-luis-lazo
29 okt

Jaardiner Young Collectors Circle

Za 19:00 · Amsterdam · Diner ·

Op zaterdagavond 29 oktober nodigen we je uit voor ons exclusieve Jaardiner bij veilinghuis Sotheby’s Amsterdam, in samenwerking met The Gallery Club, platform voor fotografie.

Samen met andere kunstliefhebbers word je deze avond ondergedompeld in de wereld van hedendaagse fotografie. We dineren te midden van het werk van twee internationale fotografen; Judith Stenneken en Luis Lazo. Tussen de gangen door gaat oprichter en curator Gili Crouwel van The Gallery Club in gesprek met de aanwezige fotografen die over hun drijfveren en werk zullen vertellen.

De avond begint om 19.00 uur en de kosten bedragen ca. € 90,- p.p. (inclusief diner, wijnen en programma).

Let op: Het jaardiner is exclusief voor leden van Young Collectors Circle en er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Na aanmelding krijg je de ticketlink toegestuurd.

Afb. Luis Lazo

lisbon-990x566
11 nov

Lisbon Art Weekend

Vr 21:00 · Lissabon · Travel ·

Van 11 tot 13 november bezoeken we Het Lisbon Art Weekend. Tijdens dit weekend staat de almaar groeiende hedendaagse kunstscene van de Portugese hoofdstad centraal. Bijna wekelijks openen er nieuwe galeries, residenties en andere platforms voor eigentijdse kunst.

De stad kent een grote groep lokale kunstenaars, maar trekt ook meer en meer makers aan uit de rest van Europa. Samen verkennen we de galeries in deze dynamische en florerende stad. Lissabon is de plek om nieuwe kunstenaars te ontdekken, en vooral ook om (nog) betaalbare kunst te kopen. Mis het niet! Klik hier voor meer informatie

miami-ocean-drive.6.b958
2 dec

Miami Art Week

Vr 16:00 · Miami · Travel ·

Van 2 tot en met 6 december reizen we af naar het zonnige Florida voor Miami Art Week. Ontdek samen met andere kunstliefhebbers tijdens deze reis de nieuwste tendensen op het gebied van hedendaagse kunst.

Naast het gerenommeerde Art Basel Miami bezoeken we ook satelite-fairs als NADA en Untitled, enkele indrukwekkende collecties en leer je meer over de architectuur van Miami Beach met een rondleiding door dit deel van Miami. Tijdens Miami Art Week ontdek je een bruisende kunstscene waarin Latinx kunst een grote rol speelt. Bekijk hier het programma voor deze reis!

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief