YoungCollectorsCircle

Podcast 2: Bob Scholte

Bob Scholte is een 22-jarige student met oog voor bijzondere werken: zo haalde hij de krant toen hij op Marktplaats een werk ontdekte van de Franse kubist André Lhote: "Het is echt een soort mythe dat kunst altijd duur is. Juist op veilingen kun je van gerenommeerde kunstenaars prachtig werk kopen voor nog geen honderd euro." Hieronder vind je meer informatie over de kunstenaars die voorbij kwamen in deze aflevering. Klik op de afbeeldingen voor meer informatie over de kunstenaars.

4-35-x-45.-doek.-1924.-kunsthandel-arnold.-hekendorp..

Louis Soonius

De Haagse schilder Louis Soonius (Nederland, 1883 - 1956) schilderde vaak levendige en zonnige strand- en zeegezichten. In de zomermaanden schilderde Soonius, net als zijn tijdgenoot Isaac Israels, vooral het strand van Scheveningen.

5-overzichtsfoto-rutger-verburg.-olieverf-op-paneel.-ca.-1700.35-x-28

Rutger Verburg

Rutger Verburg (Nederland, 1678-1727) was een kleine meester die rond 1700 actief was in Rotterdam en daar het dagelijks leven vastlegde, zoals dit boerenfeest.

6-willem-dalens.-1670.-38-x-52-cm.olieverf-op-paneel

Willem Dalens

Willem Dalens (Nederland, 1628 - Duitsland, 1675) was een Haagse en Amsterdamse meester, die naar Hamburg verhuisde om de Frans-Engelse invasie in het rampjaar van 1672 voor te zijn.

1v-lhote-groot-252520na-252520restauratie-2

André Lhote

André Lhote (Frankrijk, 1885 - 1962) studeerde aanvankelijk beeldhouwkunst, maar legde zich al snel toe op de schilderkunst. Lhote werd bekend om zijn kubistische stijl en was naast kunstenaar ook een invloedrijke criticus en docent.

2v-chris-beekman-paardenhoofd-1908.-potloodtekening.29-x-28

Chris Beekman

Chris Beekman (Nederland, 1887 - 1964) werkte aanvankelijk volgens de principes van De Stijl, maar na zijn verhuizing naar Amsterdam werden socialisme en politiek steeds zichtbaarder in zijn landschappen en portretten.

3v-raymond-lemstra.-personnage-fictionnel.-2020.-potloodtekening-op-katoenpapier.25-x-18-cm

Raymond Lemstra

Raymond Lemstra (Nederland, 1978) creëert in zijn werk een eigen fantasiewereld, die wordt bevolkt door zijn personages. Hij refereert daarbij aan het illustratieve karakter van primitieve tekeningen en beeldhouwwerken.

2-bob-@studiojanwillemvanriel-kopie

Over Bob

Bob (Haarlem, 1998) groeide op in een familie van kunstliefhebbers en heeft daardoor altijd een sterke interesse gehad in schilderijen, tekeningen, grafiek en foto's. Als masterstudent Art, Market & Connoisseurship aan de VU in Amsterdam richt hij zich op het herkennen van kwaliteit en authenticiteit in kunst. Inmiddels is Bob de trotse bezitter van een groeiende kunstcollectie en heeft hij zijn eigen kunsthandel gestart. Bezoek Bob Scholte Art hier en volg hem op Instagram!

Foto Bob: Jan Willem van Riel
Foto André Lhote: Han Boersma

tab1586956833301

Met dank aan...

Deze aflevering werd mede mogelijk gemaakt door kunstmagazine Tableau. Vier keer per jaar covert Tableau de belangrijkste ontwikkelingen en actuele gebeurtenissen in de wereld van beeldende kunst, antiek en design; van oude meesters tot impressionisten, en van moderne tot hedendaagse kunst. In Tableau vind je niet alleen een column van Bob Scholte, maar ook van Young Collectors Circle. Klik hier voor meer informatie!

Art in your inbox?

Subscribe to the Young Collectors Circle Newsletter and learn more about a new topic every month!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief