YoungCollectorsCircle

Festival

Van 12 t/m 15 mei vindt de tweede editie van het Young Collectors Festival plaats, parallel aan Amsterdam Art Week. Tijdens het festival ontdek je de Amsterdamse kunstscene op een nieuwe manier, met als uitvalsbasis ons festivalhart in de Hazenstraat 18. Spijker je kunstkennis bij met een masterclass, ga op studiobezoek bij opkomende kunstenaars, kijk binnen bij bijzondere privécollecties en leer andere kunstliefhebbers kennen tijdens de feestelijke opening van de tentoonstelling die door onze leden is samengesteld. Hieronder kun je per programma je (gratis) ticket boeken!

1.ycf
2.ycf
3.ycf

DONDERDAG 12 MEI

17 - 20u Opening Tentoonstelling
We starten het festival met de feestelijke opening van de tentoonstelling in ons festivalhart in de Hazenstraat 18, die samengesteld is door leden van Young Collectors Circle. Onze community van kunstliefhebbers- en verzamelaars hebben hun favoriete kunstenaars gevraagd om een werk voor te dragen voor deze groepstentoonstelling: makers van wie zij vinden dat ze een extra podium verdienen. Verwacht een verrassende mix van fotografie, schilderkunst en tekeningen.

Deelnemende kunstenaars zijn onder meer Brian Elstak, Bart Lunenburg, Tian Teng en Mirjam Vreeswijk. De opening wordt gesponsord door bierbrouwer Oedipus.
Locatie: Hazenstraat 18

VRIJDAG 13 MEI

12.00 - 17.00u - Tentoonstelling geopend
Locatie: Hazenstraat 18

16.00 - 18.00u Gallery Tours
Samen met andere kunstliefhebbers bezoek je verschillende tentoonstellingen in drie Amsterdamse galeries. Verwacht een mix van opkomend talent en gevestigde namen, van fotografie tot schilderkunst en van subtiele tekeningen tot monumentale sculpturen. Deelnemende galeries en de indeling per tour vind je in de ticketpagina.
Locatie: Vertrekpunt van de tours vind je in de ticketlink

17:00 - 19:00 VRIJMIBO
Leden van Young Collectors Circle zijn van harte uitgenodigd voor een informele vrijdagmiddagborrel in de tentoonstelling in Hazenstraat 18. Wij zorgen voor hapjes en drankjes en goede muziek. Wil je een introducee meenemen? Dat kan!
Locatie: Hazenstraat 18

LET OP: Voor sommige tickets heb je een code nodig, deze vind je in de nieuwsbrief of kun je opvragen via members@youngcollectorscircle.nl

ZATERDAG 14 MEI

12.00 - 17.00u Tentoonstelling geopend
Locatie: Hazenstraat 18

10.00 - 12.00u Ontbijt & Open Studio's Rijksakademie
Tijdens het Amsterdam Art Week opent de Rijkakademie traditiegetrouw haar deuren voor het publiek. Het prestigieuze instituut vergeeft vijftig exclusieve, tweejarige residenties aan talentvolle kunstenaars die zo de kans krijgen om hun praktijk te verfijnen. De Open Studio’s bieden het enige kijkje achter de schermen tot deze kunstenaarsstudio’s. We starten ons programma met een talk over de Rijksakademie, en gaan vervolgens onder leiding van ervaren art mediators in gesprek met enkele kunstenaars. Daarna kun je op eigen gelegenheid de andere studio’s ontdekken.
Locatie: Rijksakademie, Sarphatistraat 470

11.30 - 12.00u Intro into Art Collecting
Van Mondriaan tot de Meesterwerken van nu: in deze mini masterclass 'Intro into Art Collecting' nemen we je mee naar het hoe en waarom van kunstkopen, aan de hand van concrete voorbeelden.Kun je kunstverzamelen als je geen vette bankrekening hebt? Is het erg als je geen kennis hebt van kunstgeschiedenis? In deze masterclass gaan we dieper in op de neurologische reden waarom we van mooie plaatjes houden en lichten toe waarom hedendaagse kunst ons anders naar de wereld laat kijken.
Locatie: Hazenstraat 18

13.00 - 14.00 Studio Visit Sel Kofiga
Ghanese kunstenaar Sel Kofiga is momenteel resident in BijlmAIR. Hij is mede uitgenodigd door het Stedelijk Museum Amsterdam en doet mee aan de expositie die daar op dat moment te zien zal zijn It’s our F"ing Backyard. Designing Material Futures gecureerd door Amanda Pinatih en Ingeborg de Roode. Hij verblijft van begin april tot eind mei in het atelier en zal werken aan een project met als uitgangspunt ‘Here & There: An art of living dual lives in the midst of uncertainty - Exploring the concept of home as a safe space for closeness, familiarity, relativity and a place of belonging. Bij zijn onderzoek naar dit thema gaat hij in gesprek met mensen uit de Ghanese gemeenschap in Zuidoost.
Locatie: BijlmAIR, Anton de Komplein 210

14.00 - 15.00 Studio Visit Kenneth Aidoo
Kenneth Aidoo is momenteel resident bij HAMA gallery waar hij werkt aan zijn debuut solo-tentoonstelling. Met een scala aan media en thema's vertelt hij verscheidene verhalen over mensen met een donkere huidskleur. Deze variëren van het vastleggen van onderbelichte Afrikanen in de middeleeuwen zoals Saint Maurice en Mansa Musa, tot het incorporeren huidige zwarte iconen als T'challa (Black Panther).
Locatie: Willemsparkweg 64h

14.00 - 16.00u Privécollectiebezoek Tristan Spits & Bierproeverij Oedipus Brewing
Tristan Spits, verzamelaar en CEO van Oedipus, leidt je persoonlijk rond zijn privécollectie. Vervolgens lopen we naar de brouwerij op het Javaplein waar we een kunstzinnige bierproeverij krijgen.
Locatie: wordt per mail aan de deelnemers bekend gemaakt

15.30 - 17.30u Privécollectiebezoek Tristan Spits & Bierproeverij Oedipus Brewing
Tristan Spits, verzamelaar en CEO van Oedipus, leidt je persoonlijk rond zijn privécollectie. Vervolgens lopen we naar de brouwerij op het Javaplein waar we een kunstzinnige bierproeverij krijgen.
Locatie: wordt per mail aan de deelnemers bekend gemaakt

17.00 - 18.00u Masterclass - Handling Art
Wist je dat veel schade aan kunstwerken wordt veroorzaakt door menselijk handelen? Veel mensen zijn onzeker over het vasthouden van een kunstwerk en dat is logisch: er wordt ons namelijk geleerd om nooit een kunstwerk aan te raken. Het leuke aan zelf kunst hebben is dat je het mag en vaak zelfs moet aanraken, bijvoorbeeld bij het ophangen. Moet je nu wel of geen handschoenen dragen en hoe ga je zo veilig mogelijk te werk? Tijdens deze handling sessie gaan we aan de hand van praktische voorbeelden in op de do’s & don’ts bij het hanteren van een kunstwerk.
Locatie: Hazenstraat 18

LET OP: Voor sommige tickets heb je een code nodig, deze vind je in de nieuwsbrief of kun je opvragen via members@youngcollectorscircle.nl

ZONDAG 15 MEI

12.00 - 18.00u Tentoonstelling geopend
Locatie: Hazenstraat 18

12.30 - 13.00u Masterclass How to look at Art
Veel mensen denken dat je instinctief hoort te weten hoe je naar kunst moet kijken. Of dat je dat alleen kunt leren als je jarenlang kunst hebt bestudeerd aan de universiteit. Maar wist je dat er best een aantal praktische technieken zijn die je kunnen helpen om meer te halen uit je kunstervaring? In deze mini-masterclass, die ook gratis te volgen is als je nog geen lid bent van Young Collectors Circle, maak je kennis met drie bruikbare technieken, waardoor jij je nooit meer hopeloos verloren voelt als je voor een ogenschijnlijk raadselachtig schilderij of sculptuur staat.
Locatie: Hazenstraat 18

13.00 - 14.00u Guided Tour Cobra Museum door Abdelkader Benali
Bezoek onder leiding van gastconservator Abdelkader Benali (auteur, columnist en programmamaker) bezoeken we het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen, waar hij een tentoonstellign met Marokkaanse kunst samenstelde. Voor het eerst in Nederland worden meer dan 50 Marokkaanse kunstenaars bij elkaar gebracht om een beeld te geven van de ontwikkeling van de Marokkaanse moderne kunst vanaf de onafhankelijkheid in 1956 tot nu. Met o.m.: Nour-Eddine Jarram (1956), Khalil Nemmaoui (1967) en Wafae Ahalouch el Keriasti (1978). Benali neemt ons mee door de tentoonstelling en licht zijn keuzes toe.

16.00 - 18.00u Finissage
Als afsluiting van de tentoonstelling nodigen we je van harte uit om samen met de deelnemende kunstenaars een drankje te drinken en voor de laatste keer jouw favoriete werken te bekijken.
Locatie: Hazenstraat 18

LET OP: Voor sommige tickets heb je een code nodig, deze vind je in de nieuwsbrief of kun je opvragen via members@youngcollectorscircle.nl

10.ycf
11.ycf
12-ycf
14.ycf
15.ycf
8.ycf

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief