YoungCollectorsCircle

Meet the team

Benieuwd naar wie de gezichten achter Young Collectors Circle zijn? Wie bedenkt de programma’s, maakt de masterclasses en zorgt dat alle grote lijnen uitgezet worden? Graag stellen we je voor aan de leden van ons team!

schermafbeelding-2022-02-28-om-17.20.01

Nienke van der Wal

Ik heb samen met Nadine van den Bosch in 2015 Young Collectors Circle opgericht. Young Collectors Circle is geïnitieerd door een non-profit organisatie genaamd Art Projects, waarvan ik de directeur ben. In 2022 ben ik teruggetreden als directeur van Young Collectors Circle, wat betekent dat ik nu alleen nog op strategisch niveau betrokken ben bij Young Collectors Circle. Ik presenteer af en toe panels en de podcast voor Young Collectors Circle, wat ik graag doe en ook doe voor een aantal andere klanten uit de kunstwereld.

Kunst

Ik verzamel vooral opkomende, vrouwelijke kunstenaars die een verhaal te vertellen hebben - het is voor mij heel logisch om kunstenaars van mijn eigen generatie te verzamelen, die zich met dezelfde onderwerpen bezighouden als ik. In het begin was dit geen bewuste keuze, maar na een paar jaar zag ik dit thema in bijna alle werken die ik heb gekocht. Nu is het iets waar ik actief naar op zoek ga: het is geen regel die in steen gebeiteld staat, maar het maakt deel uit van de overweging. Ik heb werken in verschillende media verzameld van kunstenaars als Sarah Naqvi, Hiba Schahbaz, Jennifer Tee, Afra Eisma, Caroline Walker, Kiana Girigorie, Turiya Magadlela, Charlotte Dumas, en vele anderen.

Tips voor 2022

Ik ben erg benieuwd naar Kara Walker in Museum de Pont. Hito Steyerl in het Stedelijk vond ik geweldig. Ik kijk uit naar Silvia Martes in het Van Abbemuseum. Ook op mijn kalender: Louise Bourgeois in de Hayward Gallery en Kehinde Wiley in de National Gallery, beide in Londen, en Barbara Kruger in MoMA New York.

Weetje

Ik ben moeder van een dochter die graag kunst maakt maar heel diep zucht als we een museum gaan bezoeken (maar het toch altijd weer leuk vindt).

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief