YoungCollectorsCircle

Wil jij je verdiepen in de kunstwereld?

Kunst ingewikkeld of alleen voor de happy few? Welnee! Het lidmaatschap van Young Collectors Circle brengt je achter de schermen van de kunstwereld en opent deuren die meestal gesloten blijven. Het hele jaar door presenteren wij online en offline events exclusief voor onze community van kunstliefhebbers. Word nu lid en profiteer voor maar €10 per maand van al onze events!

Word lid Meer info

Meet the Circle: Janneke Luns

Janneke werd in 2018 lid van Young Collectors Circle Circle: "De Young Collectors Circle community is net zo veelzijdig als kunst zelf is: voor elk wat wils. We delen allemaal dezelfde interesse en liefde voor kunst, maar iedereen kent een andere achtergrond en kan op zijn eigen manier bijdragen aan een bloeiende kunstwereld."

Meer weten?

Young Collectors Circle Podcast

Welke kunst bevindt zich achter de voordeuren van Amsterdam? Van grachtenpand tot drie hoog achter: in onze podcast ontmoeten we Amsterdamse kunstverzamelaars. Wat zijn hun beweegredenen om kunst te kopen en welk werk nemen zij bij brand als allereerste mee? Aan de hand van grappige en soms ontroerende anekdotes openen zij hun privécollecties voor jou. De eerste gasten zijn bekend: actrice en schrijver Maike Meijer, book publisher Gunifort Uwambaga, student Bob Scholte, diplomaat Arthur Kibbelaar, Sonsbeek Biënnale directeur Steven van Teeseling en Oedipus CEO Tristan Spits. More coming soon!

Nieuws

Wat doet een galerie?

Er zijn wereldwijd bijna 300.000 galeries, en die galeries zijn onderling allemaal heel verschillend. Maar wat doen ze nou precies?

Lees meer
Go Local - Amsterdam

Doe mee aan de eerste editie van ons maandelijkse vrijdagmiddag-talk in samenwerking met The Art Gorgeous!

Lees meer
Masterclass Kunst in de openbare ruimte

Mis jij je dagelijkse portie kunst ook zo? Ontdek tijdens deze masterclass hoe je ook buiten de muren van het museum kunst kunt ervaren.

Lees meer
22 apr

Studio Visit: Zoro Feigl

Do 19:00 · Online · Studio Visit ·

Wil jij een kijkje achter de schermen nemen in het atelier van kunstenaar Zoro Feigl? Kom tijdens dit online studio bezoek meer te weten over het maakproces van deze innovatieve kunstenaar.

De installaties van Zoro Feigl lijken te leven. Zijn materialen dansen en draaien. Bij elkaar geplaatst in een ruimte worden de afzonderlijke werken één: groot en zwaarwichtig op sommige plaatsen, nerveus of gracieus elders.

De vormen van Feigl veranderen voortdurend, soms langzaam, soms snel. De tentoonstellingsruimte wordt een vergrote microscoop: eencellige wezens, primitieve organismen kronkelen, kreunen en stuiptrekken. Zonder begin of einde lijken de objecten in zichzelf opgesloten te zitten. Als toeschouwer raak je verstrikt in hun bewegingen: ze omarmen en verwonderen je, maar jagen je soms ook angst aan.

Afb. Zoro Feigl, Conveyor Series, detail.

23 apr

Go Local - Amsterdam

Vr 17:00 · Online · Go Local ·

Doe mee aan de eerste editie van ons maandelijkse vrijdagmiddag-talk in samenwerking met The Art Gorgeous, waarin inspirerende vrouwen de ins en outs van de kunstscene van hun stad met je delen. First up: Amsterdam!

The Art Gorgeous en Young Collectors Circle nemen je mee achter de schermen van de kunstscene in Amsterdam. Ga met ons mee en ontdek wat de beste kunstruimtes zijn, welke kunstenaars je zeker moet volgen en wat je zeker niet moet missen op de culturele agenda. Krijg insider tips, kunstwereld scoops en blijf op de hoogte van de laatste trends in de Amsterdamse kunstwereld. De eerste gast is Imara Limon, curator Moderne en Hedendaagse Kunst in het Amsterdam Museum. Ze cureerde onder meer de tentoonstellingen Black Amsterdam (2016), Black & Revolutionary: The Story of Hermine & Otto Huiswoud (2017), een initiatief van The Black Archives, Monument van Regenten: Natasja Kensmil (2020-21), en de tweejaarlijkse manifestatie Refresh Amsterdam (2020-21). Onze tweede gast is Marijke Phoa, kunsthistorica en zelfbenoemd cultuurbemiddelaar. Op haar platform Alles is cultuur blogt en vlogt zij over alles wat maar met cultuur te maken heeft.

afb. KIP Republic, Skyscrapers. Te zien in de tentoonstelling Refresh in het Amsterdam Museum.

29 apr

Intro into Art Collecting - English

Do 19:00 · Online · Masterclass · ·

Van Mondriaan tot de Meesterwerken van nu: in deze mini masterclass 'Intro into Art Collecting' nemen we je mee naar het hoe en waarom van kunstkopen, aan de hand van concrete voorbeelden.

En kun je kunstverzamelen als je geen vette bankrekening hebt? Is het erg als je geen kennis hebt van kunstgeschiedenis?
We gaan dieper in op de neurologische reden waarom we van mooie plaatjes houden en lichten toe waarom hedendaagse kunst ons anders naar de wereld laat kijken. Deze mini masterclass bieden we tweewekelijks aan, afwisselend in het Nederlands en in het Engels. Let op: De voertaal van deze masterclass is Engels.

AANMELDEN
Deze mini masterclass is speciaal voor niet-leden en duurt 30 minuten. Na aanmelding via de 'deelnemen' knop ontvang je van ons een bevestigingsmail met de inlogcode en het wachtwoord om deel te nemen.

Afb. Piet Mondriaan

30 apr

Online Gallery Tour

Vr 16:00 · IGTV · Gallery Tour

Duik digitaal de galeries in met onze online Gallery Tour, waar drie galeriehouders een bijzonder kunstwerk uit hun huidige tentoonstelling toelichten.

Tijdens deze online gallery tour ontdek je de highlights van tentoonstellingen in verschillende Nederlandse galeries. We nodigden drie galeriehouders uit die elk een werk uit de huidige tentoonstelling voor jullie uitlichten, waarin de diversiteit van het galerieaanbod wordt weerspiegeld: Van opkomend talent tot gerenommeerde kunstenaars, van fotografie tot installatie en van bescheiden formaat tot monumentaal werk.


DEELNEMEN
Deze online gallery tour is vanaf vrijdagmiddag 30 april te zien op onze IGTV.

10 mei

Moderne Meesterwerken: van James Turrell tot Kara Walker

Ma 19:00 · Online · Masterclass

Aan de hand van 10 iconische kunstwerken krijg je meer inzicht in moderne en hedendaagse kunst. Je leert meer over hoe en waarom meesterwerken,zoals de lichtinstallaties van James Turrell, een ijkpunt in de kunstgeschiedenis zijn geworden.

Leer meer over o.a. de suikersculpturen van Kara Walker, de lichtinstallaties van James Turrell en de mortuarium foto’s van Andres Serrano. Je leert meer over het totstandkomen van deze spraakmakende kunstwerken én over de ophef die ontstond over deze meesterwerken. Dit is het tweede deel in de reeks Moderne Meesterwerken, we zullen de komende maanden meerdere delen van deze masterclass-reeks aanbieden, zowel in het Engels als Nederlands.

DEELNEMEN
Deze masterclass is exclusief voor leden van Young Collectors Circle. Ben je nog geen lid maar wil je wel graag deze masterclass bijwonen? Dan kun je hier een ticket kopen om deel te nemen.

afb. James Turrell, Skyspace in MoMA PS1.

16 mei

Ballroom Project

Zo 11:00 · Antwerpen · Art Fair & Gallery Tour ·

Ontdek tijdens het bruisende Antwerp Art Weekend de derde editie van Ballroom Project, een vernieuwende kunstbeurs waar 20 galeries uit Nederland en België aan deelnemen.

Dit jaar vindt Ballroom Project plaats in ‘BORGERHUB’, het voormalige Gerechtsgebouw van Borgerhout, gelegen in een imposant herenhuis. We starten de dag met een kopje koffie en een guided tour door de tentoonstelling. Verwacht geen losse stands maar een gecureerde tentoonstelling die is afgestemd op de bijzondere ruimte. Na de tour bezoeken we samen enkele Antwerpse galeries, waaronder Zeno X en DMW Gallery. Na afloop van het twee uur durende programma kun je op eigen gelegenheid de rest van het Antwerp Art Weekend ontdekken.

Afb. Joris Vanpoucke bij DMW Gallery.

26 mei

Moderne Meesterwerken: van Nam June Paik tot Sophie Calle

Wo 19:00 · Online · Masterclass ·

Wil je meer weten over de TV-Buddha van Nam June Paik, de videoinstallaties van Hito Steyerl en de manieren waarop Félix Gonzalez-Torres snoepjes als materiaal gebruikt?

In dit deel van de masterclass-serie Moderne Meesterwerken leer je meer over het totstandkomen van deze spraakmakende kunstwerken én over de ophef die ontstond rondom deze kunstwerken. Aan de hand van 10 iconische kunstwerken krijg je meer inzicht in moderne en hedendaagse kunst en je leert tegelijkertijd meer over hoe en waarom deze meesterwerken een ijkpunt in de kunstgeschiedenis zijn geworden. Dit is het derde deel in de reeks Moderne Meesterwerken, we zullen de komende maanden meerdere delen van deze masterclass-reeks aanbieden, zowel in het Engels als Nederlands.

DEELNEMEN
Deze masterclass is exclusief voor leden van Young Collectors Circle. Ben je nog geen lid maar wil je wel graag deze masterclass bijwonen? Dan kun je hier een ticket kopen om deel te nemen.

Afb. Félix Gonzalez-Torres, Untitled (Ross in L.A.), 1991.

23 jun

Studio Visit: Nazif Lopulissa

Wo 19:00 · Rotterdam · Studio Visit ·

Schrijf je in voor een inkijkje in het maakproces van opkomend kunstenaar Nazif Lopulissa, die speciaal voor leden van Young Collectors Circle de deuren van zijn atelier opent.

Het werk van Lopulissa voert terug naar de zorgeloosheid van jong zijn. Naar een tijd waarin het speelveld nog leeg is en alle mogelijkheden open. Dit geldt zowel voor zijn werk zelf als de manier waarop dit tot stand komt. Spelenderwijs probeert hij zijn praktijk steeds opnieuw te definiëren in vorm en materialiteit. Hij onderzoekt verbanden tussen vorm, ontwerp, toepassing en intentie, en hoe deze leiden tot betekenis. Naast gelaagdheid en textuur zijn contrasten hierbij van essentieel belang: restricties bepalen de betekenis van vrijheid, net als de zorgeloosheid van de jeugd alleen voelbaar is wanneer je ouder wordt.

Afb. Nazif Lopulissa, Oncidium Pusilla (detail), 2020, courtesy: Mini Galerie.

28 jun

Crash Course Collecting - NL

Ma 19:00 · Online · Crash Course Collecting ·

Leer alle ins en outs over kunst verzamelen tijdens deze exclusieve drie uur durende stoomcursus. Je komt meer te weten over kunstgeschiedenis, de kunstmarkt, materialen en technieken en het presenteren van kunst in huis.

Wat gaat er behandeld worden?

+Je gaat in razend tempo door de kunstgeschiedenis heen: van de grotschilderingen in Lascaux via Rubens, Monet en Van Gogh naar de moderne kunst met haar pop-art, abstract-expressionisme en het urinoir van Marcel Duchamp - helemaal tot aan het nu, de hedendaagse kunst; 

+Je leert over verschillende materialen en technieken (zoals het verschil tussen olieverf en acryl, wat een gouache nu eigenlijk is, hoe fotografie een kunstvorm werd en over typische kunstvormen van deze tijd, zoals internet- en videokunst); 

+Je komt alles te weten over de primaire en secundaire markt, welke actoren er op de markt zijn en prijzen bepaald worden; 

+Je krijgt handige tips en tricks voor het presenteren van kunst je eigen huis. 

AANMELDEN

De Crash Course Collecting is onderdeel van het Young Collectors Circle lidmaatschap en vindt plaats via Zoom. Het event is exclusief voor leden die nog niet eerder aan de stoomcursus hebben meegedaan. Meld je nu aan via de deelnemen-button! Je krijgt dan van ons een mail met de inloggegevens.

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief