YoungCollectorsCircle

Podcast 1: Maike Meijer

Maike Meijer is schrijver van de bestseller 'Wen er maar aan' en actrice, bekend van het satirische tv-programma Toren C. We spraken haar over humor, leven met kunst en de sprong wagen: "En dan koop je het, en dan zit je als twee blije kinderen: we hebben het gedaan! Het is iets stouts, iets nieuws in je leven." Hieronder vind je meer informatie over de kunstenaars die voorbij kwamen in deze aflevering. Klik op de afbeeldingen voor de website van de kunstenaars. NB: de afbeeldingen zijn niet afkomstig uit de collectie van Maike Meijer.

Kunstenaar Young Collectors Circle Neo Matloga

Neo Matloga

Neo Matloga (Zuid-Afrika, 1993) maakt immense collegeschilderijen, die draaien om liefde, intimiteit en het gezinsleven. Matloga wil missende elementen in de Westerse geschiedenis tot leven te wekken.

Michaël Borremans kunstenaar Young Collectors Circle

Michaël Borremans

Michaël Borremans' (België, 1963) vernieuwende benadering van de schilderkunst combineert technisch meesterschap met onderwerpen die geen eenduidige interpretatie hebben.

Kristof Van Heeschvelde kunstenaar Young Collectors Circle

Kristof Van Heeschvelde

Kristof Van Heeschvelde (België, 1979) vertelt eigenzinnige en unieke verhalen met behulp van zijn uitzonderlijke technische vaardigheden. Zijn benadering is zowel visueel als conceptueel.

Rogier Roeters kunstenaar Young Collectors Circle

Rogier Roeters

Rogier Roeters (Nederland, 1980) tekent en schrijft van zich af met een genadeloze trefzekerheid. Zijn werk gaat over hedendaagse taboes: schaamte, twijfel, erbij willen horen, verlangen en eenzaamheid.

Koos Buster Stroucken kunstenaar Young Collectors Circle

Koos Buster Stroucken

Koos Buster (Nederland, 1991) viert de triviale dingen in het leven. Als hij een idee heeft, begint hij eerst te schetsen. Die ziet hij als potentiële voltooide werken, wat zorgt voor een soort onschuld en rommeligheid in zijn eindresultaten.

Raquel van Haver kunstenaar Young Collectors Circle

Raquel van Haver

Raquel van Haver (Colombia, 1989) portretteert op sympathieke wijze mensen aan de rand van de samenleving. Ze werkt op jute en combineert olieverf, houtskool, hars, haar, papier, teer en as in composities met een zware textuur.

Katinka Lampe kunstenaar Young Collectors Circle

Katinka Lampe

Katinka Lampe (Nederland, 1963) schildert portretten. Je kunt duidelijk de voorstelling van een persoon herkennen, maar toch is dit niet het hoofdmotief: het portret dient als aanleiding om het schilderij te maken.

Eva Spierenburg Kunstenaar Young Collectors Circle

Eva Spierenburg

Eva Spierenburg (Nederland, 1987) probeert met haar werk een vorm te vinden voor de menselijke ervaringen die zich onttrekken aan houvast en taal, zoals de kwetsbaarheid van lichaam en geest en dat wat zich afspeelt tussen leven en dood.

Tyna Adebowale kunstenaar Young Collectors Circle

Tyna Adebowale

Tyna Adebowale (Nigeria, 1982) is een multimedia kunstenaar die queer lichamen, verhalen en geschiedenissen vastlegt. Haar werk komt voort uit samenwerkingen met gemeenschappen in haar omgeving.

Podcast Young Collectors Circle Maike Meijer kunst verzamelen kunstverzamelaar kunst kopen actrice toren c

Over Maike

Maike Meijer (Nederland, 1967) is de schrijver van de bestseller 'Wen er maar aan' en actrice en scenarioschrijver. Ze is vooral bekend van de absurdistische comedyserie Toren C. Voor die serie schreef Maike ook het script, samen met Margôt Ros. Ze spelen in die serie ook de meeste typetjes zelf, in totaal ongeveer tachtig verschillende. Het script werd bekroond met de Lira Scenarioprijs. Maike speelde tevens rollen voor onder meer Het Nationale Toneel en de Paardenkathedraal en in diverse speelfilms als De jurk, Kleine Teun en De gelukkige huisvrouw.

Volg haar via Instagram, lees haar boek en bekijk het laatste seizoen van Toren C.

Foto: Linda Stulic

See All this Young Collectors Circle podcast

Met dank aan...

Deze aflevering werd mede mogelijk gemaakt door See All This, een kunstmagazine dat elk kwartaal verschijnt in print, met een online platform. See All This is een enthousiaste en meeslepende gids langs de opvallendste kunst in Nederland en daarbuiten. Met bijzondere interviews en avontuurlijke achtergrondverhalen over kunst, fotografie, mode, natuur en reizen. See All This wordt gedragen door meer dan 40 musea en galeries in Nederland en België. Klik hier voor meer informatie!

Art in your inbox?

Subscribe to the Young Collectors Circle Newsletter and learn more about a new topic every month!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief