YoungCollectorsCircle

Venetië

Van 1 t/m 3 juli reizen we af naar de wereldberoemde Biënnale van Venetië! We brengen een bezoek aan hoofdtentoonstelling ‘’The Milk of Dreams’’ in de Arsenale en de landenpaviljoens in de Giardini, waarbij elk land de top of the bill van haar kunstenaars toont. Ook staat een bezoek aan de collectie van Francois Pinault in Punta della Dogana op het programma en kijken we binnen bij de Peggy Guggenheim Collection in het Palazzo Venier dei Leoni. We sluiten af met de nieuwste generatie hedendaagse kunstenaars, die geselecteerd zijn voor de Future Generation Art Prize. Cocktails en een diner zijn inbegrepen!

schermafbeelding-2022-03-25-om-10.58.45

PROGRAMMA (ONDER VOORBEHOUD)
Vrijdag 1 juli
Vrijdag is de aankomstdag, die in het teken staat van de befaamde Pinault collectie. Op twee prachtige locaties in Venetië toont verzamelaar Francois Pinault tijdens de Biënnale werk van Bruce Nauman en Marlene Dumas. Vervolgens geven we je een aantal tips voor must-see tentoonstellingen die je op eigen gelegenheid kunt bezoeken en treffen we elkaar ’s avonds weer voor een cocktail.

9:10 Vertrek Amsterdam Schiphol (vlucht KL1651 , optioneel)
10:50 Aankomst Venetië

11:30 Watertaxi vanaf het vliegveld naar Venetië (optioneel)
Voor de liefhebbers charteren we een watertaxi en varen we met onze eigen privéboot Venetië binnen. Dé manier om de stad alvast vanaf het water te bewonderen.

14:00 Pinault Collectie: Punta della Dogana’ // Bruce Nauman
In een voormalig postkantoor gerenoveerd door de Japanse architect Tadao Ando is een solotentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar Bruce Nauman te zien, met werken uit de eigen collectie van Pinault en enkele bruiklenen.

16:00 Pinault Collectie: Palazzo Grassi // Marlene Dumas
Op loopafstand van Punta della Dogana bevindt zich het imposante Palazzo Grassi, waar het werk van Marlene Dumas centraal staat. Ook deze tentoonstelling is grotendeels opgebouwd uit werken uit de collectie van Pinault.

19:00 Cocktails
We sluiten de eerste dag gezamenlijk af met een cocktail.

Zaterdag 2 juli
Zaterdag staat in het teken van de Biënnale! Onder leiding van een goed ingevoerde gids bezoeken we de hoofdtentoonstelling ‘’The Milk of Dreams’’ in de Arsenale en bekijken we vervolgens gezamenlijk enkele hoogtepunten op de Giardini, waar deelnemende landen een presentatie maakten. We sluiten ons gezamenlijke programma af met een bezoek aan het Nederlandse paviljoen, waar het werk kunstenaar melanie bonajo te zien is. Vervolgens is er ruim tijd om op eigen gelegenheid andere paviljoens en tentoonstellingen te bekijken.

10:00 Bezoek & guided tour Biennale - Arsenale
We starten met een bezoek aan de tentoonstelling ‘’The Milk of Dreams’’, samengesteld door de Italiaanse curator Cecilia Alemani. Ruim 200 opkomende kunstenaars uit 58 verschillende landen nemen deel.

12:45 Bezoek & tour Paviljoens - Giardini
Aansluitend bezoeken we de Giardini, waar een groot aantal landen een vast paviljoen heeft. Gezamenlijk bekijken we enkele hoogtepunten van dit jaar en gaan we dieper in op de achterliggende thema’s die te zien zijn in deze presentaties.

15:30 Bezoek Nederlandse Paviljoen
Vervolgens wandelen we naar een ander deel van de stad, waar de tentoonstelling ‘When the body says Yes’ van melanie bonajo te zien is. Het Rietveld paviljoen, waar normaliter de Nederlandse vertegenwoordiging gepresenteerd wordt, wordt voor een keer overgedragen aan Estland. Deze overdracht was aanleiding tot wederzijdse bezoeken van kunstprofessionals en journalisten uit Nederland en Estland.

20:30 Diner
’S Avonds treffen we elkaar voor een gezamenlijk Italiaanse diner.

Zondag 3 juli
10:00 Peggy Guggenheim Collectie
In lijn met de hoofdtentoonstelling in de Arsenale presenteert de Peggy Guggenheim Collectie een tentoonstelling die focust rondom Surrealisme en magie. Naast deze presentatie is ook de vast collectie te bezoeken.

12:00 Future Generation Art Prize
Oekrainsche zakenman, filantroop en verzamelaar Victor Pinchuk riep in 2009 de Future Generation Art Prize in het leven. Deze internationale kunstprijs voor opkomend talent wordt tweejaarlijks uitgereikt. De genomineerden worden tijdens de Biënnale getoond in een grote groepstentoonstelling.

14:20 Watertaxi naar vliegveld (optioneel)
16:55 Vertrek Venetie (KL1656 optioneel)
18:55 Aankomst Amsterdam

KOSTEN
De gehele reis kost €450 voor leden, €600 voor niet-leden. Hier is bij inbegrepen: 1x cocktails, 1x diner en deelname aan het hele programma incl. entree, tours en toegangskaarten. Niet inbegrepen is hotel, vliegticket, vervoer binnen Venetië en van en naar het vliegveld, reis- en annuleringsverzekering en alle maaltijden die niet genoemd worden in het programma.

VOORWAARDEN
Let op: het boeken van deze reis is op eigen risico. Mocht de reis door de dan geldende corona-maatregelen niet door kunnen gaan, dan krijg je 50% van jouw inschrijfgeld retour. We annuleren de reis als de events in het programma (tentoonstellingen, musea, galeries, collecties) niet doorgaan of gesloten zijn of als er ten tijde van de reis een inreisverbod of quarantaineplicht geldt voor de betreffende bestemming of in Nederland. Indien het tonen van een negatieve test-uitslag of vaccinatiebewijs verplicht is, dien je hier zelf voor te zorgen. Mocht je ondanks de annulering van de georganiseerde reis op eigen gelegenheid naar bestemming gaan, dan voorzien wij je - indien mogelijk - alsnog van tickets voor de beurzen, musea of collecties.

REIS & VERBLIJF
Het boeken van je reis en hotel en het afsluiten van eventuele verzekeringen dien je zelf te doen. We kunnen je advies geven qua vervoer en accommodatie. Boeken van reis en accomodatie is op eigen risico en gelegenheid.

INSCHRIJVEN
Aanmeldingen dienen voor 1 mei 2022 binnen te zijn via travel@youngcollectorscircle.nl, uiterlijk op deze datum hoor je van ons of de reis doorgaat. Defintieve deelname geschiedt op volgorde van betaling. Als je je inschrijft voor de reis ontvang je van ons een betaalverzoek. Zodra dit voldaan is, krijg je van ons de bevestiging van je deelname en sturen we je regelmatig updates over de reis en het programma.

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief