YoungCollectorsCircle

Stockholm

Van 12 t/m 14 mei reizen we naar Zweden, waar we een bezoek brengen aan Stockholm Art Week. Ontdek samen met andere kunstliefhebbers de Nordic art scene en dompel je onder in de hedendaagse kunst van Stockholm. Deze stijlvolle stad staat bekend om haar interessante musea en opkomende galeries. Tijdens Stockholm Art Week kijken we binnen in de studio’s van jonge kunstenaars, zijn we te gast bij bijzondere privécollecties en ontdekken we nieuw talent op kunstbeurzen Market Art fair en Supermarket art fair. Scroll verder voor het voorlopige programma.

schermafbeelding-2023-02-22-om-13.17.32

Programma (onder voorbehoud)

Vrijdag 12 mei
We starten op vrijdagmiddag met een tour langs de beste galeries van Stockholm, waar we in gesprek gaan met kunstenaars en galeriehouders. We kijken binnen bij o.a. Galerie Belenius, Cecilia Hillstrom Gallery en Larsen Werner en ontdekken samen het beste kunstaanbod van de stad. Tijdens Stockholm Art Week pakken galeries traditiegetrouw groots uit met spannende tentoonstellingen waarin ruimte is voor opkomend talent en gevestigde namen. ’S Avonds leren we elkaar beter kennen tijdens een drankje in een van Stockholms hippe bars.

Zaterdag 13 mei
Zaterdag staat in het teken van twee kunstbeurzen met een focus op Scandinavie. We bezoeken Market Art Fair, dé beurs voor hedendaagse kunst in de regio en tegenhanger Supermarket Art Fair, waar geen galeries maar kunstenaarsinitiatieven aan deelnemen. Op Market Art Fair tonen galeries uit Scandinavische landen hun beste kunstenaars, zo was er afgelopen edities werk te zien (en te koop) van o.a. Olafur Eliasson, Arna Óttarsdóttir, Birgir Andrésson, Shoplifter/ Hrafnhildur Arnardóttir and Ragnar Kjartansson. Op Supermarket Art Fair kun je spannende installaties, performance en werk van jonge makers ontdekken. We eindigen de dag met een gezamenlijk diner en een glas wijn.

Zondag 14 mei
We sluiten ons bezoek aan Stockholm gezamenlijk af met een bezoek aan een bijzondere privécollectie. Met een kopje koffie praten we met Zweedse verzamelaars over hun collectie en het tot stand komen hiervan. ’S middags heb je de tijd om zelf de stad te verkennen en bijvoorbeeld het vermaarde fotografiemuseum Fotografiska of de vernieuwende kunstruimte Hospitalet te bezoeken.

In maart vullen we - in nauwe samenwerking met Stockholm Art Week - het programma verder en vind je ook de exacte indeling per dag hier.

Kosten

De gehele reis kost €450 voor leden, €600 voor niet-leden. Hier is bij inbegrepen: 1x drankje op vrijdagavond, 1x diner op zaterdagavond en deelname aan het hele programma incl. entree, tours en toegangskaarten. Niet inbegrepen is hotel, vlieg/treinticket, vervoer binnen Stockholm en van en naar treinstation/vliegveld, reis- en annuleringsverzekering en alle maaltijden die niet genoemd worden in het programma.

Voorwaarden

Let op: het boeken van deze reis is op eigen risico. Mocht de reis door de dan geldende corona-maatregelen niet door kunnen gaan, dan krijg je 50% van jouw inschrijfgeld retour. We annuleren de reis als de events in het programma (kunstbeurzen, museums, galeries, collecties) niet doorgaan of gesloten zijn of als er ten tijde van de reis een inreisverbod of quarantaineplicht geldt voor de betreffende bestemming. Indien het tonen van een negatieve test-uitslag of vaccinatiebewijs verplicht is, dien je hier zelf voor te zorgen. Mocht je ondanks de annulering van de georganiseerde reis op eigen gelegenheid naar bestemming gaan, dan voorzien wij je - indien mogelijk - alsnog van tickets voor de beurzen, musea of collecties.

Reis & verblijf

Het boeken van je reis en hotel en het afsluiten van eventuele verzekeringen dien je zelf te doen. We kunnen je advies geven qua vervoer en accommodatie. Wij raden het reizen met de trein of het vliegtuig aan. In Stockholm is er ruime keuze uit hotels en appartmenten, voor elk budget. Indien gewenst kunenn we je een suggestie voor een hotel en vlucht geven. Boeken van reis en accomodatie is op eigen risico en gelegenheid.

Inschrijven

Aanmeldingen dienen uiterlijk 31 maart 2023 binnen te zijn via travel@youngcollectorscircle.nl, op deze datum hoor je van ons of de reis door kan gaan en er voldoende inschrijvingen zijn. We raden je aan om pas dan je reis en verblijf te boeken. Defintieve deelname geschiedt op volgorde van betaling. Als je je inschrijft voor de reis ontvang je van ons een betaalverzoek. Zodra dit voldaan is, krijg je van ons de bevestiging van je deelname en sturen we je regelmatig updates over de reis en het programma.

schermafbeelding-2023-02-22-om-13.24.03
schermafbeelding-2023-02-22-om-13.24.10
schermafbeelding-2023-02-22-om-13.25.07

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief