YoungCollectorsCircle

Parijs

De echte kunstliefhebber kan deze unieke gelegenheid niet missen: inpakkunstenaar Christo's tijdelijke kunstwerk ‘L’Arc de Triomphe Wrapped’ in Parijs. Naast een bezoek aan dit grootse kunstwerk nemen we je mee naar de recent geopende collectie van topverzamelaar François Pinault in het 18e eeuws Franse monument Bourse de Commerce en leiden we je rond langs de bruisende galerie-scene in Parijs. Cocktails en een diner zijn inbegrepen!

paris

PROGRAMMA (onder voorbehoud)

Vrijdag 1 oktober
15:00 Gallery Tour
We starten ons weekend met een galerietour langs opkomende galeries, waar we nieuwe kunstenaars uit de Parijse kunstscene bij je introduceren.

17:30 Christo
We bezoeken het kunstwerk 'L'Arc de Triomphe' van Christo.

19:00 Cocktails & Art Talk
Na een korte talk over Christo, met uitzicht op de Arc de Triomphe, drinken we een cocktail bij de CloudM bar.

Zaterdag 2 oktober
11:00 Gallery Tour
Deze ochtend nemen we je mee naar de zogenaamde 'blue chip' galeries in Parijs, die de allergrootste kunstenaars anno nu vertegenwoordigen.

14:00 Pinault Collectie
François Pinault is een van de belangrijkste verzamelaars ter wereld. De Pinault Collectie omvat meer dan tienduizend werken vanaf 1960 tot nu, waaronder werk van Roni Horn, Takashi Murakami enJeff Koons. Dit jaar opende Pinault zijn derde collectieruimte: na twee palazzo's in Venetië is de collectie te zien in de Parijse 'Bourse de Commerce', gerestaureerd en getransformeerd door architect Tado Ando.

16:00 Privécollectie
In de middag bezoeken we een privé-collectie van bijzondere Parijse verzamelaars. De geselecteerde collectie wordt bekend gemaakt aan de deelnemers van de reis.

19:00 Diner
We sluiten de dag gezamenlijk af met een diner en een goed glas wijn.

Zondag 3 oktober
10:00 City walk
Ontdek meer kunst én architectuur in Parijs tijdens deze stadswandeling onder leiding van een ervaren gids.

12:30 Studio Visit
Last but not least bezoeken we de studio van een Parijse kunstenaar, waarbij je een uniek inkijkje krijgt in het denk- en maakproces.

Kosten

De gehele reis kost €400 voor leden, €550 voor niet-leden. Hier is bij inbegrepen: 1x cocktails, 1x diner en deelname aan het hele programma incl. entree, tours en toegangskaarten. Niet inbegrepen is hotel, vlieg/treinticket, vervoer binnen Parijs en van en naar treinstation, reis- en annuleringsverzekering en alle maaltijden die niet genoemd worden in het programma.

Voorwaarden

Let op: Het boeken van deze reis is op eigen risico. Mocht de reis door de dan geldende corona-maatregelen niet door kunnen gaan, dan krijg je 50% van het inschrijfgeld retour. We annuleren de reis als de events in het programma (kunstbeurzen, museums, galeries, collecties) niet doorgaan of gesloten zijn of als er ten tijde van de reis een inreisverbod of quarantaineplicht geldt voor de betreffende bestemming. Indien het tonen van een negatieve test-uitslag verplicht is, dien je hier zelf voor te zorgen. Mocht je ondanks de annulering van de georganiseerde reis op eigen gelegenheid naar bestemming gaan, dan voorzien wij je - indien mogelijk - alsnog van tickets voor de beurzen, musea of collecties.

Reis & verblijf

Het boeken van je reis en hotel en het afsluiten van eventuele verzekeringen dien je zelf te doen. We kunnen je advies geven qua vervoer en accommodatie. Het Young Collectors Circle team verblijft in het citizenM hotel aan de Champs Élysées. Stuur ons een email voor een kortingscode!

Inschrijven

Aanmelden kan tot 1 juli 2021 via nadine@youngcollectorscircle.nl.

chantier-bdc-1-1024x683

Pinault Collection in de Bourse de Commerce

design-arc-de-triomphe-wrapped-christo-place-de-letoile-paris-arcwrap0419

Christo's ontwerp voor 'L'Arc de Triomphe Wrapped'

urs-fischer-parijs-gagosian

Gagosian Galerie in Parijs

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief