YoungCollectorsCircle

Meet the Circle: Efrayim Sener

Efrayim werd in 2018 lid van Young Collectors Circle Circle. De kunstwereld werd voor hem veel toegankelijker door haar lidmaatschap: "Kunst kopen lijkt vaak voorbehouden aan vermogende mensen. Bij Young Collectors Circle wordt niet zozeer op kunst van een bepaald prijsniveau gefocust, maar juist op het overbrengen van de boodschap dat echt iedereen kunst kan verzamelen omdat er voor elk budget iets te vinden is!"

Meer weten?

Wil jij je verdiepen in de kunstwereld?

Kunst ingewikkeld of alleen voor de happy few? Welnee! Het lidmaatschap van Young Collectors Circle brengt je achter de schermen van de kunstwereld en opent deuren die meestal gesloten blijven. Het hele jaar door presenteren wij online en offline events exclusief voor onze community van kunstliefhebbers. Word nu lid en profiteer voor maar €10 per maand van al onze events!

Word lid Meer info

Young Collectors Circle Podcast

Welke kunst bevindt zich achter de voordeuren van Amsterdam? Van grachtenpand tot drie hoog achter: in onze podcast ontmoeten we Amsterdamse kunstverzamelaars. Wat zijn hun beweegredenen om kunst te kopen en welk werk nemen zij bij brand als allereerste mee? Aan de hand van grappige en soms ontroerende anekdotes openen zij hun privécollecties voor jou. De eerste gast is actrice en schrijver Maike Meijer, bekend van onder meer het satirische tv-programma Toren C.

Help jij mee de podcast te realiseren? Bezoek onze crowdfundpagina op Voordekunst om bij te dragen - er staan uiteraard te gekke tegenprestaties tegenover!

Check it out

Nieuws

Vier redenen voor hedendaagse kunst

Het is bij uitstek voor beginnende verzamelaars interessant om zich te richten op het verzamelen van kunst die door hun tijdgenoten is gemaakt. We delen vier redenen waarom!

Lees meer
Masterclass Fotografie

Van de allereerste foto via straatfotografie tot de positie van fotografie als hedendaagse kunstvorm: in 45 minuten leer je meer over dit medium.

Lees meer
Verzamelen binnen jouw budget

Het is een veelvoorkomend misverstand dat kunstkopen alleen is voorbehouden aan de rijken der aarde.

Lees meer
3 mrt

Intro Into Art Collecting

Wo 19:00 · Online · Introductie ·

In deze mini masterclass 'Intro into Art Collecting' nemen we je mee naar het hoe en waarom van kunstkopen, aan de hand van concrete voorbeelden: van Mondriaan tot de Meesterwerken van nu.

Kun je kunstverzamelen als je geen vette bankrekening hebt? Is het erg als je geen kennis hebt van kunstgeschiedenis? In deze masterclass gaan we dieper in op de neurologische reden waarom we van mooie plaatjes houden en lichten toe waarom hedendaagse kunst ons anders naar de wereld laat kijken. Deze mini masterclass bieden we regelmatig aan, afwisselend in het Nederlands en in het Engels.

AANMELDEN
Deze mini masterclass is speciaal voor niet-leden en duurt 45 minuten. Na aanmelding via de 'deelnemen' knop ontvang je van ons een bevestigingsmail met de inlogcode en het wachtwoord om deel te nemen.

afb. Kehinde Wiley

4 mrt

Collectiebezoek: Servais Family Collection

Do 19:00 · Online · Collection Visit ·

Op donderdagavond 4 maart krijgen leden van Young Collectors Circle een digitaal inkijkje in de collectie van Brusselse verzamelaar Alain Servais.

Alain Servais verzamelt al twee decennia kunst en deelt regelmatig zijn visie op de kunstindustrie en -markt. Hij verzamelt verschillende werken van opkomende kunstenaars en ondersteunt actief jonge kunstenaars door een residentieprogramma aan te bieden in zijn loft in Brussel waar een deel van zijn collectie te zien is. Zijn collectie bestaat uit enkele honderden werken van internationale kunstenaars waaronder Cindy Sherman, Damien Hirst en David Altmejd. Er is geen overkoepelend thema in de Servais Family Collection, deze verzameling wordt misschien het best beschreven door wat er ontbreekt: schilderkunst (het medium bij uitstek van veel topverzamelaars) en de meeste grote namen die de veilingcatalogi vullen. Tijdens dit online collectiebezoek zal Servais dieper ingaan op enkele kunstwerken uit zijn collectie.

AANMELDEN
Benieuwd naar de collectie van Alain Servais? Na aanmelding via de 'deelnemen' knop ontvang je van ons een bevestigingsmail met de inlogcode en het wachtwoord om deel te nemen. Let op: Dit online collectiebezoek is exclusief voor leden van Young Collectors Circle.

Afb. Ghost of a Dream, ’Dream Vacation’, 2008 / Image courtesy the Servais Family Collection, Brussels.

10 mrt

Masterclass: Moderne Meesterwerken - deel 2

Wo 19:00 · Online · Masterclass ·

Aan de hand van 10 iconische kunstwerken krijg je meer inzicht in moderne en hedendaagse kunst.

Leer meer over o.a. de suikersculpturen van Kara Walker, de lichtinstallaties van James Turrell en de mortuarium foto’s van Andres Serrano. Je leert meer over het totstandkomen van deze spraakmakende kunstwerken én over de ophef die ontstond over deze meesterwerken. Dit is het tweede deel in de reeks Moderne Meesterwerken, we zullen de komende maanden meerdere delen van deze masterclass-reeks aanbieden, zowel in het Engels als Nederlands.

afb. James Turrell, Skyspace in MoMA PS1.

11 mrt

Online Studio Visit: Bas Kosters

Do 19:00 · Online · Studio Visit ·

Ben jij benieuwd hoe kunstenaar en modeontwerper Bas Kosters te werk gaat in zijn studio? Tijdens dit digitale studiobezoek krijg je een bijzonder inkijkje in zijn atelier.

Bas Kosters is een modeontwerper en beeldend kunstenaar die dol is op textiel en grafisch ontwerp, maar zijn werk strekt zich ook uit tot installaties, performance art en geëngageerde protesten. Op discipline overstijgende wijze benadert Kosters moeilijke emoties als eenzaamheid op een meelevende en geanimeerde manier. Zijn stripfiguren en kleurrijke prints in combinatie met humoristische teksten en erotische afbeeldingen creëren een eigen wereld die kan helpen het leven om ons heen te heroverwegen. Momenteel is zijn werk te zien in het Amsterdam Museum, als onderdeel van de tentoonstelling REFRESH.

Afb. Bas Kosters in zijn studio

17 mrt

Intro into Art Collecting - English

Wo 19:00 · Online · Masterclass · ·

In deze mini masterclass 'Intro into Art Collecting' nemen we je mee naar het hoe en waarom van kunstkopen, aan de hand van concrete voorbeelden: van Mondriaan tot de Meesterwerken van nu.

En kun je kunstverzamelen als je geen vette bankrekening hebt? Is het erg als je geen kennis hebt van kunstgeschiedenis?
We gaan dieper in op de neurologische reden waarom we van mooie plaatjes houden en lichten toe waarom hedendaagse kunst ons anders naar de wereld laat kijken. Deze mini masterclass bieden we tweewekelijks aan, afwisselend in het Nederlands en in het Engels. Let op: De voertaal van deze masterclass is Engels.

AANMELDEN
Deze mini masterclass is speciaal voor niet-leden en duurt 30 minuten. Na aanmelding via de 'deelnemen' knop ontvang je van ons een bevestigingsmail met de inlogcode en het wachtwoord om deel te nemen.

Afb. Piet Mondriaan

23 mrt

Digital Pioneers: Masters of Art - Gast Masterclass door Catawiki

Di 19:00 · Online · Gast Masterclass · ·

Wil jij ook meer leren over de online kunstmarkt? In deze gast masterclass leggen de experts van online platform Catawiki aan de hand van concrete voorbeelden uit hoe jij kan schatzoeken in het enorme aanbod.

Online kunst kopen brengt nieuwe uitdagingen én mogelijkheden met zich mee. De tendens om kunst online te bekijken en te kopen is in de loop der jaren toegenomen en is de afgelopen maanden door huidige covid-19-crisis flink gestegen.

De opkomst van online kunstplatforms werkt voor veel kunstkopers drempelverlagend. De prijstransparantie, het grote aanbod en efficiëntie zoekmachines zijn handige voordelen die je kunt gebruiken bij het online kopen van kunst. Catawiki organiseert wekelijks een groot aanbod aan uiteenlopende veilingen in diverse categorieën: Van 17e eeuwse schilderijen tot street art. In deze masterclass leer je meer over de online kunstmarkt en krijg je handige tips en tricks voor het online kopen van kunst.

*Deze masterclass is onderdeel van een betaald partnership tussen Young Collectors Circle en Catawiki.

Afb. Gully (detail), onderdeel van de veiling Cursieve tekstMasters of ArtCursieve tekst van Catawiki.

24 mrt

Crash Course Collecting (ENG)

Wo 19:00 · Online · Crash Course Collecting · ·

Op woensdagavond 24 maart kun je deelnemen aan de digitale editie van de Crash Course Collecting die in het Engels wordt gegeven. Tijdens deze exclusieve, drie uur durende stoomcursus vol praktische en inhoudelijke informatie leer je onder meer over kunstgeschiedenis, de kunstmarkt, materialen en technieken en het presenteren van kunst in huis.

Wat gaat er behandeld worden?

+Je gaat in razend tempo door de kunstgeschiedenis heen: van de grotschilderingen in Lascaux via Rubens, Monet en Van Gogh naar de moderne kunst met haar pop-art, abstract-expressionisme en het urinoir van Marcel Duchamp - helemaal tot aan het nu, de hedendaagse kunst; 

+Je leert over verschillende materialen en technieken (zoals het verschil tussen olieverf en acryl, wat een gouache nu eigenlijk is, hoe fotografie een kunstvorm werd en over typische kunstvormen van deze tijd, zoals internet- en videokunst); 

+Je komt alles te weten over de primaire en secundaire markt, welke actoren er op de markt zijn en prijzen bepaald worden; 

+Je krijgt handige tips en tricks voor het presenteren van kunst je eigen huis. 

AANMELDEN

De Crash Course Collecting is onderdeel van het Young Collectors Circle lidmaatschap en vindt plaats via Zoom. Het event is exclusief voor leden die nog niet eerder aan de stoomcursus hebben meegedaan. Ben je lid en heb je nog niet eerder aan de stoomcursus meegedaan? Meld je dan nu aan via de deelnemen-button! Je krijgt dan van ons een mail met de inloggegevens.

7 apr

Museum Talk: TextielMuseum

Wo 19:00 · Online · Museum Talk ·

Ben jij ook zo benieuwd hoe musea hun collectie opbouwen? Leer in de serie Museum Talks meer over het verzamelbeleid van toonaangevende musea. In deze editie zoomen we in op het TextielMuseum.

Conservator Adelheid Smit vertelt tijdens deze 30 minuten durende talk over het verzamelbeleid van het TextielMuseum in Tilburg. Recentelijk verwierf het museum een groep werken van Mercedes Azpilicueta, waaronder een performance. Deze aankoop past goed in de interdisciplinaire verzamelstrategie die het museum hanteert.

Mercedes Azpilicueta brengt in haar werk persoonlijke emoties over die voor velen herkenbaar zijn. Door middel van taal, het lichaam en geluid onderzoekt ze hoe dingen met een persoonlijke betekenis tegelijkertijd ook mensen met elkaar verbindt. In haar werk brengt ze verschillende personages uit het verleden samen, die als stemmen, vormen, teksten, sporen en herinneringen overgebracht worden in haar gelaagde kunstwerken. Azpilicueta vervaardigt regelmatig werk in het TextielLab, een werkplaats en kenniscentrum voor kunstenaars dat onderdeel is van het TextielMuseum.

afb. Sample uit maakproces van Mercedes Azpilicueta in het TextielLab, foto TextielMuseum.

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief