Young Collectors Circle

Young Collectors Circle ontsluit de kunstwereld voor kunstliefhebbers met verzamelambities. Ontmoet andere startende verzamelaars, maak kennis met alle aspecten van het verzamelen en ontwikkel je eigen smaak en stijl!

Word lid

Blijf op de hoogte

Verzend
26 May

Collection Visit: Axel Vervoordt

Sat 14:30 · Wijnegem / Antwerpen (BE) · Private Collection ·

Verzamelaar en ondernemer Axel Vervoordt toont zijn collectie in een oude jeneverstokerij nabij Antwerpen, met werk variërend van 16e-eeuwse Japanse kunstwerken tot hedendaags werk van o.m. Anish Kapoor en James Turrell. Na afloop is gelegenheid om zelf Antwerp Art Weekend te ontdekken.

COLLECTIE VERVOORDT
Op zaterdag 26 mei bezoeken we Kanaal: een kunst- en architectuurproject van vermaard verzamelaar, curator en interieurontwerper Axel Vervoordt, met woningen, kantoren en galeries in een oude jeneverstokerij nabij Antwerpen. We worden rondgeleid door de eerste tentoonstelling uit de privé collectie van de Vervoordt familie, getiteld Henro I, met werk variërend van 16e-eeuwse Japanse kunstwerken tot hedendaags werk van onder meer Anish Kapoor en James Turrell.

ANTWERP ART WEEKEND
Hierna is gelegenheid om zelf Antwerp Art Weekend 2018 te bezoeken: een driedaagse stadsbrede manifestatie, waar kunstlocaties in en rond Antwerpen de handen ineen slaan om de hedendaagse kunst te vieren. Dit is de beste tijd om de stad en zijn bloeiende kunstscène te ervaren, met een overvloed aan galeries, kunstruimtes en musea om te bezoeken.

DEELNEMEN
Leden van Young Collectors Circle kunnen zich aanmelden via members@youngcollectorscircle.nl. Nog geen lid? We houden een paar plekken vrij voor niet-leden, dus stuur gerust een mail naar info@youngcollectorscircle.nl. Let op: dit event is volgereserveerd! Er is een wachtlijst.

NB: Vervoer is op eigen gelegenheid.

MEER INFO
Klik hier voor meer info.

29 May

Crash Course Collecting

Tue 18:45 · Amsterdam · Masterclass

Tijdens de Crash Course Collecting in de A'DAM Toren leer je de ins en outs van kunstgeschiedenis, materialen & technieken, de kunstmarkt, het presenteren van kunst in huis en het managen van je collectie.

Let op: deze Crash Course Collecting is exclusief onderdeel van het lidmaatschap van Young Collectors Circle. Deze editie is helaas vol gereserveerd: er is een wachtlijst. Heb je interesse om lid te worden? Je vindt hier meer informatie.

31 May

Young Collectors Circle x SBK: Spring Propositions

Thu 19:00 · Amsterdam · Workshop

De tentoonstelling Spring Propositions, waarin SBK jong talent presenteert, is de aanleiding voor deze workshop over kunst verzamelen en presenteren. Naast talks van 2 kunstenaars, Sanya Marusic en Babs Bleeker, laat een curator zien hoe je thuis verschillende opstellingen kunt maken én ga je zelf aan de slag.

Op donderdagavond 31 mei organiseren SBK Kunstuitleen & Galerie en Young Collectors Circle een avondvullend programma over het verzamelen en presenteren van hedendaagse, Nederlandse kunst.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Spring Propositions, waarbij 14 jonge kunstenaars hun werk tonen, vertellen de curator én 2 van de deelnemende kunstenaars over het werk. Daarna volgt een mini-workshop Be Your Own Curator, waarbij je leert hoe je op verschillende manieren werk thuis kunt ophangen en natuurlijk kun je in de uitgebreide collectie van het SBK je eigen favorieten selecteren - en zelfs meteen mee naar huis nemen.

PROGRAMMA
19:00u: Propositions: Tour & talks van kunstenaar Sanya Marusic en Babs Bleeker over hun werk
19:45u: Pauze
20:00u: Be your own curator: hoe presenteer je kunst in huis? SBK curator Manon Funcke laat zien hoe je thuis verschillende opstellingen kunt maken, en je gaat ook zelf aan de slag met kunst uit de SBK collectie.

Klik hier voor meer info.

9 Jun

Studio Visit: Koen Vermeule

Sat 14:00 · Amsterdam · Artist Studio ·

Kunstenaar Koen Vermeule schildert landschappen, zeegezichten en stadsgezichten, waarin hij reflecteert op de snelle technologische ontwikkelingen en het daaraan gerelateerde sociale gedrag dat onze tijd kenmerkt.

Op zaterdag 9 juni om 14:00u bezoeken we de studio van beeldend kunstenaar Koen Vermeule in Amsterdam.

Koen Vermeule (1965) schildert landschappen, zeegezichten en stadsgezichten. Zijn werk wordt gekenmerkt door stilte en een theatrale impact en zoomt in op kleine, geconcentreerde scènes waarin hij vluchtige realiteit van alledag stillegt. Zijn werken reflecteren op de dag van vandaag: de snelle technologische ontwikkelingen en het daaraan gerelateerde sociale gedrag.

Meer info vind je hier.

12 Jun

Collection Visit: Marian Cramer

Tue 20:00 · Amsterdam · Private Collection ·

Marian Cramer en haar man Jelle Miedema verzamelen werk van Nederlandse en internationale kunstenaars, waaronder Marlene Dumas, Jan Schoonhoven en Katinka Lampe. Tijdens dit bezoek is tevens werk te zien van Hideki Iinuma en David Lindberg in de projectruimte Marian Cramer Projects, gelegen in de voormalige garage van de woning.

Marian Cramer en haar man Jelle Miedema delen hun passie voor kunst en verzamelen sinds begin jaren 90’ werk van Nederlandse en internationale kunstenaars. Hun collectie bevat ongeveer 150 werken bestaande uit fotografie, schilderkunst, sculpturen en videokunst. Wat met hen vooral boeit is om met name jonge kunstenaars gedurende een langere periode te volgen en meerdere werken van hen aan te schaffen.

Bekende namen in hun collectie zijn ondermeer Anton Henning, Charlie Robberts, Jan Schoonhoven, Robbert Zandvliet, Marlene Dumas , Ryan Mcginley, Renie Spoelstra, Kantinka Lampe, Peter Funck , Prem Sahib, Hideki Iinuma, Glenn Sorensen, Carla Klein, Ronald Ophuis, Tim Ayres, David Lindberg en Peter Bogers.

Daarnaast is Marian oprichter van Marian Cramer Projects, waarbij ze zich richt op opkomende nationale en internationale kunstenaars en hen -aan huis- een platform biedt. De voormalige garage is omgevormd tot projectruimte waar de kunstenaar een site specific- werk of installatie voor maakt. Deze projectruimte vormt de basis van de werken die zich verder door het huis bevinden. Hierdoor ontstaat telkens weer een spannende opstelling. Tijdens dit bezoek is werk te zien van Hideki Iinuma en David Lindberg.

NB: Dit collectiebezoek is exclusief voor leden van de Young Collectors Circle.

Klik hier voor meer informatie.

15 Jun

Young Collectors Trip: Basel

Fri 17:00 · Basel · Trip ·

Van 15-17 juni 2018 bezoeken we Art Basel en Liste. Het programma omvat onder meer bezoeken aan beide beurzen, privé-collectie Ulla Dreyfus en privé-museum Fondation Beyeler, cocktails bij Bar Rouge en een diner bij Volkshaus.

Let op: deze reizen zijn exclusief voor Young Collectors Circle leden. Lid worden? Klik hier voor meer informatie.

23 Jun

Young Collectors Salon: Collecting Video Art

Sat 14:00 · Amsterdam · Salon

Presentator Yuki Kho gaat in gesprek met onder meer verzamelaars Egbert en Loes Dommering over het verzamelen van videokunst. Aanleiding is de videoinstallatie van Steve McQueen, End Credits, die tevens te zien is. In samenwerking met Holland Festival.

Wat zijn de do’s en don’ts van het verzamelen van videokunst en het (laten) maken van kunst in opdracht? In Loods 6, waar de video-installatie End Credits van Steve McQueen te zien is, kijken Young Collectors Circle, het platform voor startende kunstverzamelaars, en Holland Festival naar zaken als: hoe presenteer je een video-installatie? Waar moet je op letten als je digitale kunst aankoopt? Hoe laat je werk maken zonder de artistieke vrijheid van de kunstenaar in te perken? Met onder anderen de videokunstverzamelaars Loes en Egbert Dommering. De presentatie is in handen van kunstjournalist Yuki Kho van Kunst Kijken met Ko & Kho.

Dit is een contextprogramma bij de video-installatie End Credits van Steve McQueen. Meer over deze installatie vind je hier.

Klik hier voor meer info. Niet-leden kunnen voor dit programma een kaartje kopen via deze link.

7 Jul

Young Collectors Circle x Catharijneconvent: Shelter

Sat 13:00 · Utrecht · Museum Collection

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Shelter bij Museum Catharijnec onvent, met werken van o.m. Damien Hirst, Marlene Dumas en Danh Vo en werk uit de collectie van het museum, organiseren we een programma over het verzamelen van kunst met onder meer gast-curator Bart Rutten en kunstenaar Sarah van Sonsbeeck.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Shelter organiseren we een programma in samenwerking met Museum Catharijneconvent, dat deze zomer 550 jaar bestaat. Werken van internationale hedendaagse kunstenaars gaan een verrassende ontmoeting aan met het klooster en de kostbare rijkscollectie waar het onderdak aan biedt. Damien Hirst, Marlene Dumas, Jan Taminiau, Carl Andre, Sarah van Sonsbeeck en Danh Vo bevinden zich straks onder dezelfde houten balken als Rembrandt van Rijn, Pieter Saenredam en vele middeleeuwse meesterwerken. Bart Rutten, artistiek directeur van het Centraal Museum Utrecht, is gastconservator van deze expositie vol onverwachte combinaties.

PROGRAMMA
13.00-13.30 Ontvangst met koffie en thee
13.30-15.00 Bezoek aan tentoonstelling Shelter
15.00-16.00 Talks in het auditorium (met een drankje): Katja Weitering interviewt Sarah van Sonsbeeck en Bart Rutten vertelt over het artistiek concept van Shelter.

Klik hier voor meer info.

11 Jul

Studio Visit: Gijs Assmann

Wed 20:00 · Amsterdam · Artist Studio ·

Kunstenaar Gijs Assmann maakt sculpturen, tekeningen en beelden voor in de openbare ruimte. In zijn atelier laat hij zien hoe hij met verschillende materialen en technieken werkt en blikt hij terug op de tentoonstelling Flesh and Stone, waarin zijn werk getoond werd met dat van kunstenaars Lucassen en Ulrike Rehm.

Gijs Assmann (Roosendaal 1966) studeerde aan de AKI in Enschede en de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Assman maakt sculpturen, tekeningen en beelden voor in de openbare ruimte. Zijn werk kenmerkt zich door het verhalende karakter en de opbouw uit figuratieve, stereotype beeldelementen in een opgewekt melancholische atmosfeer.

Recent was zijn werk – samen met het werk van Lucassen en Ulrike Rehm - te zien in een tentoonstellingen met de titel Flesh and Stone; een ode aan een zinnelijke leven, het lichamelijk denken en de noodzakelijke verbondenheid met de grote vragen van het leven. In deze tentoonstelling toonde hij tekeningen die hij maakte tijdens werkperioden in het gastatelier van Kloosterhotel ZIN en keramische sculpturen gemaakt in een recente werkperiode in het Europees Keramisch Werkcentrum in Oisterwijk.

Tijdens dit atelierbezoek laat de kunstenaar recent werk in de context van zijn atelier zien. Ook zal er werk van Lucassen en Ulrike Rehm getoond worden.

Klik hier voor meer info.