YoungCollectorsCircle

Members View Marek Sustak

Marek Sustak is lid van Young Collectors Circle en verzamelt hedendaagse, opkomende kunstenaars. Via zijn werk als directeur van een online galerie wordt hij regelmatig verrast door nieuw talent, een nieuwe aankoop is dan al snel gedaan.

marek-sustak

Dit werk genaamd 'The Dark Valley - The Gorge' door Alyina Zaidi, is het eerste kunstwerk dat ik ooit heb gekocht. Toen ik het zag wist ik meteen dat dit mijn eerste aankoop zou zijn. Het levendige kleurgebruik en het gevoel van beweging sprak me heel erg aan.

Ik ontdekte dit werk toen ik mijn eigen galerie begon. Nadat we een paar andere kunstenaars hadden vertegenwoordigd, hebben we Alyina aangenomen. Ik wist meteen dat ik een werk van haar wilde kopen en heb het zelfs nog voor de tentoonstelling gereserveerd. Dit bleek een groot geluk te zijn, want al haar werken verkochten uit en haar carière bleef groeien. Het voelde echt geweldig! Toen ik haar ontmoette om het kunstwerk op te halen, hebben we meer dan twee uur gesproken. Ze is een ongelooflijk persoon. Het kopen van kunst voelde eigenlijk als een zeer persoonlijke ervaring. Zeker omdat ze me het verhaal achter het kunstwerk vertelde: het werk verwijst naar de Himalaya waar ze met haar grootvader heeft gewandeld. Het is een voorstelling van een kloof in het gebergte die hij vanwege zijn leeftijd niet kon beklimmen. Omdat de kloof steeds maar terugkwam in haar dromen, besloot ze deze te schilderen.

In mijn kleine appartement in het centrum van Utrecht was dit de enige ruimte waar ik het kon ophangen. Het past heel goed omdat het in het midden van het appartement staat en de ruimte opvult, zowel qua kleur als qua grootte.

1.detail-met-kastje
2.werk-van-voren
3.foto-met-tafel

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief