YoungCollectorsCircle

Young Collectors Podcast

In onze derde podcast serie neemt Nienke van der Wal, oprichter van Young Collectors Circle, je weer mee naar bijzondere collecties van hele normale verzamelaars. In de vijfde en voorlopig laatste aflevering hoor je het verzamelverhaal van Arthur Kibbelaar, die door zijn werkzaamheden als diplomaat over de hele wereld heeft gewoond. Dat zie je goed terug in zijn privé-collectie: "Ik denk wel dat ik aangetrokken wordt door werk dat indirect of direct een bepaalde strijd symboliseert."

Afb. Kani Sissoko

Luister nu!

kani-deff

Wil jij je verdiepen in de kunstwereld?

Kunst ingewikkeld of alleen voor de happy few? Welnee! Het lidmaatschap van Young Collectors Circle brengt je achter de schermen van de kunstwereld en opent deuren die meestal gesloten blijven. Het hele jaar door presenteren wij online en offline events exclusief voor onze community van kunstliefhebbers. Word nu lid en profiteer voor maar €10 per maand van al onze events!

Word lid Meer info

ycc-2019-frieze-edit-flor

Young Collectors Festival

Op zaterdag 11 december vond de vierde en laatste editie van het Young Collectors Festival Utrecht plaats. Het thema van deze online editie was: 'Shaping the Future'. We spraken over toonaangevende kunstwerken (de meeste in Utrecht) die te maken hebben met actualiteiten als duurzaamheid en ongelijkheid in een masterclass genaamd Looking Forward. Ook spraken we met galeriehouder Oscar Larik, particulier en zakelijk verzamelaar Elisah van den Bergh, en kunstenaar Frederique Jonkers over hoe de kunstwereld van de toekomst eruit zal zien in een paneldiscussie 'Shaping The Future'.

Klik hier voor meer info

_mg_0171-kopie-1

Nieuws

Vijf soorten kunstverzamelaars

Ontdek welke type verzamelaar jij bent!

Lees meer
Gratis Masterclass

Nog geen lid maar wel nieuwsgierig? Volg dan onze gratis Intro into Art Collecting masterclass

Lees meer
Members View

Neem een kijkje in de collectie van Community Manager Marélise Pollard

Lees meer
schermafbeelding-2022-07-01-om-09.34.12
7 jul

Guided Academy Tour: Gerrit Rietveld Academy

Do 19:00 · Amsterdam · Academy Visit ·

Op 7 juli bezoeken wij de Gerrit Rietveld Academie waar zij met trots haar jaarlijkse Eindexamententoonstelling presenteert met werk van bijna 160 afstuderende bachelorstudenten van 14 verschillende disciplines. Onder leiding van professionele Art Mediators bekijken we de presentaties en gaan we met hen en elkaar in gesprek over de werken.

Een keer per jaar worden de gangen en klaslokalen van de kunstacademie omgetoverd tot een tentoonstellingsruimte met een oppervlakte van 5.800 vierkante meter. De uitdagende resultaten van het werk van de alumni samen met hun visie zullen tentoongesteld staan.

Afb. Simon Pillaud

this-art-fair-ycc
10 jul

This Art Fair

Zo 13:00 · Amsterdam · Art Fair ·

Van textielsculpturen tot installaties met robots en van fotografie tot schilderkunst: This Art Fair heeft het allemaal. Op 10 juli neemt Young Collectors Circle je mee naar This Art Fair, waar diverse kunstenaars - van pas afgestudeerd tot bekend en geroemd - een spotlight krijgen om zelfstandig hun kunst te presenteren en verkopen.

This Art Fair biedt een podium aan meer dan 120 individuele beeldende kunstenaars. In de Kromhouthal in Amsterdam zie je verschillende solo-stands, installaties en performances. En This Art Fair biedt ook dit jaar weer een alternatief voor de traditionele businessmodellen in de kunstwereld omdat de kunstenaars hun kunst zelf tentoonstellen en verkopen.

Afb. This Art Fair

schermafbeelding-2022-05-26-om-11.21.51
11 jul

Moderne Meesterwerken: van Georgia O'Keeffe tot Ulay

Ma 19:00 · Online · Masterclass ·

Aan de hand van 10 iconische kunstwerken krijg je meer inzicht in moderne en hedendaagse kunst. Je leert meer over hoe en waarom deze meesterwerken een ijkpunt in de kunstgeschiedenis zijn geworden.

Leer meer over o.a. de monumentale bloemschilderijen van Georgia O’Keeffe, On Kawara’s repetitieve date-paintings en de pionierende performances en fotografie van Ulay. Je leert meer over het totstandkomen van deze spraakmakende kunstwerken én over de ophef die ontstond over deze meesterwerken. Dit is het vijfde deel in de reeks Moderne Meesterwerken, we zullen de komende maanden meerdere delen van deze masterclass-reeks aanbieden, zowel in het Engels als Nederlands. Deze editie vindt plaats in het Engels.

Afb. Ulay, collectie Stedelijk Museum Amsterdam.

kehinde-wiley-anthony-padua
12 jul

Intro Into Art Collecting

Di 19:00 · Online · Introductie ·

Van Mondriaan tot de Meesterwerken van nu: in deze mini masterclass 'Intro into Art Collecting' nemen we je mee naar het hoe en waarom van kunstkopen, aan de hand van concrete voorbeelden.

Kun je kunstverzamelen als je geen vette bankrekening hebt? Is het erg als je geen kennis hebt van kunstgeschiedenis? In deze masterclass gaan we dieper in op de neurologische reden waarom we van mooie plaatjes houden en lichten toe waarom hedendaagse kunst ons anders naar de wereld laat kijken. Deze mini masterclass bieden we regelmatig aan, afwisselend in het Nederlands en in het Engels.

AANMELDEN
Deze mini masterclass is speciaal voor niet-leden en duurt ongeveer 30 minuten. Na aanmelding via de 'deelnemen' knop ontvang je van ons een bevestigingsmail met de inlogcode en het wachtwoord om deel te nemen.

Afbeelding: Anthony of Padua, Kehinde Wiley

schermafbeelding-2022-06-24-om-11.14.14
16 jul

Walk & Talk: Tropenmuseum

Za 14:30 · Amsterdam · Musem ·

Hoe reflecteren kunstenaars op onze koloniale erfenis? In de gelijknamige tentoonstelling in het Tropenmuseum ontdek je hoe kunstenaars als Avantia Damberg, Farida Sedoc, Gladys Paulus en Bibi Fadlalla hier mee om gaan. Tijdens ons bezoek leer je meteen meer over het verzamelbeleid van het museum: welke overwegingen worden daarbij gemaakt en welke dilemma’s komen daar bij kijken?

Wendeline Flores (conservator kolonialisme & Caribisch gebied) en Rik Herderlangs (tentoonstellingsmaker) leiden je tijdens een Walk & Talk tour door de tentoonstelling ‘Onze koloniale erfenis’ terwijl ze je meer vertellen over de hedendaagse kunstwerken uit de collectie. Daarna is er ruimte om na te praten. Het volledige programma van deze middag:

14.30 uur          Ontvangst introductie door het Tropenmuseum
14.40 uur          MAAK JE DRUK! door programmamaker Rixt Hulshoff Pol over de samenwerking met zes hedendaagse kunstenaars rond creatief verzet
15.50 uur          Walk & talk tour - Onze koloniale erfenis. Onder leiding van conservator kolonialisme & Caribisch gebied Wendeline Flores en tentoonstellingsmaker Rik Herder, langs hedendaagse kunstwerken uit collectie en nieuwe samenwerkingen met kunstenaars als Avantia Damberg, Farida Sedoc, Gladys Paulus en Bibi Fadlalla
15.40 uur          Nagesprek: dilemma’s en keuzes maken - tentoonstellen & verzamelen hedendaagse kunstenaars
16.15 uur          Borrel in Café de Tropen (op eigen kosten)
                   
Let op: Je dient zelf zorg te dragen voor een geldig entreebewijs voor het museum om deel te nemen aan het programma.

Afb. Zico Albaiquni, Jakarta Utara, Indonesië (detail), 2019, synthetische verfstof, hout, canvas; aankoop door het Tropenmuseum in 2020, met dank aan Liefkes-Weegenaar Fonds

schermafbeelding-2022-06-22-om-14.57.48
17 jul

UNFAIR22

Zo 13:00 · Amsterdam · Art Fair ·

Op zondag 17 juli neemt Young Collectors Circle je mee voor een rondleiding op Unfair™, een een fris alternatief op de bekende kunstbeurzen, waarin het werk van opkomende en gevestigde kunstenaars niet gepresenteerd wordt door een galerie, maar door de kunstenaars zelf.

De zesde editie van Unfair presenteert nieuw werk van meer dan 40 opkomende en gerenommeerde kunstenaars op een historische locatie van 2500m2: de monumentale Gashouder. Door een uniek overzicht van solopresentaties en biedt UNFAIR22 bezoekers de unieke mogelijkheid om werken rechtstreeks van de kunstenaar te kopen in een gloednieuwe sfeervolle scenografie, naast een uitgebreid publieksprogramma.

Afb. Unfair

schermafbeelding-2022-07-04-om-15.21.28
28 jul

Summer Get-Together: Outsiderland x Sexyland

Do 17:00 · Amsterdam · Social ·

Om de Young Collectors Circle community in het zonnetje te zetten organiseren wij een feestelijke get-together. Tijdens de borrel op het terras van Sexyland zullen er tours bij het aangrenzende Outsiderland plaatsvinden. Neem vooral een introducé mee, het eerste drankje is van ons!

Outsiderland is een kunstruimte die podium beidt aan 'insider' en 'outsider' kunstenaars. In het bruisende Amsterdam Noord zetten zij zich neer als een grensverleggend collectief. Tijdens de borrel zullen er tours door Jan Hoek - de creative director van Outsiderland - plaatsvinden bij de tentoonstelling van Ayse Somuncu gecureerd door Bas Kosters. Je bent welkom vanaf 17.00 uur en het evenement eindigt rond 19.30 uur. De tour zal meermaals gegeven worden.

ger-van-dam-en-wilma-kuiper
31 jul

Collection Visit: MALcollection

Zo 12:00 · Loppersum · Collection Visit

Deze middag bezoeken we MALcollection, de kunstverzameling van Young Collectors Circle ambassadeurs Ger van Dam en Wilma Kuiper. Wilma en Ger leiden je rond door hun uitgebreide collectie, vol opkomend talent, die verdeeld is over twee woonhuizen.

MALcollection (Modern Art Loppersum) is een kunstverzameling die het resultaat is van 46 jaar passie voor de hedendaagse beeldende kunst. Wilma en Ger leiden je rond door hun uitgebreide collecte, die verdeeld is over twee woonhuizen. De verzamelaars staan er om bekend om op opkomende kunstenaars op een vroeg moment in hun carrière te ontdekken en actief te supporten. Ze kopen niet alleen werk aan maar ondersteunen hen ook bij de volgende stappen in hun carrière. Ger en Wilma doneren daarnaast regelmatig werken uit hun collectie aan diverse musea.

afb. de Volkskrant

Kunst in je inbox?

Schrijf je in voor de Young Collectors Circle nieuwsbrief en leer elke maand meer over een nieuw onderwerp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief