YoungCollectorsCircle

Londen

Het is bijna teveel kunst voor één weekend: kunstbeurs Frieze London presenteert in oktober meer dan 160 van ‘s werelds meest toonaangevende galeries voor hedendaagse kunst (inclusief een waanzinnige sculpturentuin in Hyde Park). Op de nabijgelegen Frieze Masters vind je daarnaast meer dan 130 moderne en historische galeries, met kunst uit de oudheid tot oude meesters en 20e-eeuwse kunst. We nemen je ook nog mee naar veilinghuis Sotheby's én we bezoeken een bijzondere privécollectie in de stad. Cocktails en diner zijn inbegrepen!

london-baby

PROGRAMMA (onder voorbehoud)

Vrijdag 15 oktober
14.00 Bezoek Sotheby's
We nemen je mee voor een kijkje in de keuken van Veilinghuis Sotheby's, waar rond Frieze de meeste prestigieuze kunstwerken van grote namen uit de kunstgeschiedenis worden geveild.

16.00 Gallery Tour
Ontdek Mayfair, het oudste kunstdistrict van Londen, en haar vele galeries voor hedendaagse kunst, waaronder grote namen zoals Gagosian Gallery en Victoria Miro.

19.00 Cocktails & Kennismaking
We ontmoeten elkaar voor een cocktail in het bruisende Shoreditch.

Zaterdag 16 Oktober
10.00 Art Walk door Hyde Park
De sculpturentuin van Frieze, midden in Hyde Park, omvat een inspirende selectie van monumentale sculpturen van de creme de la creme van de kunstwereld.

10.30 Intro & Guided Tour Frieze
Op Frieze nemen we je mee naar een aantal galeries met een breed scala aan kunstwerken en leren meer over de werken van galeriehouders. Daarna ontdek je de beurs zelf verder.

14.00 Intro & Guided Tour Frieze Masters
Ook op Frieze Masters selecteren we een aantal galeries die verschillende soortem kunst, in dit geval door de eeuwen heen, presenteren.

16.00 Sunday Art Fair
We sluiten de dag af bij de Sunday Art Fair: een beurs waar je jong en opkomend talent kunt ontdekken en waar vooral solo-presentaties te zien zijn.

20.00 Gezamenlijk diner
Tijdens een diner bij Indiaas restaurant Dishoom praten we na over deze dag vol kunst.

Zondag 17 oktober
11.00 Privé-collectie
Ons laatste dag in Londen start met een bezoek aan één van de vele privé-collecties die Londen rijk is. De geselecteerde collectie wordt tezijnertijd bekend gemaakt aan de deelnemers.

13.00 1-54 Art Fair
1-54 is de meest toonaangevende internationale kunstbeurs gewijd aan hedendaagse kunst uit Afrika en de Afrikaanse diaspora. Een mooi afsluiter!

Kosten

De gehele reis kost €400 voor leden, €550 voor niet-leden. Hier is bij inbegrepen: 1x cocktails, 1x diner en deelname aan het hele programma incl. entree, tours en toegangskaarten. Niet inbegrepen is hotel, vlieg/treinticket, vervoer binnen Londen en van en naar treinstation, reis- en annuleringsverzekering en alle maaltijden die niet genoemd worden in het programma.

Voorwaarden

Let op: Het boeken van deze reis is op eigen risico. Mocht de reis door de dan geldende corona-maatregelen niet door kunnen gaan, dan krijg je 50% van het inschrijfgeld retour. We annuleren de reis als de events in het programma (kunstbeurzen, museums, galeries, collecties) niet doorgaan of gesloten zijn of als er ten tijde van de reis een inreisverbod of quarantaineplicht geldt voor de betreffende bestemming. Indien het tonen van een negatieve test-uitslag verplicht is, dien je hier zelf voor te zorgen. Mocht je ondanks de annulering van de georganiseerde reis op eigen gelegenheid naar bestemming gaan, dan voorzien wij je - indien mogelijk - alsnog van tickets voor de beurzen, musea of collecties.

Reis & verblijf

Het boeken van je reis en hotel en het afsluiten van eventuele verzekeringen dien je zelf te doen. We kunnen je advies geven qua vervoer en accommodatie. In Londen verblijft het team van Young Collectors Circle in het citizenM hotel in Shoreditch. Stuur ons een email om met korting te boeken!

Inschrijven

Aanmeldingen dienen voor 1 juli 2021 binnen te zijn via nadine@youngcollectorscircle.nl.

fr1111

Frieze

frieze-2017

Frieze Sculpture Garden

frieze-london

Frieze

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief