YoungCollectorsCircle

Young Collectors Circle Lisbon

Op zaterdag 12 november lanceerden we onze eerste internationale hub in Lissabon! Onder leiding van een onafhankelijk opererend en enthousiast team zal Young Collectors Circle Lissabon een maandelijks programma aanbieden voor lokale kunstliefhebbers die de Portugese kunstscene willen ontdekken én ondersteunen.

Lees hier meer

ycc_lisboa_131122_dsc0270

Young Collectors Podcast

In onze derde podcast serie neemt Nienke van der Wal, oprichter van Young Collectors Circle, je weer mee naar bijzondere collecties van hele normale verzamelaars. In de vijfde en voorlopig laatste aflevering hoor je het verzamelverhaal van Arthur Kibbelaar, die door zijn werkzaamheden als diplomaat over de hele wereld heeft gewoond. Dat zie je goed terug in zijn privé-collectie: "Ik denk wel dat ik aangetrokken wordt door werk dat indirect of direct een bepaalde strijd symboliseert."

Afb. Kani Sissoko

Luister nu!

kani-deff

Wil jij je verdiepen in de kunstwereld?

Kunst ingewikkeld of alleen voor de happy few? Welnee! Het lidmaatschap van Young Collectors Circle brengt je achter de schermen van de kunstwereld en opent deuren die meestal gesloten blijven. Het hele jaar door presenteren wij online en offline events exclusief voor onze community van kunstliefhebbers. Word nu lid en profiteer voor maar €10 per maand van al onze events!

Word lid Meer info

ycc-2019-frieze-edit-flor

Nieuws

Vijf soorten kunstverzamelaars

Ontdek welke type verzamelaar jij bent!

Lees meer
Gratis Masterclass

Nog geen lid maar wel nieuwsgierig? Volg dan onze gratis Intro into Art Collecting masterclass

Lees meer
Members View

Neem een kijkje in de collectie van Community Manager Marélise Pollard

Lees meer
10_12-foam_club_diner-17-jaap-beyleveld
7 dec

Panel: Talentontwikkeling binnen de fotografie

Wo 19:30 · Amsterdam · Panel ·

Deze avond gaan we in de context van de FOAM Talent Call in gesprek over actuele ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse fotografie en het scouten van jong fotografietalent.

Welke thema's maken jonge beeldmakers zichtbaar in hun werk? En hoe selecteer je de meest veelbelovende fotografietalenten van de toekomst? In de tentoonstelling bekijken we het werk van deze nieuwe generatie kunstenaars. Hun werken gaan over de meest prangende kwesties van onze tijd: klimaatverandering, politieke conflicten, discriminatie, ontheemding en sociale onrechtvaardigheid, waarbij zij ons eraan herinneren dat fotografie in staat is om vast te leggen wat niet in woorden te vangen is.

PROGRAMMA
19.15u Inloop
19.30u Panelgesprek met Elisa Medde (editor in chief FOAM magazine) over actuele thema's en ontwikkelingen binnen de FOAM Talent Call en het scouten van jong fotografietalent.
20.15u Introductie en rondleiding door de tentoonstelling FOAM Talent 2022
20.45u We praten met een hapje en drankje na met Club Foam leden en komen meer te weten over FOAM Editions.
21.30u Eindtijd

De voertaal van dit programma is Engels.
Afb. Jaap Beyleveld

2018-bas-kosters-tranen-zijn-de-glitters-van-het-leven-2-58x86cm-s
9 dec

Artist Talk: Bas Kosters 'Sincerely Yours'

Vr 17:30 · Amsterdam · Artist Talk ·

Sluit je week af met een inspirerende Artist Talk door de veelzijdige kunstenaar Bas Kosters. De tentoonstelling ‘Sincerely yours’ toont zijn nieuwste serie persoonlijke en liefdevolle tekeningen over het zelfbewust zijn van emoties.

De expositie wordt gecompleteerd met een uitgebreide selectie van autonoom werk dat de innerlijke wereld van Kosters laat zien. Deze wereld, die men vooral kent van zijn eigenzinnige, opzienbarende modeshows uit het begin van zijn artistieke carrière, vertaalt zich inmiddels al enkele jaren in tekeningen, rijke wandtapijten, glasobjecten, soft sculptures en schilderijen.

We gaan met de kunstenaar in gesprek over zijn veelzijdige artistieke praktijk en leren van hem meer over ons emotionele zelfbewustzijn. Ook staan we uitgebreid stil bij de ontwikkeling van zijn artistieke praktijk.

PROGRAMMA
17.30 - 18.00 Inloop en welkom met een drankje
18.00 - 18.45 Artist Talk door Bas Kosters
18.45 - 19.30 Gelegenheid om de tentoonstelling te bekijken
Locatie: Droog Design Amsterdam

Al vanaf zijn afstuderen werkt Bas Kosters met zijn studio aan een verscheidenheid aan ontwerp- en kunstopdrachten. Daarmee stelt hij zichzelf in staat om zijn autonome werk verder te ontwikkelen en verdiepen. De koers van zijn werk verlegt zich steeds meer van toegepast naar autonoom. Zo werkte hij recentelijk met het Nationaal Glasmuseum Leerdam aan glasobjecten, publiceerde een boek met 100 portretten, heeft nieuw werk kunnen maken speciaal voor verschillende museale tentoonstellingen en werkt momenteel als ‘artist in residence’ op het Europees Keramisch Werk Centrum.

art-antwerp
17 dec

Art Antwerp

Za 11:00 · Antwerpen · Studio & beursbezoek ·

Reis met ons mee naar Antwerpen en laat je een dag lang in kunst onderdompelen. We maken tijdens een atelierbezoek kennis met het werk van de Belgische kunstenaar Koen van den Broek. 's Middags bezoeken we de kunstbeurs Art Antwerp waar het werk van bijna 300 opkomende en gevestigde kunstenaars te zien en te koop is.

PROGRAMMA:
11u: Studio visit Koen van den Broek
12.30u: Lunch (op eigen gelegenheid)
14.00u: Beursbezoek Art Antwerp
16.00u: Afsluiting met een drankje op de beurs en erna gelegenheid om nog op eigen gelegenheid om op de beurs rond te lopen

Nb: Je dient zelf zorg te dragen voor vervoer naar en in Antwerpen. Inbegrepen in het programma zijn studiobezoek, toegang tot de beurs en afsluitend drankje op de beurs.

Afb: © Alex Shlyk / We Document Art / Art Antwerp 2021

t202213_005.double-act
18 dec

Museum visit: Bart Rutten over Double Act

Zo 13:30 · Utrecht · Museum visit ·

Deze middag duiken we dieper in op het verzamelen en presenteren van nieuwe media kunst. Twee ogenschijnlijk totaal verschillende collecties ontmoeten elkaar in Double Act: de monumentale video-installaties van de Amerikaanse familie Kramlich en 17de-eeuwse schilderwerken van het Centraal Museum.

Met meer dan tweehonderd film- en videowerken en media-installaties vanaf de jaren zestig tot nu, is de Kramlich Collection een van de meest invloedrijke particuliere collecties van mediakunst ter wereld. Pam en Richard Kramlich behoren tot de eerste verzamelaars die zich eind jaren tachtig richtten op ‘nieuwe media’ kunst. De tentoonstelling combineert video-werk van hedendaagse grootheden als Bill Viola, Marina Abramović, Bruce Nauman en Steve McQueen worden gecombineerd met Utrechtse topstukken van Abraham Bloemaert, Roeland Saverij, Jan van Scorel, Dirck van Baburen en Gerard van Honthorst.

PROGRAMMA
13.30u Bezoek tentoonstelling Double Act.
15.00u Nagesprek met artistiek directeur Bart Rutten waarin hij o.a. vertelt over de totstandkoming van deze tentoonstelling en zijn fascinatie voor videokunst.
16.00u Einde

_mg_0952
23 jan

Crash Course Collecting

Ma 19:00 · Online · Crash Course Collecting ·

Tijdens deze exclusieve, drie uur durende stoomcursus vol praktische en inhoudelijke informatie leer je onder meer over kunstgeschiedenis, de kunstmarkt, materialen en technieken en het presenteren van kunst in huis.

Wat gaat er behandeld worden?

+Je gaat in razend tempo door de kunstgeschiedenis heen: van de grotschilderingen in Lascaux via Rubens, Monet en Van Gogh naar de moderne kunst met haar pop-art, abstract-expressionisme en het urinoir van Marcel Duchamp - helemaal tot aan het nu, de hedendaagse kunst; 

+Je leert over verschillende materialen en technieken (zoals het verschil tussen olieverf en acryl, wat een gouache nu eigenlijk is, hoe fotografie een kunstvorm werd en over typische kunstvormen van deze tijd, zoals internet- en videokunst); 

+Je komt alles te weten over de primaire en secundaire markt, welke actoren er op de markt zijn en prijzen bepaald worden; 

+Je krijgt handige tips en tricks voor het presenteren van kunst je eigen huis. 


De Crash Course Collecting is onderdeel van het Young Collectors Circle lidmaatschap en vindt plaats via Zoom. Het event is exclusief voor leden die nog niet eerder aan de stoomcursus hebben meegedaan. Je kunt je aanmelden via de deelnemen-button! Je krijgt dan van ons een mail met de inloggegevens. Let op: deze editie van de Crash Course Collecting vindt plaats in het Engels.

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief