YoungCollectorsCircle

New York

Ontdek de New Yorkse kunstscene met Young Collectors Circle! Je leert je in vijf dagen dé leukste kunstplekken van de stad kennen. Je ontdekt opkomende galeries in Tribeca, kijkt je ogen uit bij de Blue Chip Galleries in Chelsea en bezoekt de beste Museum tentoonstellingen. Ook nemen we je mee naar bijzondere privécollecties van New Yorkse verzamelaars en kijken we binnen in verschillende kunstenaarsstudio’s. Tijdens ons bezoek krijg je een exclusief kijkje achter de schermen van een van de grote veilinghuizen en bekijk je de stad met andere ogen tijdens een public art tour. Alle tours, een welkomst-cocktail, een diner en een brunch zijn inbegrepen!

ny

Programma (onder voorbehoud)

WOENSDAG 4 OKTOBER
Op de aankomstdag hebben we aantal goede tips voor je op een rijtje gezet die op je eigen tempo kunt bezoeken, waaronder top-tentoonstellingen in musea, must-sees voor als je de eerste keer in New York bent en handige tips voor hoe je het best kunt navigeren in de stad. Liever even bijkomen na de lange vlucht in je hotelkamer? Dat kan uiteraard ook. We treffen elkaar deze avond om 18.00u voor cocktails in een mooie New Yorkse bar, waar je alvast de sfeer van de stad proeft en kennis maakt met je reisgenoten!

DONDERDAG 5 OKTOBER
Ontdek het de bruisende galeriescene in TriBeCa tijdens een gallery tour, waarin we hippe, opkomende galeries (zoals Artist Space en Theta) bezoeken. Na een lunchbreak nemen we je mee naar indrukwekkende kunstwerken op verstopte plekken, zoals een lobby van een skyscraper die als totaalinstallatie is ontworpen door James Turrell en de beroemde Earth Room van Walter de Maria, verborgen boven een flagship-store van Ralph Lauren. Na deze kunst-tour bezoeken we het toonaangevende New Museum en zijn we te gast bij een New Yorkse verzamelaar die zijn privécollectie speciaal voor ons openstelt. We sluiten de dag af met een gezamenlijk diner in een gezellig restaurant.

VRIJDAG 6 OKTOBER
We nemen de subway (of Uber) richting de fameuze Upper East Side waar we te gast zijn bij een groot veilinghuis, waar we een uniek kijkje achter de schermen van het veilingwezen krijgen. We vervolgen onze reis via een aantal bijzondere kunstwerken in de (semi)openbare ruimte - van o.a. Alicja Kwade - naar hét beroemde gallery district Chelsea. Hier presenteren top-galeries als PACE, David Zwirner en Jack Shainman kunstenaars die tot de wereldtop behoren. De middag wordt afgesloten met een Art & Architecture Tour op The High Line, waarna je zelf de gelegenheid hebt om bijvoorbeeld het Whitney Museum te bezoeken.

ZATERDAG 7 OKTOBER
Zaterdag brengen we de gehele dag door in Brooklyn, het hippe, rauwe stadsdeel van New York. Niet voor niks wordt deze wijk omarmd door kunstenaars en andere creatieven. We starten de dag met een studio-tour waarbij we de studio’s van diverse New Yorkse kunstenaars bezoeken, hét moment om nieuw talent te spotten; nog voordat de grote, internationale galeries hen hebben ontdekt. Ook bezoeken we een aantal kunstinstellingen die net buiten de gebaande paden liggen en besteden we aandacht aan de architectuur, street art en geschiedenis van de wijk.

ZONDAG 8 OKOTBER
We sluiten de reis gezamenlijk af met een casual brunch waarin je je ervaringen kunt uitwisselen met je reisgenoten. Uiteraard geven we je tips mee om die middag zelf de rest van de kunstscene van de stad te ontdekken!

Voorwaarden

Deadline aanmeldingen: 1 mei 2023. Let op: de reis gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen, je ontvangt van ons op 2 mei bericht of de reis doorgaat en een betaalverzoek om je deelname defitinief te maken. Het is mogelijk om in twee termijnen te betalen. Meld je aan via travel@youngcollectorscircle.nl.

Kosten programma: €750 (incl. 1x cocktails, 1x ontbijt/brunch, 1x diner, alle tours en toegang tot musea die onderdeel zijn van het programma, excl. vlucht en hotel en alle maaltijden die niet genoemd zijn in het programma)

Let op: Het boeken van deze reis is op eigen risico. Mocht de reis door de dan geldende corona-maatregelen niet door kunnen gaan, dan krijg je 50% van het inschrijfgeld retour. We annuleren de reis als de events in het programma (musea, galeries, collecties, studios, veilinghuizen) niet doorgaan of gesloten zijn of als er ten tijde van de reis een inreisverbod of quarantaineplicht geldt voor de betreffende bestemming. Indien het tonen van een negatieve test-uitslag of vaccinatiebewijs verplicht is, dien je hier zelf voor te zorgen. Op dit moment dient iedereen die de Verenigde Staten in reist in het bezit te zijn van een geldig vaccinatiebewijs én een negatieve testuitslag. Houdt de website van de Rijksoverheid in de gaten voor de actuele stand van zaken.

Let op 2: Het boeken van reis en verblijf is op eigen gelegenheid, we raden de vluchten in onderstaand (voorlopig) programma, als je deze boekt ben je er van verzekerd dat je alle onderdelen van het programma kunt bijwonen. Uiteraard kun je ook eerder vertrekken of je verblijf verlengen. Ons team verblijft in het CitizenM Bowery Hotel, je kunt met extra korting boeken via deze link (alleen geldig voor deze reis en voor leden van Young Collectors Circle).

Let op 3: Je bent zelf verantwoordelijk voor vervoer van en naar het vliegveld en tussen de verschillende programma-onderdelen. Alle maaltijden die niet genoemd worden in het programma (of waarbij vemeld staat ‘’op eigen gelegenheid’’) zijn niet inbegrepen in de prijs.

schermafbeelding-2021-11-29-om-09.26.19

Studio Visit bij kunstenaar Hiba Schahbaz

schermafbeelding-2021-11-29-om-09.27.48

Collectiebezoek bij een New Yorkse verzamelaar

schermafbeelding-2021-11-29-om-09.28.55

Art & Architecture Tour - The Highline

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief