YoungCollectorsCircle

Festival

Van 11 t/m 14 november vond de eerste Amsterdamse editie van het Young Collectors Festival plaats! Gedurende vier dagen organiseerden we diverse events vanuit ons festivalhart in de Hazenstraat, waar een bijzondere (verkoop)tentoonstelling te zien was, samengesteld door onze leden. Bekijk hieronder de foto's en een korte recap!

1.ycf
2.ycf
3.ycf
4.ycf
5.ycf
6.ycf

Recap

Het eerste Young Collectors Festival bestond uit:

  • Tien verschillende tours langs galeries, studio's en collecties
  • Vier wijn- en bierproeverijen (met dank aan Oedipus Brewing en Vin Natoer)
  • Zeventien kunstenaars die te zien waren in onze eerste verkooptentoonstelling
  • Zeven ervaren verzamelaars die hun inzichten deelden
  • Vijfentwintig kunstwerken die een nieuw thuis vonden
  • Acht kunstenaars die bezocht werden in hun studio
  • Twee masterclasses en één boeklancering
  • Achttien galeries die bezocht werden
  • Ruim 500 bezoekers, bestaand uit nieuwe en oude leden en ambassadeurs en andere kunstliefhebbers

Heel veel dank aan alle betrokkenen voor dit fantastische weekend!

Foto's door Saffron Pape.

10.ycf
11.ycf
12-ycf
14.ycf
15.ycf
8.ycf

DONDERDAG 11 NOVEMBER

17 - 20u Opening Tentoonstelling
We starten het festival met de feestelijke opening de tentoonstelling in ons festivalhart in de Hazenstraat 18, die samengesteld is door leden van Young Collectors Circle. Onze community van kunstliefhebbers- en verzamelaars hebben hun favoriete kunstenaars gevraagd om een werk voor te dragen voor deze groepstentoonstelling: makers van wie zij vinden dat ze een extra podium verdienen. Verwacht een verrassende mix van fotografie, schilderkunst, sculptuur en textiel.

Deelnemende kunstenaars zijn onder meer Hedy Tjin, Afra Eisma, Noor Nuyten, Vera Gulikers, Tobias Lengkeek, Satijn Panyigay, Tom van Veen, Sam Hersbach, Richard Kofi, Folkert de Jong, Marwan Bassiouni, Arjan van Helmond, Robin Speijer, Delphine Courtillot, Eva Spierenburg, Koos Buster Stroucken en Benjamin Li. De opening wordt gesponsord door bierbrouwer Oedipus.

*Geen reservering nodig, coronacheck is verplicht

VRIJDAG 12 NOVEMBER

12.00 - 17.00u - Tentoonstelling geopend
*Geen reservering nodig, coronacheck is verplicht

19.00 - 19.45u - Wijnproeverij
(members-only, Nederlandstalig)

Leden kunnen hier een plek reserveren.

20.00 - 20.45u - Wijnproeverij
(members-only, Engelstalig)

Leden kunnen hier een plek reserveren.

Kunst en wijn: de perfecte combinatie. Dat dachten Carlita en Sanne ook, de twee jonge vrouwelijke founders van Vin Natoer. Een natuurwijnen label + platform voor no bullshit wines: zonder toevoegingen en ongefilterd. Natuurwijn is de meest traditionele manier om wijn te maken en dat doen veel wijnboeren met een hele dosis passie en toewijding. Het eindproduct is een ware kunstvorm. Daarnaast werkt Vin Natoer met verschillende kunstenaars om ook de buitenkant van de fles van kunst te voorzien. Voor hun huidige wijnen werkte ze samen met Lisette van Hoogenhuyze (NL) en Josh Cochran (US). Op 12 november verzorgen ze twee proeverijen en vertellen ze wat over de kunst in de fles én de kunst op de fles.

ZATERDAG 13 NOVEMBER

12.00 - 17.00u Tentoonstelling geopend
*Geen reservering nodig, coronacheck is verplicht

12.00 - 12.45u Masterclass 'Collecting on a budget'
Tijdens deze masterclass Kunst kopen on a budget hoor je alle ins en outs van kunst verzamelen voor elke portemonnee. Je krijgt handige tips voor het kopen van kunst met een klein budget en leert hoe je toch dat felbegeerde werk dat buiten je bereik ligt toch aan je collectie kunt toevoegen.

13.00 - 14.00u Boeklancering Van ‘kruimelverzamelaar’ tot mecenas door Ger van Dam
Tijdens deze booklaunch vertelt verzamelaar en Young Collectors Circle Ambassadeur Ger van Dam alles over zijn verzamelavonturen. Grijp je kans en vraag deze ervaren collector alles over beweegredenen en aanwinsten. Kunstenaar Jan Maarten Voskuil, goed vertegenwoordigd in de collectie van Van Dam, zal aanschuiven om de relatie tussen kunstenaar en verzamelaar vanuit zijn perspectief toe te lichten. Gesigneerde exemplaren van dit bijzondere boek zijn te koop tijdens deze sessie voor een gereduceerd tarief van €20 (normale prijs €25).

14.00 - 16.00u Studio Tours
Je bezoekt de ateliers van drie verschillende kunstenaars, die elk met een ander medium werken. Deelnemende kunstenaars zijn Casper Braat, Inez de Brauw, Maura Biava, Neil Fortune, Uta Eisenreich en Marielle Videler. De indeling per tour vind je in de ticketlink.

14.30 - 16.00u Gallery Tours
Samen met andere kunstliefhebbers bezoek je verschillende tentoonstellingen in drie Amsterdamse galeries. Verwacht een mix van opkomend talent en gevestigde namen, van fotografie tot schilderkunst en van subtiele tekeningen tot monumentale sculpturen. Deelnemende galeries zijn onder meer Ellen de Bruijne Projects , Annet Gelink Gallery, TORCH, Caroline O'Breen, tegenboschvanvreden, Fons Welters, Bildhalle, Galerie dudokdegroot, AKINCI, Lumen Travo, Galerie Martin van Zomeren, Stigter van Doesburg, Kersgallery, Madé van Krimpen Gallery en Galerie Gerhard Hofland. De indeling per tour vind je in de ticketpagina.

15.00 - 17.00u Art Tour
(members-only, Engelstalig)
Tijdens deze Art Tour bezoek je de bijzondere privécollectie van Rob van Schaik en Wijnanda Rutten, de studio van Nicoline van Harskamp én Upstream Gallery. Zo ontdek je in een middag verschillende aspecten van de kunstwereld en leer je hoe deze zich tot elkaar verhouden.

15.00 - 17.00u Art Tour
(members-only, Engelstalig)
Tijdens deze Art Tour bezoek je de privécollectie van Sophie Schade, The Ravestijn Gallery en de studio van kunstenaar Harry Markusse. Zo ontdek je in een middag verschillende aspecten van de kunstwereld en leer je hoe deze zich tot elkaar verhouden.

15.00 - 16.30u Bierproeverij bij Oedipus
(members-only, Nederlandstalig)
Tristan Spits, verzamelaar en CEO van Oedipus, leidt je persoonlijk rond door de brouwerij en verzorgt een biertasting. Hij vertelt over zijn eigen collectie, zijn liefde voor kunst en hoe dit samensmelt met zijn werk. Let op: deelname aan dit event is op basis van loting. Leden kunnen een mail sturen naar members@youngcollectorscircle.nl en horen op maandag 8 november of ze zijn ingeloot.

benner-1

ZONDAG 14 NOVEMBER

12.00 - 18.00u Tentoonstelling geopend
*Geen reservering nodig, coronacheck is verplicht

11.00 - 12.00 Ontbijtsessie: speeddates met ervaren verzamelaars
(members-only, Engelstalig)
Terwijl je geniet van een kopje koffie, verse jus en croissants ga je in gesprek met ervaren kunstverzamelaars: hoe zijn zij hun collectie gestart, wat zijn hun ultieme tips voor startende kunstkopers en hoe navigeren zij in het overweldigende kunstaanbod.

13.00 - 13.45u Masterclass 'How to curate your collection'
Van museumglas tot passe-partouts, van een salonopstelling tot een grid en van white cube tot woonkamer: In deze mini masterclass kom je alles te weten over kunst in je eigen huis ophangen. Aan de hand van concrete voorbeelden krijg je praktische tips over het conserveren, presenteren en beheren van je collectie.

13.00 - 15.00 Art Tour
(members-only, Nederlandstalig)
Tijdens deze Art Tour bezoek je de bijzondere privécollectie van Wouter Deelman én de nieuwe tentoonstelling van Joep van Lieshout in Galerie Ron Mandos. Zo ontdek je in een middag verschillende aspecten van de kunstwereld en leer je hoe deze zich tot elkaar verhouden.

14.30 - 15.30u Collectiebezoek Wouter Deelman
(members-only, Nederlandstalig)
Speciaal voor het festival opent verzamelaar en Young Collectors Circle ambassadeur Wouter Deelman de deuren van zijn privécollectie. Hij leidt je rond door de verschillende vertrekken in zijn huis, waar werken van o.a. Lara de Moor en een site-specific werk van Jeroen Henneman te zien zijn.

16.00 - 18.00u Finissage
Als afsluiting van de tentoonstelling nodigen we je van harte uit om samen met de deelnemende kunstenaars een drankje te drinken en voor de laatste keer jouw favoriete werken te bekijken.

_22a4483-1200x800
_91a4298-1200x800
_91a4345-1200x800

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief