YoungCollectorsCircle

Members View Lex van Rooij

Lex van Rooij is lid van Young Collectors Circle en in het dagelijks leven is hij werkzaam binnen de sales. Voor deze rubriek neemt Lex ons mee in het werk dat op dit moment het meest tot zijn verbeelding spreekt. Hij koos hierbij voor het werk 'The Helping Hand’ van Ies Schute. Deze Nederlandse kunstenaar maakte het werk in coronatijd. Schute: “Er is een grote niet op te vullen leegte. Ik kreeg het idee een prent te maken als troost voor mijzelf maar ook om anderen te steunen.”

foto-lex-ycc-liggend

Lex: "Van jongs af aan heb ik altijd veel kunst, antiek en mooie objecten om mij heen gehad. Ik ben ermee opgegroeid en geniet vandaag de dag enorm van de kunstwerken die ik de afgelopen jaren heb verzameld. Onder het mom van: ‘ik sta op met kunst en ga ermee naar bed’ leek het mij leuk specifiek dit werk uit te lichten. 'The Helping Hand' hangt op mijn slaapkamer en is daarmee het uitzicht vanuit mijn bed. Absoluut geen vervelende manier om mee wakker te worden!

'Ik sta op met kunst en ga ermee naar bed!'

Het werk straalt voor mij positiviteit en energie uit. Dat kunnen we in deze tijd toch extra goed gebruiken. Daarnaast geeft het mij een gevoel van houvast, in de zin dat we hopelijk over een tijd Corona achter ons kunnen laten en het dagelijks leven weer op een fijnere en prettigere manier tegemoet gaan. Ik ken Ies Schute persoonlijk en haar verhaal achter dit kunstwerk sprak mij direct aan. Het betreft een persoonlijk getekende en geschilderde prent van een reeks Mariabeeldjes. Daarmee is het een unica, elke prent is anders. Het idee voor het maken van deze prent ontstond in het begin van de coronatijd. De prent is volgens haar bedoeld als troost en bezinning in moeilijke tijden. Ze zei daarover dat “juist nu iedereen een helpende hand nodig heeft”.

1-foto-4-ycc-1
2-foto-2-ycc-1

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief