YoungCollectorsCircle

Miami Art Week

In december reist de internationale kunstwereld af naar het zonnige Florida voor Miami Art Week. Ontdek samen met andere kunstliefhebbers tijdens deze reis de nieuwste tendensen op het gebied van hedendaagse kunst. Naast het gerenommeerde Art Basel Miami bezoeken we ook satelite-fairs als NADA en Untitled, enkele indrukwekkende collecties en leer je meer over de architectuur van Miami Beach met een rondleiding door dit deel van Miami. Tijdens Miami Art Week ontdek je een bruisende kunstscene waarin Latinx kunst een grote rol speelt. Bekijk hieronder het programma voor deze reis!

miami-beach-lifeguard-station-summer-vacation-copy-space_474717-60349

Programma (onder voorbehoud)

VRIJDAG 2 DECEMBER

10:25 Vertrek vanaf Schiphol KL0627 (optioneel)
14:50 Aankomst Miami Airport

17:00 Bezoek en guided tour Art Basel Miami
We starten met een bezoek aan dé beurs van Miami Art Week: Art Basel Miami en nemen je mee langs enkele highlights van de fair. Je ontmoet galeriehouders en kunstenaars en ontdekt de laatste trends op de kunstmarkt.

20:00 Cocktails & Kennismaking
Na Art Basel Miami treffen we elkaar voor een cocktail in een van Miami’s hippe bars. Leer je mede-reizigers beter kennen en wissel ervaringen op de beurs uit.

ZATERDAG 3 DECEMBER
10:30 Art Deco Walking Tour
Tijdens deze wandeling leer je alles over de bijzondere architectuur van Miami Beach. Onder leiding van een architectuur expert bekijken we de prachtige Art Deco gebouwen, waaronder het befaamde huis waar Gianni Versace woonde.

13:00 Bezoek & Guided Tour Untitled Art Fair
Op het strand van Miami vindt Untitled Art Fair plaats, waar je opkomend talent en nieuwe galeries ontdekt. Deze internationale beurs met een verfrissende programmering is een fijne tegenhanger van het grote Art Basel Miami.

14:00 Scope Art Fair (optioneel)
Voor de liefhebbers bieden we tickets aan voor Scope At Fair, dat zich vlakbij Untitled bevindt. Op Scope vindt je wat minder bekende kunstenaars en kleinere galeries.

15:00 The Bass Museum
In de middag bezoeken we het museum voor hedendaagse kunst: The Bass. Het museum staat bekend om de indrukwekkende, interdisciplinaire tentoonstellingen. Tijdens Miami Art Week pakken ze traditiegetrouw groots uit met een nieuwe tentoonstelling.

16:00 Satellite Art Show (optioneel)
Op het strand Mid-Beach vindt dit jaar Satellite Art Show plaats, een kleinere, quirky beurs met veelal nog onbekende kunstenaars.

19:00 Diner
We sluiten de dag af met een gezamenlijk diner.

ZONDAG 4 DECEMBER
10:00 Margulies Collection
Zondag beginnen met een bezoek aan de Margulies Collection in het hippe Wynwood Arts District van Miami. In een enorme loods is de collectie van verzamelaar Martin Z. Margulies in wisselende opstellingen te zien.

11:00 Rubell Family Collection
54 Jaar geleden starten Don en Mera Rubell hun collectie, die in de loop van de tijd is uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke collecties. Enkele jaren geleden openden ze hun eigen museum, waar hun collectie voor het publiek te zien is.

12:00 Studio Bezoek
We sluiten de ochtend af met een bezoek aan de studio van een in Miami gevestigde kunstenaar.

14:30 Bezoek & Tour NADA Art Fair
De New Art Dealers Alliance is een non-profit platform dat door galeriehouder is opgericht en tijdens Art Basel Miami een paralel-beurs organiseert. Het is dé plek om nieuwe galeries te ontdekken, die op de reguliere beurzen niet de te zien zijn.

16:30 Bezoek Perez Art Museum
Hét museum van Miami met een focus op Latijns Amerikaanse en Latinx kunst. We bekijken de vaste collectie opstelling en de presentatie die speciaal voor Miami Art Week is gemaakt.

MAANDAG 5 DECEMBER
Vrije dag - we geven je tips voor een relaxte dag aan ht strand, een bezoek aan musea en culturele instellingen of een middag doorbrengen in de hipste buurten van Miami.

DINSDAG 6 DECEMBER
16:50 Vertrek vanaf Miami Airport KL0628 (optioneel)
07:30 aankomst op Schiphol (woensdag 7 december)

KOSTEN

De gehele reis kost €750 voor leden, €900 voor niet-leden. Hier is bij inbegrepen: 1x cocktails, 1x diner en deelname aan het hele programma incl. entree, tours en toegangskaarten. Niet inbegrepen is hotel, vliegticket, vervoer binnen Miami en van en naar vliegveld, reis- en annuleringsverzekering en alle maaltijden die niet genoemd worden in het programma. Let op: om de Verenigde Staten te bezoeken dien je een ESTA aan te vragen.

VOORWAARDEN

Let op: het boeken van deze reis is op eigen risico. Mocht de reis door de dan geldende corona-maatregelen niet door kunnen gaan, dan krijg je 50% van jouw inschrijfgeld retour. We annuleren de reis als de events in het programma (kunstbeurzen, museums, galeries, collecties) niet doorgaan of gesloten zijn of als er ten tijde van de reis een inreisverbod of quarantaineplicht geldt voor de betreffende bestemming. Indien het tonen van een negatieve test-uitslag of vaccinatiebewijs verplicht is, dien je hier zelf voor te zorgen. Mocht je ondanks de annulering van de georganiseerde reis op eigen gelegenheid naar bestemming gaan, dan voorzien wij je - indien mogelijk - alsnog van tickets voor de beurzen, musea of collecties. Reis en verblijf dien je zelf te boeken, in het programma hierboven vind je suggesties voor de vliegreis. Met deze optie ben je verzekerd van deelname aan het gehele programma.

MELD JE AAN!

Aanmeldingen dienen voor 1 november 2022 binnen te zijn via members@youngcollectorscircle.nl. Defintieve deelname geschiedt op volgorde van betaling. Als je je inschrijft voor de reis ontvang je van ons een betaalverzoek. Zodra dit voldaan is, krijg je van ons de bevestiging van je deelname en sturen we je regelmatig updates over de reis en het programma.

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief