YoungCollectorsCircle

Brussels Gallery Weekend

Brussel is booming als het gaat om hedendaagse kunst. De Europese hoofdstad kent een verrassende mix van high-brow galeries en musea, tot meer vernieuwende en up and coming kunst-initiatieven. Tijdens het Brussels Gallery Weekend dompelen we ons onder in de levendige Brusselse kunstscene van internationale allure. We ontmoeten kunstenaars in hun atelier, ontdekken jong talent en nemen een kijkje bij de privé-collectie van andere verzamelaars. Wees voorbereid op een lang weekend vol inspiratie en artistieke ontdekkingen!

1-brussel

Programma (onder voorbehoud)

Vrijdag 9 september

11.28u - 14.12u Heenreis
Amsterdam CS - Brussels Midi met IC Brussels (optioneel)
15.30u Studio Visit Sean Crossley
We starten met een atelierbezoek aan Sean Crossley (1987, Australië). Crossley gebruikt schilderkunst als medium om de grenzen en samenhang tussen abstractie en realisme te verkennen. We krijgen een inkijkje in zijn maakproces en kunnen hem alles vragen over zijn werk.
16.30u Gallery Tour
We verkennen de lokale kunstscene met een galerietour waar we het werk van jong talent en meer gevestigde kunstenaars in verschillende disciplines ontdekken.
19.30u VIP Collectors Dinner
Tijdens een exclusief diner - alleen op uitnodiging voor verzamelaars - in de Brussels Gallery Weekend Hub leren we elkaar beter kennen. We ontmoeten er andere verzamelaars, galeriehouders en professionals uit het veld tijdens een avondvullend diner.

Zaterdag 10 september

10.30u Ontbijt
We beginnen met een heerlijk, gezamenlijk ontbijt in de BGW Hub, verzorgd door Boulengier.
11.00u Gallery Tour
We verkennen een selectie aan gerennomeerde galeries in downtown Brussel.
13.00u Lunch
Tijdens de lunch (op eigen gelegenheid) praten we bij over wat we hebben gezien.
14.00u Bezoek privé-collectie Arthur Donck
Arthur Donck is jong, architect en gepassioneerd verzamelaar van kunst en design. We horen van hem hoe zijn liefde voor kunst en design is ontstaan. En horen hoe en wat hij verzamelt.
15.30u Gallery Tour
De levendige wijk le Sablon kent een mix van antiek en hedendaagse kunst. Wij brengen een bezoek aan een aantal gerennomeerde galeries.
17.00u Vrije avond
Le Sablon bruist en is gevuld met talloze stijlvolle bars en bistro's. In de weekenden is dit the place to be voor kunst- en antiekliefhebbers. Vul de avond in met een wandeling langs de vele antiekwinkels in prachtige herenhuizen en geniet van een apero en diner (op eigen gelegenheid).

Zondag 11 september

9.30u Ontbijt (op eigen gelegenheid)
10.30u Bezoek privé-collectie
We brengen een bezoek aan een indrukwekkende prive-verzameling.
11.30u Gallery Tour
In uptown Brussel verkennen we de lokale galeries.
13.00u Lunch
We genieten na tijdens de lunch (op eigen gelegenheid).
15.00u VIP Collector’s Tea Time
We worden in de BGW Hub ontvangen voor een heerlijke Tea Time.
16.00u Private visit Wiels
Een bezoek aan Wiels – het centrum voor hedendaagse kunst – mag natuurlijk niet ontbreken. In deze voormalige brouwerij programmeert Wiels toonaangevende tentoonstellingen van zowel jong talent als meer gevestigde kunstenaars.
18.00u Exclusive Generation Brussels Prize Ceremony
Onder het genot van een drankje wonen we de Generation Brussels Prize Ceremony bij en ontdekken we wie de opkomende kunstenaars in Brussel zijn. Deze jaarlijks terugkerende show - samengesteld door een internationale curator - biedt podium aan veelbelovende kunstenaars die nog niet door een galerie vertegenwoordigd worden.
19.30u - 22.30 Terugreis
Brussels Midi - Amsterdam CS met IC Brussels (optioneel)

Kosten

De kosten zijn €375,- (inclusief de maaltijden, drankjes en tours en entree die genoemd worden in bovenstaand programma). Niet inbegrepen zijn hotel, reiskosten, vervoer binnen de stad, verzekeringen en alle maaltijden die niet genoemd worden in het programma.

Voorwaarden

Let op: het boeken van deze reis is op eigen risico. Mocht de reis door de dan geldende corona-maatregelen niet door kunnen gaan, dan krijg je 50% van jouw inschrijfgeld retour. We annuleren de reis als de events in het programma (kunstbeurzen, museums, galeries, collecties) niet doorgaan of gesloten zijn of als er ten tijde van de reis een inreisverbod of quarantaineplicht geldt voor de betreffende bestemming. Indien het tonen van een negatieve test-uitslag of vaccinatiebewijs verplicht is, dien je hier zelf voor te zorgen. Mocht je ondanks de annulering van de georganiseerde reis op eigen gelegenheid naar bestemming gaan, dan voorzien wij je - indien mogelijk - alsnog van tickets voor de beurzen, musea of collecties.

Reis en verblijf

Het boeken van je reis en hotel en het afsluiten van eventuele verzekeringen dien je zelf te doen. We kunnen je advies geven qua vervoer en accommodatie. Met NS Internationaal en Thalys reis je gemakkelijk en snel naar Brussel.

We kunnen de volgende hotels met korting aanbieden:
Hotel Amigo 20% korting met promo code BXLGALWE22
Radisson Collecton Grand Place Brussels 25% korting met promo code BGW22
Jam Hotel 20% korting met promo code BGW22
NHow Brussels Bloom 15 to 22% korting met promo code BGW22

Meld je aan!

Aanmeldingen dienen voor 1 september 2022 binnen te zijn via ellen@youngcollectorscircle.nl. Defintieve deelname geschiedt op volgorde van betaling. Als je je inschrijft voor de reis ontvang je van ons een betaalverzoek. Zodra dit voldaan is, krijg je van ons de bevestiging van je deelname en sturen we je regelmatig updates over de reis en het programma.

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief